Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczekiwwwwaniaa

zdjecie testu wejdzcie

Polecane posty

Gość gość
niedługo dzień po owulacji testy będą wychodziły ;)

Gość oczekiwwwwaniaa
Ostatnio byłam w Tesco po te testy Pepino, ale nie mieli. Słyszałam od koleżanek, że tanie i czułe.

Gość Amirkaaaa
Aż dodam temat do ulubionych ;-) Ja tam drugą kreseczkę widzę :-)

Gość POLARISA
Ja też widzę :) czekam na wieści w sobotę-autorko daj znać proszę :) nie wiem jak mam wam wkleić zdjęcie swojego testu,mój był naprawdę niewiele się różniący :) właśnie zaczęliśmy 30tydz. :) cykle miałam bardzo nieregularne-ostatni przed zajściem w ciążę miał 32d . W cyklu w którym zaszłam w ciążę zrobiłam test w 28d bo czułam się bardzo dziwnie :) i przeszło mi przez myśl,że może jednak to ciąża-test był ewidentnie negatywny!następny zrobiłam 4 dni później,bo zaczęłam...mieć mdłości i wyszła mi właśnie taka bledziocha :) i też się zastanawiałam czy dobrze widzę,albo może test jest wadliwy,przez kolejne 3 dni testy wychodziły cały czas blade ale jednak z każdym dniem kreska była coraz bardziej "naocznie widoczna" .z pierwszego usg-6t5d,wyszło że zarodek jest mniejszy o tydzień niż wskazywałaby na to ostatnia miesiączka a co za tym idzie, test musiałam wykonać baaardzoooo wcześnie,choć ja już w domniemanym 28dniu cyklu miałam jakieś "dziwne"przeczucie :) p.s pierwszy test był czułości 10 a drugi 25,mówcie co chcecie ale taka jest moja historia :)

Gość oczekiwwwwaniaa
A tu podaje wam link do drugiego zdjęcia testu może na tym lepiej widać http: //zapodaj.net/8d9e562017e10.jpg.html usuńcie spacje za dwukropkiem:

Gość oczekiwwwwaniaa
Napewno dam znać:) dodałam temat do zakładki w tel.

Gość gość
to jest miejsce z odczynnikiem, a nie żadna druga kreska

Gość gość z 21 00
no jest to slabo widoczne, faktycznie. kiedy powinna przyjsc @? mnie gin opierdzielil, ze zrobilam testy 5 dni przed okresem, bo najczesciej dochodzi do samoistnego poronienia w dniu okresu - ciaza biochemiczna. kobiety sobie z tego nie zdaja sprawy - oczywiscie te, ktore nie byly swiadome wczesnej ciazy.

Gość Amirkaaaa
Podtrzymuję wersję o widocznej drugiej kresce i czekam do soboty na wieści ;-)

Gość gość
dokładnie - to jest miejsce z odczynnikiem, dlatego zawsze po zrobieniu testu widzimy jedną wyraźną kreskę, a druga to delikatny cień właśnie miejsca odczynu. Ale wiesz, test zrobiłaś bardzo wcześnie, więc mimo to iż ten wyszedł negatywny może się okazać, że jesteś w ciąży.

Gość gość z 21 00
nie zgodze sie z tym, ze zawsze widac cien kreski w miejscu z odczynnikiem. przy zadnym z moich negatywnych testow nie mialam zadnego cienia. bylo totalnie bialo

Gość POLARISA
http ://zapodaj.net/0da97133710ec.jpg.html nie wiem czy udało mi się wkleić-to jest mój test :) im dłużej się na niego patrzy tym bardziej człowiek zaczyna wątpić,że coś tam jest :)

Gość gość z 21 00
no ale jestes w 30tc wiec logiczne, ze test pojasnial przez taki kawal czasu...

Gość POLARISA
chciałam jeszcze tylko dodać,że zdjęcie robiłam przed chwilą więc druga kreska jest ciemniejsza niż taka "świeżo" zrobiona-test robiłam w sierpniu2013 :)

Gość POLARISA
no właśnie odwrotnie :) jak go zrobiłam to był znacznie jaśniejszy i naprawdę miałam spory problem z dostrzeżeniem drugiej kreski :) nie chciałam się nakręcać jak autorka,bo byłam po poronieniu i nie mogłam dać wiary,że udało mi się zajść,bo byłby to jakiś cud :) no i jest !!!! autorko ty też się nie napalaj bardzo,bardzo,poczekaj cierpliwie do soboty,choć nie będzie łatwo,ja tam nadal widzę kresunię :)

Gość Gość 12345
Albo zrób bete, do soboty jajko tu zniesiemy ;-)

Gość gość
U mnie stosunek 8 dni przed owulacją. Test negatywny po czym po 3 godzinach pojawił się cień. I to bardzo blisko c a nie t. Ciąża?

Gość gość
Przepraszam - 14 dni przed.

Gość madzia5133333
a miałaś monitoring że wiesz że stosunek odbył sie 14 dni przed owulacja? czytam z dnia na dzien coraz wiecej głupot i normalnie dziwi mnie to że kobiety nie mają czasu ani chęci aby poczytać, poszukać ciekawych artykułów... a kobiety które wypowiadają się na forach często bazują na samych kalendarzykach, a przecież dni płodnych sie nie wylicza! później taka pusta laska pisze że zaszła na kilkanaście dni przed owulacja, tylko skąd ona to wie jak się nie obserwowała? organizm to nie zegarek , byle jaki czynnik wpłynie i wszystko może się zmienić. wiedzą to dobrze kobiety które się obserwują że owulacja bardzo nie jest tego 14 dnia, że może się przesunąć, że nawet objawy często są mylące! tylko lekarz i monitoring choć nie zawsze można potwierdzić ciąże... plemniki nie przeżyją tak długo, chyba \że w laboratoryjnych warunkach , testy mogą nie wychodzić długo bo po prostu każdy organizm jest inny, HCG które jest wykrywane przez nie pojawia się we krwi dopiero po implantacji zarodka, jakieś 2/3 dni możemy zaobserwować wzrost. dlatego te wartości są rożne u każdej kobiety! jednej już 7 dni po owulacji wyjdzie test (chociaż jest to rzadkość , a drugiej dopiero po 14 dniach od owulacji) zagnieżdżenie może trwać od 6 do 12 dni po owulacji ( bardzo często 9 dzień ) , czyli np. 12 dnia dojdzie do zagnieżdżenia + ok 2 dni na wytworzenie hormonu HCG , wiec dopiero wtedy wyjdzie nam test i uwaga nie jest powiedziane że płytkowy ! tylko z krwi ( o ile np. laboratorium nie popełni błędu ), ponieważ stężenie w moczu jest mniejsze . dlatego moim zdaniem testy nie kłamią tylko po prostu my kobiety tak mało znamy swój organizm że nie potrafimy zaobserwować tych wszystkich objawów jakie organizm nam wysyła i robimy je stanowczo za wcześnie ...

Gość Ciekawska20
Ja miałam taką samą syt. każdy na forum mi gratulował, a sie okazało,ze dzidzi nie było :( ale trzymam kciuki Kochana za Ciebie ;*

Gość gość
mi też się grubo wydaję że to jest miejsce na drugą kreskę.... mi test pokazał cień drugiej kreski już n 4 dni przed spodziewaną @ i z każdym kolejnym dniem i nowym testem kreska robiła się coraz bardziej widoczna tak że nie było wątpliwości

Gość gość
madzia nie zgodzę się z Tobą. Przyznam rację, że monitoring jest najbardziej wiarygodny jednak wystarczy poznać swój organizm by doskonale wiedzieć kiedy jest owulacja bez lekarza ;) Ja stosuję od lat Naturalne Planowanie Rodziny+ prezerwatywy. Nawet jak mi się owulacja przesunie to widać to po wykresie i po objawach. Nie trzeba iść na monitoring żeby wiedzieć kiedy dochodzi do owulacji. Organizm kobiety to naprawdę doskonała machina, którą można poznać na tyle by wiedzieć co i jak ;)

Gość gość
Dziewczyny nie ma czegoś takiego jak "miejsce na drugą kreskę" D: Choć... też tak myslałam. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Wydawało mi się to niemożliwe, bo tu- na kafe ciągle się czyta o problemach z zajście. Pierwszy test zrobiłam 8 lub 9 dnia po owulacji. Wyszedł cień cienia kreski. Widać to było nie pod każdym kątem. Też z bólem serca stwierdziłam, ze to miejsce na kreskę. Jednak nie dawało mi to spokoju, więc wysłałąm męża po drugi test i kazałam zrobić jemu :D Boże ile to ja się nasłuchałam, ile musiałam się naprzysięgać że nikomu nie wygadam xD I co? Żadne miejsce na drugą kreskę nie wyszło a ja byłam w ciąży jak najbardziej ;)

Gość gość
Bardzo proszę przyszłe mamy i Waszych mężów, partnerów o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej. Z góry dziękuje za pomoc usmiech.gif http://www.ankietka.pl/ankieta/137591/wiedza- przyszlych-rodzicow-na-temat-inwazyjnej-inieinwazyjnej-diagn ostyki-prenatalnej.html

Gość oczekiwwwaniaa
To ja autorka tematu. Miałam monitoring w tym cyklu i dlatego wiem w którym dniu miałam owulacje. Również nie wierze w te miejca z odczynnikiem na drugą kreske. W poprzednich cyklach nawet najmniejszego cienia nie było, poprostu biało. Wiec albo wadliwe testy, albo jest coś na rzeczy. Nie długo się okaże.

Gość gość
ej niechce Cię nakręcać ale ja też miałam taki pierwszy test w 33 dc potem za pare dni były krechy grube

Gość gość
No ja też widzę blade kreseczki, ale na Twoim miejscu to pewnie poszłabym do apteki i kupiła test z innej firmy, bo te dwa są takie same, i może tak być, że po prostu się lekko odznaczyły odczynniki. Ale trzymam kciuki, niekoniecznie tak musi być:)

Gość oczekiwwwwaniaa
http:// zapodaj.net/4687fda3df150.jpg.html dzisiejszy test innej firmy strumieniowy. Kolejny powtórzę w sobotę.