Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!!! pit 37

Polecane posty

Gość gość

mam rentę rodzinną i pracowałam na umowę zlecenie. Ze ZUSu i z pracy otrzymałam pity 11. wypełniłam dzisiaj pit 37 i jestem załamana bo wyszło mi do zapłaty ponad1500zł, a w zamian nie dostanę nic. czy to możliwe? mógłby mi ktoś to sprawdzić? pit 11 od ZUS: przychód - 17779,61 zaliczka na podatek 1317 kwota składki na ub. zdrowotne 1377,95 reszta same zera pit 11 z pracy: przychód - ,17927,79 koszty uzyskania przychodów 3093,97 dochód 148333,83 zaliczka pobrana przez płatnika 1030 bardzo proszę o pomoc i jeszcze jedno pytanie czy to prawda ze nie mogę skorzystać w tym roku z ulgi za internet skoro w dwóch poprzednich latach z owej ulgi korzystałam?

Gość Marszałek_Żuk
no podatki trzeba płacić.

Gość Kożelanka
A z pracy to żadnych składek nie ciągnęli? Społeczne? Zdrowotne?

Gość gość
up

Gość Kożelanka
Najlepiej wklej te pity to zobacze. Zakryj dane.

Gość gość
z dzialalnośc nie mialas odprowadzanych zadnych skladek?

Gość plus
Jeśli przez 2 ostatnie lata miałaś ulgę za internet to już za rok 2013 nie można odliczyć internetu.

Gość gość
wszystkie skladki zaklad odprowadzal

Gość gość
to niestety tak wychodzi:( ponad 1500 do zaplaty

Gość gość
Żadnych skladek w pracy u Ciebie nie odprowadzali?? musieli jakięś też mi wyszło że ok 1500 do zapłaty

Gość gość
to straszne:(

Gość gość
przeciez mialam oplacane wszystkie skladki

Gość Gość 12345
Coś chyba błędny ten Twój pit.

Gość gość
na tym picie 11 z pracy tez powinny byc napisane jakies skladki.

Gość Kożelanka
Podaj dokładne dane z pitów - dochod - skladke na ubezp, spoleczne - skladke na ubezp. zdrowotne - zaliczke na podatek

Gość gość
up

Gość gość
wypłaty były różne, wiec składki na ubezpieczenie też. niewiem jak to odczytać podam kwoty skladek za dany miesiac: chorobowe 117,50 wypadkowe: 74,76 zdrowotne: 74,82

Gość gość
Możesz skorzystać z ulgi na internet o ile nie korzystałaś w poprzednich latach ale faktura musi być na twoje imię i nazwisko.

Gość gość
Skoro w zakładzie pracy były odprowadzane składki na ubezpieczenie zdrowotne , jak piszesz np 74.zł z groszami to powinny być na picie wykazane i od podatku odliczone.

Gość gość
Podsumuj z calego roku skladki na ubezp. zdrowotne i spoleczne. Dopiero wtedy bedzie mozna wyliczyc pita. Sama oplacalas te skladki czy pracodawca? masz pita od pracodawcy? Tam powinny bys obliczone te skladki

Gość gość
ale ja jestem glupia!!!! z pitu 11 wydanego przez zaklad pracy nie wypisałam skladki na ubezpieczenie społeczne podlegające odliczeniu od dochodu i ubezpieczenie zdrowotne podlegające odliczeniu od podatku gdy wpisalam te sumy do pitu 37 to wyszlo ze dostane zwrot 57zl ale czy dobrze zrobilam dodając skladki na zdrowotne z pracy i skladki na zdrowotne z renty? to wyszla suma ponad 2500 skadki zdrowotnej

Gość gość
z pitu od pracodawcy skadka na ubezpieczenie spoleczne 2457,91 skladka na ubezpieczenie zdrowotne 1198,92

Gość gość
czy moze mi ktos to spawdzic? czy wszystkie te kwoty wpisuje sie na jednym picie 37? czy zdrowotne z z obu pitow 11 sie dodaje? pit 11 od ZUS: przychód - 17779,61 zaliczka na podatek 1317 kwota składki na ub. zdrowotne 1377,95 reszta same zera pit 11 z pracy: przychód - ,17927,79 koszty uzyskania przychodów 3093,97 dochód 148333,83 zaliczka pobrana przez płatnika 1030 skladka na ub. spoleczne 2457,91 skladka na ub zdrowotne 1198,92

Gość gość
wychodzi na to ze gdybym nie miala renty rodzinne to dostalabym ponad 500zł nadpłaty. czy mam racje? a czy mogę oddzielnie rozliczyc sie z renty i oddzielnie z zakladem pracy? tzn na dwoch odzielnych pitach37? czy wszystko musi byc na jednym picie 37?

Gość gość
czy ktoś mi może pomóc?

Gość gość
jakie 150tys jeste nienormalny

Gość mistyf
tam w tej rubryce z pracy masz wpisany chyba za duże koszty uzyskania przychodu bo maksymalnie można odliczyć 2502 jeżeli masz więcej niż jedną umowę o pracę i dojeżdżasz

Gość mistyf
aktualne to jeszcze? spisz dokładne liczby z pitów,albo daj tu fotkę, bo coś mi sie nie zgadza

Gość gość
Wszystko musi być na jednym picie 37.Nie można na dwóch, dlatego każdy płatnik { pracodawca } wystawia swojego pita a na tobie ciąży obowiązek zsumowania wszystkiego i przeniesienie do odpowiednich rubryk w picie 37 i wyliczenie należnego podatku.

Gość gość
Tam też masz coś źle bo piszesz kwote 148333.83 a powinno być chyba 14833,83 zł lub coś w tym stylu , sprawdź to bo mnie na oko już to nie gra a nie mam przy sobie kalkulatora.