Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammka

spóźniony wózek

Polecane posty

Gość mammka

Witam. Potrzebuję porady doświadczonych mam, chociaż podejrzewam, że niewiele dziewczyn przechodziło ten schemat i trudno będzie cokolwiek podpowiedzieć. Sprawa wygląda następująco: moje dziecko ma kończy 5 miesięcy i ma już ponad 7 kg wagi i 74+ cm. Do tej pory nie było mnie stać na wózek, i kiedy tylko mam na to pieniądze, to nie mam pojęcia co powinnam kupić. Mieszkam na wsi i dookoła przeważają drogi piaskowe, kamieniste lub porośnięte trawą, dni stają się coraz cieplejsze i nie mogę się doczekać dłuższych spacerów z wózkiem (dość mam noszenia pożyczonego nosidełka). Dodam, że mój budżet wynosi w granicach do 1000zł i nie potrzebuję fotelika samochodowego czy nosidełka. Możecie polecić wózek, który "przejedzie" po wszystkim i dzidzia będzie mogła z niego wypatrywać jak i spać?

Gość gość
chicco ct 04 ma fajne duze koła, nawet po plazy przejedzie ;)

Gość gość
chicco ct04 jest fajny, ale tylko na jakies krotkie wypady, bo nie ma amortyzacj...wiec na wies na takie drogi odradzam i z ta jazda po piachu to tez wcale tak kolorowo nie wyglada, bo my mielismy wlasnie ten wozek na urlopy i trzeba bylo zdejmowac kola i myc, bo pelno piachu bylo na osiach, malo tego trzeba bylo smarowac.

Gość gość
Tako acoustic. Nowy przewyzsza twoja kwote ale mozna znalesc uzywany 2 w 1. Polecam na takie drogi. Z drugiej strony moze zainwestuj po prosyu w pozradna spacerowke?

Gość mammka
Zapomniałabym dodać, że ze względu na ten wiek przejściowy (zaraz będzie siadać, ale jeszcze NIE siada), to czy nie powinnam się jeszcze nastawiać na wózek głęboko-spacerowy? Myślę, że na samą spacerówkę jest jeszcze za wcześnie.

Gość gość
Jesli wybralabym porzadna spacerowke ktora ma funcje rozkladania na plasko to bez sensu zebys kupowala dwa w jednym. Bo z gondoli juz nie skorzystasz jak maluch bedzie siedzial.

Gość gość
a ja polecam firmę mutsy seria urban rider - wystukaj sobie na allegro spokojnie za mniej niż tysiak będziesz miała używany wózek spacerowy z amortyzowanymi dużymi pompowanymi kołami , ja mam gondolę i na długie spacery świetnie się sprawdza :) za kilka chwil dokupie sobie tylko spacerowy wkład :)

Gość oj taam mma
polecam wózek z dużymi pompowanymi kołami :) małe piankowe koła po piasku i kamieniach to będzie porazka Może zamiast nowego kupić używany ? Są komisy albo przez allegro ?

Gość gość
Ja mam Mutsy 4 Rider, kupilam tylko spacerowke, jak dziecko mialo 7 miesiecy. Jest swietna na spacery po lesie i po polach. Siedzisko spacerowe jest tez rozkladane na plasko. Nadaje sie tez superancko do wypadu na zakupy, na miasto. Bylam z nia w paciagu, metrze, tramwaju i autobusie. Zwrotny, w miare lekki, do wyboru duze kola piankowe, albo pompowane. Nie wiem, jak piankowe sie sprawuja, bo my uzywamy tylko pompowanych. Raz mi sie zdarzylo, ze korytarz w pociagu byl za waski. Zdjelam jedno tylne kolko i bez problemu dojechalam do swojego przedzialu ;)

Gość gość
ja tez uwazam, ze juz mozesz kupic wozek spacerowy, rozkladany na plasko, jak najbardziej moge polcic roana, na allegro mozna kupic uzywany komplet za 400zl , a to dobry wozek na jazde terenowa

Gość gość
ja też polecam Mutsy Urban Rider - wybierz spacerówkę jest duża i wygodna. Do tego śpiworek (przynajmniej na taka pogodę jak jest teraz) i z powodzeniem obędziesz się bez głębokiego. Zakup gondoli w w wieku Twojego dziecka zbędny już wydatek. "Minusy" - mały kosz na zakupy (można dokupić wczepiany) no i mało nie waży. Cena - używany do 500,00 zł w bdb stanie już dostaniesz.

Gość gość
też bym kupiła porządną spacerówkę z opcją rozkładania na płasko. A swoją drogą jak sobie radziłas bez wózka tak długo?

Gość gość
Hej. Racja, nie ma sensu kupować głęboko-spacerowych. Skupię się na spacerówkach z funkcją rozkładania na płasko. Z analizy waszych typów: Tako acoustic - tylko głęboko spacerowe, nie znalazłam typowej spacerówki, albo coś przeoczyłam, są tylko 2w1; Hauck Traxx Marlin 4 - super wózek i byłby idealny gdyby miał możliwość przekładania siedziska tyłem do kier. jazdy. Do tej pory wychodziliśmy na spacer z nosidełkiem, a później nosiliśmy "szefową" na rękach, dodam, że mój kręgosłup już zaczął się buntować, dlatego cieszę się na ten wózek, lepiej późno niż wcale. No to szukam dalej.

Gość mammka
Hej. Racja, nie ma sensu kupować głęboko-spacerowych. Skupię się na spacerówkach z funkcją rozkładania na płasko. Z analizy waszych typów: Tako acoustic - tylko głęboko spacerowe, nie znalazłam typowej spacerówki, albo coś przeoczyłam, są tylko 2w1; Hauck Traxx Marlin 4 - super wózek i byłby idealny gdyby miał możliwość przekładania siedziska tyłem do kier. jazdy. Do tej pory wychodziliśmy na spacer z nosidełkiem, a później nosiliśmy "szefową" na rękach, dodam, że mój kręgosłup już zaczął się buntować, dlatego cieszę się na ten wózek, lepiej późno niż wcale. No to szukam dalej.

Gość mammka
Hej. Dziś byłam w kilku miejscowych sklepach i powiedziano mi, że nie ma szans kupić samą spacerówkę. Dostępne są co najmniej zestawy 2 w 1 - spacerówka+gondola. Pozostają komisy.

Gość gość
autorko a może na talbicy popatrz, albo na allegro. ja też kupiłam uzywaną spacerówke, gondole.

Gość mammka
Spacerówka Tako Acoustic lub Roan Marita, tablica.pl, komis, sklep... obojętnie byle znaleźć coś do 1000zł. Jak myślicie, jest szansa?

mozesz kupic jakis model kubełkowy Quinny np, u mnie sie sprawdzil jak dziecko nie chcialo w gondoli siedziec a samo jeszcze nie umialo siedziec, jezdzil wtedy w rozlozonej spacerowce tak na pollezaco i bylo ok...

Gość gość
jestem mile zaskoczona - gdzie są trolle? spodziewałam się docinek w stylu "jesteś biedna to czemu masz dziecko", "dlaczego 5 miesięcznie dziecko nie ma wózka to skandal" itp :) Ja kupiłam dobry uzywany głęboki wózek za 300..

Gość gość
kup espiro atlantic naprawde sie nie zawidziesz uzywam juz przy 2 dzicku i jest super szczegolnie na wies

Gość gość
na wertepy to tylko pompowane koła + zawieszenie na wahaczach lub paskach Kup używany wózek Roan Marita (mnóstwo ich na tablicy), Jedo Bartatina lub Babyactive Ballerina. niektóre można kupić w bardzo dobrej cenie. _ Ja mam akurat Ballerinę i sprawdza się super!!

Gość gość
http://www.babyactive.pl/q/ nowa sama spacerowka kosztuje w sklepie mniej niz 1000 i ma gwarancje czego uzywanym wozkom brakuje

Gość gość
ok 600 zl ten q kosztuje nowy i ma pompowane kola :)

Gość gość
xlander xa tek kosztuje ok 950

Gość gość
ja mam mutsy urban rider z doczepianym koszykiem i jestem zadowolona. duze pompowane kola, zwrotny i ladny. jedyny minus ze ciezko do samochodu go wlozyc z gondola.. wersja spacerowa w tym wozku rozklada sie na plasko. wiec super dla 5 miesieczniaka

Gość gość
do gościa z 22:35.. Po pierwsze taka spacerówka nie nadaje się na wertepy.. poza tym, co to znaczy "mniej niż 100zł"? nie dałabym za samą spacerówkę więcej niż 400zł.. bez przesady.. _ a swoją ballerinę (gondola, spacerówka, fotelik- używałam tylko spacerówki.. bo mialam samą gondolę.. a szukałam właśnie sacerówki z pompowanymi kołami, metalowym koszem itp. nie było, to wzięłam ballerinę) kupiłam za 300zł

Gość gość
Każdy,który będzie miał pompowane duże koła się sprawdzi.

Gość gość
Bebecar tracker. Na allegro można tani kupić, wózek nie do zdarcia i na każdą pogodę i teren

Gość gość
10:07 miało być "mniej niż 1000zł", a nie "mniej niż 100zł" _ dla mnie spacerówka za ponad 400-500zł jest nie do przyjęcia.. to jest po prostu przesada.. a jak widzę, że niektóre spacerówki 1000zł kosztują.. i co on niby takie mają w sobie? Ostatnio miałam okazję cześciowo spróbować wózka "stoke" jakiś tam.. stał w poczekalni na wózki, w takim jednym miejscu, w którym byłam. i wystarczyło, że chwyciłam za rączkę i próbowałam unieść wózek troszkę do góry.. chciałam srawdzić jaki jest miękki, jak się ugina, buja, jak się podnosi.. jednym słowem masakra.. sztywne cholerstwo, jak nei wiem, co.. a kosztowało pewnie sporo. do tego jakie paskudne z wyglądu..