Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!!! pit 37

Polecane posty

Gość gość
racja o jedno 3 za dużo napisałam, przepraszam powinno być14833,83

Gość gość
naprawdę mam takie koszty uzyskania uzyskania przychodów 3093,97 czy nie moge tej kwoty wpisac? musze ja zmniejszyć do 2502?

Gość gość
zmniejszylam koszty do 2502 i wyszlo mi do zaplaty 1600, juz sama niewiem jak to obliczyc chyba pojade do biura raxhunkowego bo nie umiem sama obliczyć

Gość mistyf
mi wyszło że masz do zapłaty 265zł

Gość mistyf
z tym że może ci wyjść mniej, bo mi się nie chcialo liczyć na kartce i wpisałam dane w tym programie, a on uznaje koszt przychodu w twoim przypadku tylko 1335zł """"""""""Koszt uzyskania przychodów jest zryczałtowaną kwotą, którą podatnik może odliczyć od przychodu. Wysokość tej kwoty zależy od ilości źródeł uzyskanego przez podatnika dochodu. 1335,00 zł - pracownik z jedną umową o pracę 1668,72 zł - pracownik z jedną umową o pracę - dojeżdżający 2002,05 zł - pracownik z kilkoma umowami o pracę 2502,56 zł - pracownik z kilkoma umowami o pracę - dojeżdżający""""""""" to mi wyskakuje w rubryce o kosztach przychodu ale jak będziesz rozliczała ręcznie to wpiszesz to co masz w picie11 i wota podatku do zapłaty zmniejszy się

Gość ciemnogród
teraz juz wiem, ze jedyne wyjscie isc do biura podatkowego, zeby mi wyliczyli

Gość gość
patrzyłam na pit męża też ma do odliczenia koszty przychodu 1335 zł rozliczałam koledze tak samo wiec według mnie masz do zapłaty 265zł jak pójdziesz do biura i ci rozliczą, napisz ile wyszło

Gość gość
a mi wyszłl ze mam 52zl nadplaty

Gość ciemnogród
pojde do biura bo na was nie mozna liczyc

Gość mistyf
wszystkie te kwoty wpisuje się na jednym pit-cie zdrowotne się sumuje jako i wszystkie dochody czy podatki z renty rodzinnej nie masz odliczeń na ubezpieczenie społeczne bo z niej nie potrącają jak nic inaczej nie wychodzi jeszcze raz przeczytałam dane które podałaś i wychodzi 265 zł do dopłaty sprawdź czy dobrze wpisałaś wszystkie kwoty z pitów bo kwota tej renty wydaje mi się za duża, może tu coś pomyliłaś, ile tej renty bierzesz

Gość gość
mistyf jestes?

Gość gość
w picie 37 nie mogę podać kwoty koszty uzyskania przychodów 3093,97 ? muszę ją zmniejszyć do kwoty 1335zł mam pracę na umowe zlecenie i renta rodzinna mistyf mam tyle przychodu z renty

Gość gość
wyszlo 52 zł nadpłaty. c***a sie znasz mistyf

Gość mistyf
jesteś niegrzeczna, ja starłam się ci pomóc, zastanawiam się co może być nie tak, a ty mi tu wyskakujesz, nie jestem księgową,ale proste pity rozliczam rodzinie i nigdy nie było poprawek dobrze że nie musisz dopłacać

Gość mistyf
poza tym sprawdź sobie w broszurce ile kosztów można sobie4 odliczyć tam stoi jak byk ze największą kwotę jaką można odliczyć to 2502 zł 56 gr już tak mojej znajomej księgowa rozliczała podatek, to musiała zwrócić 560zł fiskusowi plus odsetki, nie twierdzę że mam rację,chyba że nie podałaś wszystkich danych w poprzednich postach wiec na podstawie tego wyliczyłam co wyliczyłam miłego wieczoru :D

Gość ciemnogród
az strach pomyslec jak ty te pity rozliczasz, niewiem skąd ty to wzielas 256zl chyba z kosmosu. wpisuje sie taki koszt uzyskania przychodu jaki jest byle by nie przekroczyl dochodu

Gość mistyf
czy ty pracowałaś na umowę zlecenie? bo jeżeli tak to możesz sobie sobie odliczyć procentowo koszty, wtedy by się zgadzało ale ty nie napisałaś że na umowę zlecenie

Gość gość
napisz na brudno i w Urzedzie Skarbowym jest specjalny pokoj gdzie Ci sprawdza,W biurze rachunkowym zaplacisz 30 zl.Nie wiem w jakim miescie mieszkasz ale w galeriach centrach handlpwych tez rozliczja,Sorobuj rozliczyc sie przez internet tam od razu wyliczy

Gość ciemnogród
pracowalam na umowe zlecenie

Gość ciemnogród
pracowalam na umowe zlecenie i ponieralam rente rodzinna a jak sie mozna rozliczyc procentowo? normalnie kwote wpisalam. to sie zastanow w koncu czy 256 czy 52

Gość ciemnogród
do US mam 40km, chce wyslac pit przez internet

Gość gość
no właśnie, trzeba było od razu tak napisać, na umowę zlecenie można sobie odliczyć dużo większe koszty, one są naliczane procentowo i to już oblicza pracodawca czyli twoja kwota kosztów jest poprawna, mogłaś sobie odliczyć te 3093,97 jak masz w picie 11 skoro ci już rozliczyli to w porządku, mi już się nie chce liczyć na kartce

Gość gość
nareszcie po dwoch dniach meczarni na kafe mam pewnosc ze dobrze obliczylal pit. 52 zł nadpłaty dzieki wszystkim za uwagę:)

Gość mistyf
no gdybyś w pierwszym poście napisała że praca była na umowę zlecenie to byś się nie namęczyła :D obliczyłam teraz z wersją tych kosztów które miałaś w picie i wychodzi ci 52 zł nadpłaty :D

Gość gość
a byłam pewna ze napisalam. sory ze wprowadzilam w błąd. dzięki, fajnie że mam nadpłatę.

Gość gość
Wybaczcie dziewczyny, że poprawiam, ale w pierwszy poście jest napisane o umowie zlecenie. :D

Gość mistyf
o kurde rzeczywiście ja ślepota stara :D :D zwracam honor :D :D wybacz starowinie :D

Gość gość
Zapytaj u specjalistow, ja swoje pity zawsze rozliczam w tym biurze www.biuroksiegowe.szczecin.pl i nie mam problemow