Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 monikamonikamonikamonikamonika

Retin A czy Epiduo?

Polecane posty

Bylam u dermatolog, uparla sie zeby przepisac mi cos na tradzik, chociaz poszlam w innej sprawie. Dodam ze odkad biore taletki anty nie mam z tym az takiego problemu. Przepisala mi epiduo. No ale ja stwierdzilam ze jezeli juz mma cos na tradzik brac to zeby mi z艂uszczylo wagry i stare blizny, zmarszczki, poprosilam wiec o Retin A. No i ona mi przepisala 2 recepty do zastanowienia sie. I co dziewczyny o tym sadzicie? Dodam ze moja skora jest dosc sucha, sklonna do zmarszczek, mam wagry, jedna blizne na policzku po tradziku. Co stosowac?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
wole cos od dermatologa bo juz korzystalam z roznych zabiegow kosmetycznych i to sie zle dla mojej cery skonczylo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Retin A, bo tretinoina ma dodatkowego plusa: pobudza syntez臋 kolagenu i dzia艂a przeciwzmarszczkowo. Ale do jednego i drugiego potrzebny jest dobry nawil偶acz.

Udost臋pnij ten post

naprzyk艂ad jaki nawilzacz? ja uzywam oleju z pszenicy teraz i kremu to艂pa do suchej skory

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Physiogel, Cetaphil, Ziaja Med AZS, Dermedic z lnem... Ja najbardziej lubi臋 t臋 Ziaj臋 i Cetaphil Restoraderm.

Udost臋pnij ten post

mialam ziaje med do ciala i niestety wogole 0 uczucia nawilzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A kt贸rej Ziaji Med u偶ywa艂a艣? Fizjoderm czy tej AZS w艂a艣nie? Bo sk艂adowo s膮 bardzo r贸偶ne, ta AZS ma mocznik, jest t艂u艣ciejsza, ma wi臋cej ceramid贸w, dlatego u mnie si臋 sprawdza. Jest jeszcze jaka艣 "kuracja nawil偶aj膮ca", ale to akurat kompletna pora偶ka. Mnie chodzi o to dok艂adnie: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=59454&next=1

Udost臋pnij ten post

nie jest drogie wiec wyprobuje, zastanawia mnie czy tego retin a mozna uzywac na rozstepy np na posladkach?

Udost臋pnij ten post

nie jest drogie wiec wyprobuje, zastanawia mnie czy tego retin a mozna uzywac na rozstepy np na posladkach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶na, ale b臋dzie sw臋dzia艂o jak jasna cholera, pr贸bowa艂am :D A 偶eby by艂 efekt trzeba by stosowa膰 bardzo d艂ugo...

Udost臋pnij ten post

a mialas juz takie biale rozstepy?? no i opisz dokladnie efekty i jakie mialas rozstepy czy plytki czy glebsze plissss i czy wplynelo to na polepszenie stanu skory czy dalej Ci sie robily tam rozstepy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bia艂e, du偶e, to jeszcze dziadostwa z czas贸w dojrzewania. Nowe na szcz臋艣cie mi si臋 dawno nie robi膮, nawet w ci膮偶y nie wyskoczy艂y. Tam, gdzie da艂am rad臋 postosowa膰 tak ze 3 miesi膮ce (2-3 razy w tygodniu) si臋 sp艂yci艂y i zblak艂y, ale jak dla mnie efekt za s艂aby jak na to piekielne sw臋dzenie, wi臋c przesta艂am.

Udost臋pnij ten post

dzieki, pogadam z dermatologiem jeszcze na ten temat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ten retin a naprawd臋 pomaga na w膮gry i blizny?

Udost臋pnij ten post

mi kiedys pomogl, ale to dawno jak nastolatka bylam, ale przerwalam kuracje bo mialam dosc schodz膮cej skory

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂a艣nie sama musz臋 i艣膰 do dermatologa i chcia艂abym dosta膰 jaki艣 cydowny specyfik na zask贸rniki i blizny potr膮dzikowe...tylko nie wiem, czy taki isnieje.

Udost臋pnij ten post

no to jak najszybciej zanim zacznie sie 艂adna pogodai slonce zacznie mocno grzac bo wtedy nici z solidnego zluszczania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na zask贸rniki i blizny to kwasy (na zask贸rniki s艂abe, na co dzie艅 - dobrze si臋 sprawdza sprawdza salicylowy).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mi po retinie a zmarszczki si臋 pog艂臋bi艂y! stosowa艂am go na okolice ust nie wiem jak to jest z tym retinem a

Udost臋pnij ten post

to juz sama nie wiem, ja slyszlama ze splyca, to ja moze nie ede tak stosowac? albo slabo natluszczalas?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
natluszcza艂am solidnie u mnie nie by艂o efektu z艂uszczania, zero przesuszenia - efekt pog艂臋bione zmarchy pocz膮tkowo mysla艂am, 偶e to efekt chwilowy, niestety s膮 do dzi艣 i to bardzo widoczne wszyscy kt贸rzy stosowali i si臋 wypowiadali byli zadowoleni nie zniech臋caj si臋 pewnie co艣 z moj膮 sk贸r膮 jest nie tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sp艂yca, widzia艂am na 偶ywo na mojej mamie, kurze 艂apki przy oczach po p贸艂 roku stosowania o po艂ow臋 mniejsze :)

Udost臋pnij ten post

a stosowala w okolicach oczu?mi kiedys dermatolog mowil zeby omijac te okolice

Udost臋pnij ten post

stosowalam Epiduo i mi bardzo pomogl. ale mialam dosc silny tradzik. jesli u Ciebie nie ma wielkiej masakry to nie ma sensu zebys meczyla skore taka mascia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikiter09
Ja bym u偶ywa艂a Epiduo bo sprawdzony i szybko dzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Retin A, zdecydowanie. Ma dodatkowe dzia艂anie przeciwstarzeniowe, a epiduo dok艂adnie przeciwnie, PRZYSPIESZA STARZENIE. " specyficzny mechanizm dzia艂ania nadtlenku benzoilu polegaj膮cy na uwalnianiu cz膮steczek tlenu, przyczynia si臋 do nadprodukcji wolnych rodnik贸w - reaktywnych cz膮steczek, kt贸rych niekorzystne i niszcz膮ce sk贸r臋 efekty dzia艂ania kumuluj膮 si臋 i po czasie przyczyniaj膮 si臋 do przyspieszenia proces贸w starzenia si臋 sk贸ry (tzw. fotostarzenia si臋 sk贸ry). D艂ugotrwa艂e i cz臋ste aplikacje nadtlenku benzoilu powoduj膮 takie same niekorzystne zmiany w sk贸rze jak nadmierna ekspozycja na promieniowanie UVB " www.biochemiaurody.fora.pl/problemy-skorne,12/brevoxyl-oraz-ogolne-informacje-na-temat-nadtlenku-benzoilu,328.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰inka
dziewczyny kt贸ry krem wybra膰 do kuracji retin A, zale偶y mi 偶eby nie by艂o wida膰 "suchych sk贸rek" :/ http://jmarket.pl/clickProduct/5246bd620a3d5f29ff49596e o t膮 ziaj臋 Wam chodzi艂o? czy ten http://jmarket.pl/produkt/medycyna-konwencjonalna/cetaphil-da-ultra-85-g-aff34d7c29f585b4fe100ae661945806.html i czy ultra jest w jaki艣 spos贸b lepszy od normalnego cetaphilu? Z g贸ry dzi臋ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie Ziaja sprawdza si臋 bardzo dobrze, Cetaphilu mia艂am pr贸bki, rewolucji i rewelacji nie by艂o, wi臋c zosta艂am przy Ziaji. Czasem si臋gam te偶 po Physiogel, tak dla odmiany.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pelagiata33
Buzi臋 smarowa艂am Epiduo, obecnie nie mam pryszczy. Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja retinem, te偶 jest idealnie :)

Udost臋pnij ten post