Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie niepracujący,co porabiacie jak spedzacie czas i jakie macie obowiązki?

Polecane posty

Gość gość

Pytam z kulturą i oczekuje tylko kulturalnych odp bez obrazania,oceniania bez krytyki i ponizania... Ja nie pracuję zawodowo,mam córkę ,która zajmuje mi dużo czasu woze na różne zajęcia balet angielski jazda konna, razem czytamy odr.lekcje sprzatamy chodzimy z psami na spacery to zajęcie nr 1 Duży dom ogród sad, w części domu mieszka też babcia 82 lata którą się zajmuję sprzatam u niej pomagam woze do lekarzy co również jest b.czaso i pracochłonne... Dbam o męża który jest 3 dni w tygodniu z nami lubię mu piec i gotować pysznosci,jeździmy razem na wycieczki robimy małe remonty w domu ogrodzie i spędzamy dużo czasu razem aktywnie,zresztą on bardzo szanuje to co robię tymbardziej że pomagam też jego rodzicom i w miarę możliwości jak mam czas jadę im załatwiać jakies sprawy,czy pomóc w domu,zawieźć na zakupy itd. W wolnej chwili czytam książki,ćwiczę lub siadam na rowerek stacjonarny Dużo czasu spędzam w kuchni znajomi i rodzina lubią moje kulinarne przysmaki zapraszam i cieszę się kiedy mam gości ludzie powinni być razem.. Poza tym opiekuje się siostrami 12 i 14 lat które mieszkają z naszą chorą mamą i zapracowanym ojcem w domu rodzinnym więc mam na głowie drugi dom i dziewczyny którym zastępuje matkę Uczę je wszystkiego obowiązków,gotować,gramy razem zabieram na wycieczki spacery pomagam tam sprzatam gotuje robię rzeczy które w każdym domu robi matka i kobieca ręka.Które powinna robić moja mama. A zapomnialam wspomnieć że jestem w 4 miesiącu ciąży i szykuje się na ponowne macierzyństwo. Więc wstajac rano mam tysiąc zadań do wykonania i mimo że narazie nie spełniam się zawodowo i nie pracuję na etacie to nie widzę narazie innej opcji... A co wy porabiacie?pytam ponieważ wiem że brak pracy spotyka się z dużą krytyką i potępieniem a czasami pozory mylą i bezrobotny jest bardzo aktywny pełen poświęcenia i pracowity.

Gość gość
zarabiamy pieniądze nie pracując :)

Gość gość
a potem sie obudziłaś ze snu :P

Gość gość
kura domowa ! powiedz jeszcze ile kg przytylas

Gość kulturalne pytanie
nie czujesz ze marnujesz czas i potem nie znajdziesz pracy, jestes bez pracy zarobkowej uszczesliwa i spelniona? Ja jak nie mam pracy to popadam w depresje i wydaje mi sie ze zycie mi umyka:(

Gość gość
ja spie jem ogladam tv i slucham muzyki czasami sprzatam i gotuje nic wiecej

Wale konia i nieprzerwanie rozmyślam nad rzeczami nad którymi nigdy nie będzie ci dane rozmyślać.

Gość gość
fubu to prawda ze jestes sparalizowany od pasa w doł i jezdzisz na wozku inwalidzkim ?

Gość gość
Skad bierzesz pieniadze na zycie ?

Gość gość
Za opieke nad babcią zysk jest taki że odziedziczyłam z mężem dom,na brak pieniędzy nie narzekam,ale nie zamierzam się tym chwalić. pracowałam kilka lat jako pomoc w przedszkolu niestety praca na czarno wyzysk totalny jak wszędzie u nas,sytuacja rodzinna wymagała aby poświęcić dużo pracy energii czasu najbliższym i narazie ogarniam to...ktoś pytał ile przytylam,mam z tym problem może teraz w ciąży trochę przytyje jestem szczupla i energiczna jakoś nie widzę związku z tematem w tym pytaniu.