Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POBUDZAJACE leki na depresje

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jezeli nie wezme sie za siebie i cos z tym nie zrobie to przespie cale zycie. Ciagle jestem senna. moglabym spc i spac. Pojde sie polozyc o 20 i tak ciezko mi wstac o 7 rano. Do tego dochodzi depresja. Stany lekowe, problemy z psychika.. A tyle obowiazkow, tyle nauki, tyle pracy. przegram zycie przez moja sennosc. Dlatego blagam was, podajcie mi nazwy lekow pobudzacacych. NIe musza byc bez recepty.

Gość gość
upu

Gość gość
Bupropion najbardziej chyba, ewentualnie coś z grupy SSRI np. fluoksetyna, paroksetyna, sertralina, fluwoksamina lub SNRI wenlafaksyna. Ale to już lekarz musi wybrać.

Gość gość
może spróbuj na początek ziół jeśli nei stosowałaś ich wcześniej Deprim Forte jest niezły, do tego codzienny półgodzinny spacer albo ćwiczenia

Gość gość
stosowalam wszystko juz z serii ziol.. nic nie dzialalo

Gość gość
Częsciej łykaj spermy .. Sperma działa pobudzająco

Gość gość
Robiłaś podstawowe badania? Hormony tarczycy? Jeśli jesteś ciągle senna to niekoniecznie musi być depresja. Może jesteś osłabiona z innego powodu? Nie ma czegoś takiego, jak tabletki na pobudzenie. Leki na depresje to psychotropy, to są silne leki i nie można ich sobie łykać jak cukierki.

Gość gość
cierpie na depresje od paru roku, do tego doszla ta sennosc i zmeczenie.

Gość gość
Tarczycą albo anemia

Gość gość
Nie da sie pobudzic lekami, musisz brac antydepresyjne od ktorych depresja ustąpi, ja biore juz 20-ty, kolejny lek w ciągu 10 lat leczenia, nawet jesli ktorys pomaga to po jakims czasie przestaje dzialac i trzeba zmienic. Zeby utrzymac prace bede musial brac te leki do konca zycia, tak mam powiedziane ze jak przestane brac to epizod sie nasili.