Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robić gdy się zaniesie

Polecane posty

Gość gość

witajcie, mój syn ma 13 mcy nigdy się nie zanosił, zaczął od niedawna i nie wiem co wtedy robić, dmucham w buzie potrząsam ale to nic nie daje, dopiero po chwili jakby sam przestaje.

Gość gość
Moja 12-miesięczna córka ma podobnie, ja staram się nie reagować, przeczekuję, choć czasami jest ciężko, to ją ignoruje. Chyba, że przyjdzie i wyciągnie rączki, żeby ją przytulić, to ją wezmę. Sama nie wiem, ile to może potrwać i kiedy minie.

Gość gość
chyba nie wiesz co to jest gdy się dziecko zanosi? wtedy przestaje oddychać, a ty to zlewasz?

Gość gość
Nie dmuchaj w buzie to podobno utrudnia zlapanie.oddechu . Mi pielegniarka powiedziala zeby dac klapsa i to u mnie dziala:/

Gość gość
z klapsem nie próbowałam, ja kiedyś czytałam na wszelki wypadek to w większośc***isało o potrząsaniu i dmuchaniu w twarz

Gość gość
A co robić jak zaniesie się niemowlę dwumiesięczne?

Gość gość
To samo potrzasc i dac klapsa zeby zaskoczylo.wszedzie pisze o dmuchaniu a mi i polozna i pielegniarka.ktora szczepi mala i pediatra poradzily zeby dac klapsa ewentualnie potrzasc . Mala ma 5 miesiecy i czesto jej sie to zdarza:(

Gość gość
Klaps pomaga

Gość gość
Mi w przychodni kazali dmuchać w buzie ( do buzi, nie na twarz) albo podnieść dziecko kilka razy do góry aby złapało powietrze.

Gość gość
Nie dmuchac. Uszczypnac np w tylek, czy Udo. Nie mocno zeby zabolalo, ale zeby dziecko poczulo. Jesli to nie pomaga poklepc policzki zina woda (jak jest w zasiegu) Moja miala to 2,5 roku. Myslalam, ze sie to nigdy nie skonczy. Nogi z waty pamietam do tej pory. (Wskazowki od specjalisty w Niemczech)