Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Becikowe

Polecane posty

Gość gość

Czy może ktoś z was miał taki przypadek jak ja proszę o poradę; a więc w zeszłym roku zaszłam w ciąże niestety stawiłam sie do lekarza w 14 tyg. ciąży ponieważ nie dawała mi żadnych objawów a i jeszcze do tego normalnie miesiączkowałam niestety mam problemy z hormonami i moja pani doktor powiedziała że tak mogło mi sie stać iż organizm nie dawał zadnych oznak mojego stanu skladajac wniosek o becikowe uslyszalam ze mi sie nie nalezy bo nie stawiłam sie u lekarza do 10 tyg. ciazy czy ktoś wie co mozna zrobić jest to dla mnie chore poniewaz nie sa wziete żadne ustepstwa od normy a takowe sie zdarzają jestem tego najlepszym przykladem i uwarzam ze dziecko sie urodziło tak samo jak te ktorych mamy stawily sie do 10 tyg i dbalam o nie tak jak to powinno być Proszę o pomoc

Gość informatyk_wlkp
nie nalezy ci sie i koniec. przestan sie mazgac o jakies 1000zł. nie dostaniesz, sama sobie jestes winna. trzeba było robic dzieciaka z rozumem, a nie puszczasz sie byle gdzie i byle z kim ze nawet nie wiesz ze jestes w ciazy. Skoncz.

Gość gość
ty ale mondrala jestes pustak i nic wiecej prosze mnie nie obrażać jestem w zwiazku od paru lat i nie puszczam sie jak twoja moze kobieta skoro takie wnioski jak potrafisz czytac mam problemy hormonalne i normalnie miesiaczkowałam wiec nie moglam wiedziec czlowieku bez rozsadku

Gość gość
ale to jeszcze trzema czytać ze zrozumieniem

Gość gość
Moja siostra jest położna i często gada o ciążach i porodach...i nie gadaj mi bzdur że przez 4 miesiące nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży i przez 4 miesiące miałaś normalne krwawienia. Nawet jeżeli miałaś krwawienia to na pewno nie przez 14 tygodni tylko w pierwszych tygodniach ciąży. Więc bzdur nie gadaj a prawda jest taka, że becikowego nie dostaniesz bo termin składania wniosku w twoim przypadku minął. I jeszcze raz ci powiem, ze nie wierze ż etyle w ciąży chodziłaś i nic nie zwróciło twojej uwagi...

Gość gość
no niestety takie są przepisy i nic na to nie poradzisz chyba że byś się skontaktowała może z jakimś radcą prawnym może w przepisach są uwzględniane jakieś wyjątki musisz dowiedzieć się dokładnie jak to wygląda

Gość gość
26.02.14 [zgłoś do usunięcia I tu się mylisz : ) Ja również w 4 miesiącu dopiero się dowiedziałam o ciąży,bo miesiączkowałam! Gó/wno wiesz,więc się nie wypowiadaj.

Gość gość
Nie g***o wiem tylko prawda jest taka, ze to baranico nie miesiączka tylko krwawienie zwykłe, które miesiączką nie jest!!!sama sie doucz a nie jeszcze dziecko sobie zrobiłaś i głupotę mi mawiasz. I nie ma takiej możliwości aby to były takie same krwawienia jak miesiączka, one sa z reguły krótsze, nie regularne ale co z tępakiem gadać nie ma o czym.

Gość położna z pz
No widzisz siostra położna i nie opowiedziała ci o takim przypadku i oceniasz ludzi każdy organizm jest inny czemu tak piszecie babka prosi o pomoc a nie o ocenianie polecam szpital w poznaniu tam nie jeden przypadek widziałam bo też jestem położną i zdarzało się że kobieta rodziła nie wiedząc że jest w ciąży rożne przypadki chodzą po ludziach a już wogóle skoro kobieta miesiączkowała a często tak jest mając problemy z hormonami np: (a szczególnie jeśli chodzi o tarczycowe jest mały przyrost wagi i płodu) Pozdrawiam Panią i myślę że ktoś się znajdzie kto napisze coś modrego a nie takie głupoty

Gość gość
moje zawsze było skąpe i nie zauważyłam roznicy ale nie o miesiaczke chodzilo w temacie

Gość gość
no pani położna a sama wiesz jakie maja o was zdanie. Kobieta rodzi i nie wie, że jest w ciąży haha dobre chyba chlały przez całą ciąże:) :) że nie wiedziały, ze maja dziecko w brzuchu, które się rusza heloooo pani położna budzimy sie!!!

Gość położna z pz
No trafiiła się taka niespodzianka nie muszę się budzić a i nie każda położna taka sama jak opinia o wszystkich

Gość gość
2014-02-26 00:16:29 [zgłoś do usunięcia] Wypowiada się pewnie pani która nigdy w ciąży nie była. Nasłuchała się siostrzyczki i myśli,że wszystko wie. Niestety koleżanko,ale chyba widziałam,że okres był taki jak zawsze tylko trochę mocniej pobolewał mnie brzuch,a tak to żadnych zmian .. Po za tym co będę się głu/piej tłumaczyć jak i tak nie rozumie.

Gość gość
No akurat wypwoiada się pani a przede wszystkim matka 2 dzieci i to ty jestes głupia jak ktos wczesniej zasugerował, że p******* laska w ciązy 4 miesiace chodzi i nawet nie wie. I kto tu jest głupi i bardzo dobrze, ż etego becikowego krowo nie dostaniesz skoro jestes na tyle głupia aby się nie zorientowac, że jestes w ciązy.

Gość gość
a jakies znaki interpunkcyjne to ty znasz? :O napisz to poprawnie, wtedy ci odpowiem, bo mialam taka sama sytuacje

Gość gość
Ludzie ale wy jesteście nie poważni kobieta pyta o zupełnie co innego a mądra siostrzyczka położnej rozpętała temat jak można nie wiedzieć że jest się w ciąży sama mam problemy właśnie jak ktoś tam napisał z tarczycą i mój lekarz mnie poinformował że mogę mieć problemy z zajściem w ciąże bo przez rozregulowanie hormonalne nie miesiączkuję normalnie a raz na trzy cztery miesiące i jak to możliwe że mając takie problemy zaszłam w ciąże i tak jak ta Pani nie wiedziałam że noszę w sobie nowe życie do 12 tygodnia jak poszłam poprostu na rutynowe badania do ginekologa i co ty na to :)))) pozdrawiam Panią od tematu i myślę że warto złożyć dokumenty ponieważ muszą je rozpatrzyć ewentualnie będzie Pani mogła dochodzić swoich praw przed sądem i tam już sprawa będzie bardziej wnikliwie badana i na pewno pani przyznają Mi się udało dlatego myślę że pani też się uda

Gość gość
Przecież becikowe jest przyznawane na podstawie oświadczenia lekarza. To lekarz ci nie mógł wystawić, że byłaś przed 10 tygodniem? Przecież tego nikt nie sprawdzi.

Gość od tematu
Właśnie jest problem ,bo w miejscowości której mieszkam są sprawdzane kobiety które staraja się o becikowe.Bo moja pani doktor bez problemu by mi podpisała ale czemu mam sie potem tłumaczyć ????