Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica, leki

Polecane posty

Gość gość

idę do ginekologa, mam grzybicę - pierwszy raz. napiszcie jakie leki wam pomogły, chce wiedzieć od razu co jest skuteczne a nie później biegac co chwilka do lekarza - dziękuję

Gość gość
kazdy grzyb jest inny, tak jak i organizm tepa lycho. jak ci jeden lek nie pomoze, to przepisze ci lekarz kolejny i tak w kolko. kretynka

Gość gość
odpowiedź powyżej trzeba zostawić bez komentarza, szkoda słów - ktoś się musiał wyżyć!!!!

Gość gość
z mojego doświadczenia leczenia nawracających zakażeń grzybiczych: kolejne specyfiki pomagają na jakiś czas, nawet jak przyjmowałam probiotyk to za 2-3 miesięce miałam powtórkę z rozrywki :( Za każdym razem kasa na lekarza + leki. Pewnego dnia spróbowałam terapii ząbkiem czosnku - to było więcej niż pół roku temu- i jest OK :)))) Polecam.

Gość gość
matronidazol, orungal, gynalgin - wiem, że te skutecznie działają, choć u mnie na tym pierwszym się leczenie skończyło. Do tego invag dopochwowy, który odbudowuje mikroflorę w pochwie, stosowałam przez 3 tyg. po skończonym leczeniu i było po fakcie. Warto czasami zrobić mykogram i sprawdzić jakie leczenie pomoże.

Gość gość
Przy grzybicy zarówno ja, jak i mój partner mieliśmy doustnie orungal, ja miałam dodatkowo dopochwowo nystatynę. Do smarowania okolic intymnych ginekolog polecił mi provag żel z kwasem mlekowym, po posmarowaniu czułam wyraźna ulgę, taki przyjemny chłód. Żel szybko zlikwidował podrażnienie i dyskomfort, do tej pory stosuje go w ramach profilaktyki.