Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawkooowa

Antybiotykoterapia

Polecane posty

Gość truskawkooowa

Czy to normalne, że po zakończeniu antybiotykoterapii mam mdłości, zgagę i biegunkę? minęło 3 dni od ostatniej tabletki. Miał ktoś tak może?

Gość Carol0034
Antybiotykoterapia wyjaławia twój układ pokarmowy. Antybiotyk poza niszczeniem szkodliwych bakterii niszczy również te dobre. Mówiąc krótko twoja flora jelitowa jest jak po wojnie i trzeba ją odbudować. Ja zawsze stosuję Vita Biosę, ma aż siedem szczepów bakterii probiotycznych. Taka różnorodność pozwala na szybkie i efektywne odbudowanie tego co zniszczył antybiotyk. Myślę że w twoim przypadku warto spróbować.

Gość gość
Tak jak napisał Carol0034 Antybiotyk nie wybiera bakterii, nie dzieli je na dobre i złe, niszczy wszystko żeby pokonać chorobę. Skutki takiego działania nie mogą pozostać bez wpływu na organizm. Probiotyki to najlepsze rozwiązanie, układ pokarmowy szybko wraca do normalnego funkcjonowania. Też kiedyś piłam Vita Biosę co prawda na inne schorzenia ale myślę że w przypadku antybiotykoterapii też się doskonale sprawdzi. Szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z innym suplementem który zawierałby tyle różnych szczepów bakterii probiotycznych.

Gość gość
Jeżeli nie brałaś dobrej osłony podczas stosowania antybiotyków, to może być skutek ubocznych leków. Ja przy antybiotykach stosuję multilac synbiotyk i taka sytuacja mi się nigdy nie zdarzyła.

Gość Rusłanka01
Przy antybiotykoterapii koniecznie należy pamiętać o osłonie. U mnie niestety antybiotyki wywołują infekcje pochwy. Dlatego przekonałam się, że kobiety powinny stosować odpowiednie dla nich osłony. Z tego artykułu dowiedziałam się o dobrych preparatach: https://portal.abczdrowie.pl/stosujesz-antybiotyk-kobieta-powinna-wybrac-kobieca-oslone