Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eulalika

stop karmieniu piersią! Tylko MM! Mamuski dbajace o figurke zapraszam

Polecane posty

Gość eulalika

Mam dosc terrorystek laktacyjnych, ktore robia tematy o karmieniu do 3 rż! Niedlugo rodze i nie mam zamiaru nawet zaczac dawac piersi. Moze i to jest zdrowe ale mleko modyfikowane jest opracowane przez SPECJALISTOW i mu wieze. Nie bede wywalac cyca zeby moj maz sie mnie brzydzil. Juz zreszta wiem ze niezbyt mu sie to podoba,boi sie co z sexem itd. Piersi sa dla mojego kochania ;)

Gość stad moje pytanie
sama nie karmilam piersia, ale ciekawi mnie co ma seks do tego? Tzn czego boi sie twoj maz?

Gość gość
To twoje kochanie ma z****** dekiel

Gość gość
Ciebie terroryzuje to, ze kobiety zakladaja sobie watki i na nich pisza? Co ci to przeszkadza? Zalozylas kolejny watek do klotni i nic wiecej. Zaraz sie zacznie o cycokarmiacych, egoistkach itd. Wszystkie nawzajem jestescie dla siebie terrorystkami

Gość Elkapatelka
Twoje dziecko moze miec alergie i wtedy ty tez bedziesz miala utrapienie.

Gość eulalika
Ale alergie na co? na MM? No do sexu ma to tyle, ze jednak jest sie troche taka krowka wtedy i to srednio sexowne :/

Gość gość
do sexu ma to tyle, ze jednak jest sie troche taka krowka wtedy i to srednio sexowne :/ xx o kur/wa.. Rozumiem, ze to zart?

Gość Elkapatelka
Przyklad z zycia wziety: dwojka rodzenstwa. Pierwsze karmione MM - alergia pokarmowa, czeste infekcje, niektore konczace sie pobytami w szpitalu. Drugie karmione piersia - okaz zdrowia. Opinia kolezanki po latach - gdyby wiedziala co ja czeka z pierwszym dzieckiem, trzymalaby sie tylko naturalnego pokarmu. Wybor nalezy tylko do Ciebie. Z drugiej strony kochajacy facet powinien zaakceptowac i popierac dobro Twoje i Waszej pociechy.

Gość gość
a rób ty sobie ze swoim dzieckiem i cyckami co chcesz... tylko dajcie juz spokój z tym naskakiwaniem na siebie nawzajem. Zakładasz temat dla kobiet które decyduj,a sie na mm a najeżdzasz na karmiące piersią tak - że zaraz tylko one beda sie tu wypowiadac. I bedziesz mieć tu dokładnie to, czego masz dość. Po uj?

Gość gość
Moim nic nie brakowalolo przy laktacji, "figurce" (figurczusi?) tez nie :)

Gość gość
figureczkę, figureczunię

Gość gość
Nie lubię czytac tych bzdur o dzieciach na modyfikowanym chorych na wszystko i okazach zdrowia z piersi. Moj na zastepczym, silny, rozwijający się ponadprzecietnie i rowiesniczka karmiona piersia, z alergia na wszystko od jabłek do Dentinoxu, gdy byl czas na stabilne siedzenie, jeszcze w ogole nie trzymała pionu, non stop infekcje... To kretynskie wypisywac takie bzdury, każde dziecko jest inne i się inaczej rozwija.

Gość eulalika
ojej, nie chcialam naskakiwac po prostu mnie drazni ze niby mleko z piersi takie zdrowe, ze badania. no wiem ze zdrowe itd. ale nie chce mi sie poswiecac piersi na karmienie od modyfikowanego chyba nikt nie umar, nie? nie chce zeby na meza sikalo mleko to obrzydliwe dla mnie ale jak komus nie przeszkadza to spoko

Gość gość
A no nie umar.

Gość gość
ale jesli o figure chodzi to karmienie piersia jest lepsze. 500 kalori dziennie idzie na produkcje mleka

Gość gość
mialam takie samo zdanie ale jak urodzilam to dostalam takiego instynktu ze o mm slyszec nie chcialam he he

Gość gość
Ta trzy miesiące sie pomecz i mu daj to mleko jak nie będziesz miala kłopotów, niech sobie bidak lyknie przeciwcial :)

Gość gość
ja wybralam cesarke i mm i jestem bardzo zadowlona

Gość gość
Popieram, ja nie karmilam, bo mialam problemy-poranione sutki, leciala z nich krew a dziecko plakalo w nieboglosy. Ale gdyby mi sie udalo, to karmilabym do zakonczenia pologu, bo moje piersi (nie cyce) sa dla mnie w szczegolnosci atrybutem seksualnym. I to nie chodzi o meza, bo w sumie jemu bylo wszystko jedno, czy karmie piersia czy nie, byle tylko sprawnie szlo, ale dla mojego wlasnego poczucia komfortu.

Gość gość
A nie szkoda ci kasy na mleko modyfikowane, ja karmilam do trzeciego roku życia jest to bardzo wygodne w nocy nie szykowali butelki tylko dawałam cyca, butelek nie miałam, mały spał z nami, to jest taka wygoda i oszczędnośc kasy

Gość gość
Jak poszła do przedszkola odstawilas? :D Ja karmiłam do osiemnastki i wtedy przestawilam na piwo.

Gość gość
Nie moge, znowu CYCE. Co to jest, bo ja mam piersi? Czy to jakis atrybut matrony, bo kobiety raczej nie? W d***e mam, jak kto karmi. Fakt-obrzydza mnie jednak widok matek, ktore "karmia" dzieci, ktore maja 18 miesiecy +

Gość gość
ojej.. moja córka ma 3 lata i wyobrażam sobie jakby to wyglądało. "Mamusiu daj mi cycusia, prosze, bo mi sie pić chce" . Mniej-więcej tak mnie prosi o wodę, więc to realny scenariusz.... brrr...

Gość lewira
No to szkoda, ze jej mamusia nie zdaje sobie sprawy z tego, że po 18mcach nie karmi się piersią na żądanie tylko np raz dziennie przed snem... A ty eulalika zastanów się jeszcze. Sztuczne mleko bardzo obciąża ukłąd trawienny dziecka, mleko matki zawiera przeciwciała, witaminy, zapobiega chorobom nie tylko u dziecka ale też u matki! Ale oczywiście zrobisz jak zechcesz.

Gość gość
ja zamierzam karmić ok 4-5 miesięcy. cycki karmiącej są rewelacyjne, wyglądają jak po operacji powiększania są jędrne i wielkie! Jak zobaczyłam siebie w szpitalu nago po porodzie nie mogłam się napatrzeć na moje NOWE cycki, aż szkoda mi przestac karmić bo efekt jest SUPER :), a żeby nie opadły to trzeba chodzić na basen i pływać żabka oraz robić pompki ;)

Gość gość
jak karmisz piersią zaraz po porodzie to macica się szybciej obkurcza, ja po tygodniu miałam już całkowicie obkurczoną.

Gość wifigdańsk
autorko jak widzisz twoje stop karmieniu piersią nie podziałało i mądre mamy się tu jednak swobodnie wypowiadają-i dobrze! :) ja tam nie zamierzam cię odwodzić od twojej decyzji,bo szanuję kazda decyzję-jestes dorosła i ok tylko jak ktos pisze nieprawdę to wypadałoby zareagowac: 1. dalczego uwazasz ze jelsi ktos robi tematy o kp do 3r. ż to jest terrorystką laktacyjną? czy ktos cię do czegoś zmusza? a moze sumienie cię gryzie.to juz pretensje do siebie a nie do normalnych ludzi. 2. "mleko modyfikowane jest opracowane przez SPECJALISTOW i mu wieze". przede wszystkim WIERZĘ. no i co w zwiazku z tym? owszem to prawda jest opracowane przez specjalistów,ale zadna nawet najdrozsza i najlepsza mieszanka nigdy nie dorówna naturalnemu mleku i nawet sa juz takie trendy ze jak jakas kobieta ma duzo swojego mleka to przystawia tez inne dzieci oczywiscie za porozumieniem i dogadaniem się obu rodzin,dochodzi nawet do tego,ze kobiety wynajmują swoje piersi do karmienia innych dzieci a te mamy ktore nie chcą karmic-placą niemałe pieniadze,bo wolą zeby ich dzieci miały to co najlepsze.a lekarze im tylko wtórują. na zachodzie jest taki trend juz bardzo rozpowszechniony. to tyle z ciekawostek. 3."Nie bede wywalac cyca zeby moj maz sie mnie brzydzil. " a tutaj widze twoją wielką frustrację i paniczny lęk,zeby mąż cię nie zostawił. czyli wazniejsze zeby byc dla meza obiektem seksualnym a dziecko zapychać sztucznym syfem-no gratuluję.

Gość gość
Żaden dojrzały mężczyzna nie będzie wymagał od żony by nie karmiła piersią bo to obiekt seksualny. Tylko, że do tego trzeba być mężczyzną, a nie gowniarzem.

Gość wifigdańsk
no wlasnie ten maż to jakis dziwny.pierwsze słysze zeby maz zabraniał dawac swojemu wlasnemu dziecku to co najlepsze,najzdrowsze. a ty jestes jakąś niewolnicą zeby tak się go we wszystkim ślepo słuchać?

Gość gość
piersi po zakończeniu karmienia są bleeeee :/