Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Staraczka123456

Beta zrobiona za wcześnie?

Polecane posty

Gość Staraczka123456

Zrobiłam bete z krwi 7 dni po owulacji. Wyszła poniżej 0,1IU/ml. Czy to możliwe że jestem w ciąży, tylko za szybko zrobilam badanie? Czyjednak beta powinna już chociaż drgnąć?

Gość gość
Beta min 10 dni po stosunku...

Gość gość
Stanowczo za szybko, a poza tym po co sie sama nakrecasz?jak masz byc w ciazy to zajdziesz i latanie na bete tuz po owulacji nic nie zmieni

Gość gość
ja p*****le, to juz jest przesada... :O

Gość gość
przesadą to jest temat z wczoraj o rzekomym pozytywnym teście 7 dni po owu

Gość Staraczka123456
Tak myślałam, że to wcześnie, miałam wczoraj akurat zaplanowaną wizytę u gina i myślałam że jednak coś pokaże. Łatwo się mówi, że trzeba czekać itd, ale jak człowiek bardzo chce i długo się stara to trudno o tym nie mysleć ;)

Gość gość
u mnie pozytywny test wyszedl 10 dni po owu i jestem jak najbardziej w ciazy wiec i u niej po 7 dniach moglo juz cos pokazac ;)

Gość gość
tak, oczywiście 7 dni po owu jak najbardziej wiarygodny test domowy- weź idź tam klepać o widocznej drugiej kreseczce ( na ewidentnie negatywnym teście) i nie pisz głupot

Gość gość
akurat w moim przypadku kreska byla bardzo wyrazna i nie p*****l mi glupot, ciaza juz dawno potwierdzona

Gość gość
Ta, jasne...

Gość Martyna478
Test z moczu nie ma możliwości żeby wyszedł po 7 dniach. Z krwi jak wyjdzie pozytywny to jest wiarygodny, jak negatywny to być może jeszcze się zarodek nie zagniezdził

Gość gość
masz i poczytaj jedna z druga jak nie wierzycie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5831971. test byl robiony 10 dni po owulacji i wieczorem. zrobilam 4 w ciagu kilku dni, na kazdym wyrazna druga krecha - zdjecie tez tam jest wstawione, niedowiarki :O to ze wam sie nie udaje albo ze testy wychodza wam pozytywne dopiero 2-3 tyg po terminie okresu, nie znaczy ze kazda tak ma. niektorym pokazuj***ardzo wczesnie druga kreche, pozdrawiam

Gość gość
moze mi tutaj ktos podpowie.. czy w ostatni dzien miesiaczki bylo juz tylko plamienie mozna zajsc w ciaze?skonczyl w srodku..cykl 29 dni a bylo to w 7 dni cyklu cykle sa nieregularne

Gość gość
najszybszy test z moczu wychodzi po 6 dniach od zaplodnienia-czyli od zagniezdzenia , ktore wystepuje 4-12 dni od owulacji !!!! wiec dodaj minimum 4dni + 6 dni to minimum 10 dni jak test ewentualnie cos wykaze. jesli komus wyszedl po 7 dniach od zaplodnienia to chcac nie chcac do zaplodnienia musialo dojsc duzo wvczesniej!!(malo kto wie kiedy dochodzi do zaplodnienia chyba ze byl jednorazowy seks w cyklu) obserwuje forum od kilku dni i czaami widze takie pytania i tematy ze rece opadaja, np czy moge zajsc w ciaze w dni nieplodne przy stosunku z prezerwatywa i dodatkowo bez wytrysku....luuuuudzie!! moze my jestesmy wiatroplylne????? albo 2 dni po owulacji ktora mialam o 16stej mam objawy ciazy.... wszechwiedzace sa niekttore dziewczyny!!

Gość gość
do tej z 17- jest znacząca różnica pomiędzy 7 a 10 dni po owulacji- poczytaj ile trwa zagnieżdżenie, to może potem będziesz wiedziała

Gość ta z 17
ja bardzo dobrze wiem jaka jest roznica miedzy 7 a 10 :) wiem tez, ze w zyciu wszystko jest mozliwe i czesto zdarzaja sie odstepstwa od normy ;)

Gość gość
7 dni po owulacji to nawet zagnieżdżenia nie ma hehe a skąd wiesz że owulacja była ? bo testy owulacyjne czy skok temperatury to nie gwarancja jej wystąpienia,tylko monitoring cyklu daje pewnosć

Gość gość
również do tej z 17 : zanim zaczniesz się mądrzyć to się doucz, implantacja zarodka może rozpocząć się najwcześniej 4 dnia po owulacji a najpóźniej 12 dnia, po tym fakcie 48 godz później wytwarzany jest hormon ciążowy, i test może ale nie musi wyjść pozytywny, z krwi owszem wyjdzie pozytyw ale z moczu może być za wcześnie. więc podsumowując pozytywny test zależy od tego kiedy miała miejsce implantacja!!!

Gość gość
PS . i dla Twojej wiadomości jeśli komuś wyszedł test 7 dni od zapłodnienia (czytaj owulacji) to wychodzi na to że : implantacja miała miejsce około 4 dnia po Owulacji, a do zapłodnienia wcale nie doszło nie wcześniej . pozdrawiam :) Przykład : 4DPO IMPLANTACJA + ok. 48H wytworzenie hormonu + 1 dzień na HCG >1.

Gość gość
alez skonczze p******ic mundra babo :) na prawde wielkie gowno obchodza mnie twoje wywody. mozesz sobie nawijac ile chcesz tych wyuczonych regulek. prawda jest taka, ze jestes sfrustrowana baba, bo starasz sie od dawna o ciaze z marnym skutkiem, stad twoje uszczypliwe uwagi i komentarze. wyklepalas wszystkie regulki na pamiec, mierzysz codziennie z rana ''tempke'', obserwujesz ''owulke'', sluzy, robisz monitoringi, a w ciaze zajsc nie mozesz stad twoje wymadrzanie sie i dowalanie tym, ktore zaciazyly i wczesnie test pokazuje im druga kreske :) powodzenia mimo wszystko, moze kiedys w koncu i tobie sie uda zaciazyc, a poziom twojej frustracji troszke opadnie ;)

Gość Staraczka123456
Trochę zaszłyście z tematu ;) W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedzi. Zrobię test sikany w dniu przewidywanej @ i zobaczymy co wyjdzie :)

Gość gość
czasami lepiej nawijać o tym o czym się wie z potwierdzonego źródła niż pisać głupoty :) i warto wiedzieć skąd się biorą dzieci zanim się je zrobi . Pozdrawiam :)

Gość Staraczka123456
Mam nadzieje, że z tym robieniem dzieci to nie do mnie... Nie jestem nastolatką, mam już dziecko 6 letnie więc wiem skąd się dzieci biorą :)

Gość gość
nie do Ciebie tylko do ,, mundrej baby '' - i rada dla niej jak ma pisać takie głupoty i nie ma wogóle pojęcia to niech nie pisze lepiej rad bo wprowadza ludzi w błąd...

Gość gość
w ktorym miejscu wprowadzilam kogos w blad inteligencjo? :O nie dyskutuje z toba wiecej, bo jestes najmadrzejsza jak widze. dlugo rylas te regulki na blache? czy moze uzylas opcji kopiuj/wklej? :D

Gość gość
Dziewczyny nie ma o co się kłócic. U kazdej kobiety to wyglada troszkę inaczej. Mi 10 dni po stosunku wyszła blada kreska i wiedziałam, że jestem w ciaży a znajomej wyszła dopiero po 13. Test z krwi ma prawo wyjść po 7 dniach od stosunku.

Gość gość
to tlumacze wlasnie tej baranicy, ze u kazdej wyglada to inaczej, a ta mi tu z regulkami wyskakuje :O

Gość gość
nie będę się zniżała do Twojego poziomu koleżanko :)

Gość gość
Ty nawet nie wiesz kiedy masz owulacje , no chyba że kalendarzyk Ci wylicza :D zgadzam sie że u każdej to wygląda inaczej, ja tylko dałam przykład że jeżeli to wystąpi najwcześniej jak to możliwe to test wyjdzie po 7 dniach od zapłodnienia, a logiczne chyba że jak u niektórych kobiet zagnieżdźenie wystąpi później to nie wyjdzie po tych 7 dniach...

Gość gość
stosunek nie jest równoznaczny z zapłodnieniem...