Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paczka nie dotarła

Przesyłka z Allegro nie doszła do kupującego co robić?

Polecane posty

Gość Paczka nie dotarła

Potrzebuje waszej rady jak rozwiązać problem jaki powstał z winy Poczty Polskiej. 12 lutego na allegro sprzedałam towar o wartości 60 zł, 14 lutego nadałam przesyłkę listem priorytetowym. Kupujący zgłosił mi pod koniec zeszłego tygodnia, że przesyłka do niego jeszcze nie dotarła, wysłałam skan nadania przesyłki. Dzisiaj sprawdzałam na stronie poczty polskiej jak wygląda status przesyłki, jest tylko informacja o punkcie i dacie nadania przesyłki i dalej nic ślad zaginął, więc albo przesyłka gnije u mnie na poczcie albo zaginęła w następnym puncie swojej podróży. Kupujący chce już teraz zwrot pieniędzy, a przecież reklamacje mogę dopiero złożyć 28 lutego po 14 dniach od nadania przesyłki. Moje pytanie czy oddać teraz tej osobie pieniądze, i bujać się z reklamacją z pocztą ale boje się, że w tracie trwania rozpatrywania reklamacji towar jednak dotrze do kupującego i w takim wypadku nie będę mieć pieniędzy ani towaru.

Gość gość
Najlepiej to idź do placówki gdzie przesyłkę nadałeś. Tam wyjaśniaj.

Gość Paczka nie dotarła
nie wysyłałam używanej odzieży ani majtek ;) na pocztę przejdę się dzisiaj. Problem tkwi w tym, czy zwracać już dzisiaj pieniądze kupującemu, czy poczekać i złożyć reklamacje na poczcie?

Gość Paczka nie dotarła
a czy to istotne co wysyłałam? powiem tyle towar był fabrycznie nowy

Gość gość
Idź na pocztę i zapytaj czy tą przesyłkę można anulować albo co

Gość gość
nie oddawaj pieniedzy, poczekaj az mina te 2 tyg i wtedy oddasz kase jesli sie nie wyjasni. Ale oczywiscie dzis idz zapytac na poczte

Gość królewna fiki miki
zadzwoń na poczte, potem do kolejnego punktu transportu przesyłek i wyjasnij to

Gość Paczka nie dotarła
ok, dzięki. Problem w tym, że kupujący jest niecierpliwy, straszy mnie negatywami, jeśli już dziś nie oddam pieniędzy. Dopiero w piątek będę mogła złożyć reklamacje, z tego co czytałam na stronie poczty na jej rozpatrzenie poczta ma aż 30 dni. Wątpię aby kupujący wstrzymał się i poczekał półtora miesiąca na zwrot kasy... ech pewnie dostane negatywa za nic.

Gość gość
Możesz poczekać na wyjaśnienia

Gość gość
Tak, dzwoń najlepiej. Najpierw tam gdzie wysyłałaś, a potem dalej.

Gość Paczka nie dotarła
mogę oddać pieniądze, ale przecież przesyłka może jeszcze dotrzeć i co wtedy nie będę mieć ani pieniędzy ani towaru.

Gość gość
To niech Ci wystawi negatywa a Ty go anuluj, masz powód. Ty się wywiązałaś z umowy.

Gość Paczka nie dotarła
OK, dzięki za pomoc, na razie zmykam dalej do pracy. Po pracy przejdę się na pocztę dowiedzieć co się stało.

Gość gość
podstawowe pytanie wysyłałaś jako paczkę czy list polecony... masz dowód nadania przesyłki ? jeśli tak, szoruj na pocztę i żądaj wyjaśnień

Gość Paczka nie dotarła
wysłałam jako list polecony priorytetowy, mam dowód nadania oraz numer nadania.Dzisiaj idę na pocztę.

Gość gość
napisz mu, ze jak i wystawi negatywa, to ty tez mu wystawisz. nadanie jest wiec zrobilas wszystko ok. moze on chce i kase i paczke? to dziwne jakies, ze taki nieierpliwy, trudno, nie oddawaj, bo mozesz nie zobaczyc ani paczki ani pieniedzy. albo sciemnij, ze bylas na poczie i powiedzieli ci, ze nie mozesz zlozyc reklamacji teraz, ale w swojej nieofijalnej bazie maja ze NAJPRAWDOPODOBNIEJ przesylka do niego dotarla i zostala odebrana.