Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem czy pytać ale

Polecane posty

Gość gość

14 dni temu urodziłam a dalej boli jestem zmęczona ledwo chodzę

Gość gość
no nie wiem, ja po 2 tygodniach byłam prawie jak nowa, w każdym razie nic mnie nie bolało..

Gość gość
ale co boli?

Gość joplaa
może tak być, to kwestia bardzo indywidualna, będzie dobrze :)

Gość gość
a może nie myśl o tym że boli? Ja miałam cesarkę po tygodniu biegałam bo musiałam, nie miałam czasu na rozczulanie się nad sobą. Weź się w garść i znajdź normalne problemy.

Gość gość
ja jestem bardzo w garści i też po cesarce biegałam i było ok teraz miałam koszmarny długi i bolesny poród boli mnie brzuch dołem a już nie powinien i tak dziwnie ciężko oddycha masakra ale dzięki za pocieszenie

Gość gość
jak coś cię niepokoi masz cuchnące ropne upławy, gorączkę....powinnaś iść do lekarza na kontrolę ja na twoim miejscu bym się skontrolowała

Gość gość
idź do lekarza, ten ciężki oddech to może być anemia jedz dużo buraczków, szpinaku, pomyśl też może o suplemencie

Gość gość
bo się rozczulasz przestań i będzie okey. mnie bolało ale nie myślałam o tym! martwiłam się o dziecko które było w nienajlepszym stanie. Spędziłam 10 dni w szpitalu ze względu na dziecko.

Gość gość
a byla polozna u Ciebie? moze jej zapytaj, przecież powinna Cie obejrzec. a jak CIe to niepokoi to do lekarza sie zglos :) pamietaj ze jestes teraz bardzo potrzebna maluchowi :)

Gość gość
gościu nie bądź niemiły, może autorka ma jakiś problem zdrowotny a ty to bagatelizujesz gdy się ma anemię to trudno "wziąć się w garść" autorko nie słuchaj niemiłych opinii, zadbaj o swoje zdrowie dla siebie i dziecka

Gość gość
ja miałam pół życia anemię i coś o tym wiem... wcale nie jest trudno

Gość gość
no położna nie wie czy tak ma być raczej dziecko oglądała a nie mnie wiem że jestem mu potrzebna dlatego się martwię chyba faktycznie do lekarza wcześniej się wybiorę a i nie rozczulam się nad sobą ale ciężko mi jest po prostu nie każdy jest taki twardy

Gość gość
Idź do lekarza. Nie piszę tego, żeby cię straszyć ale moja znajoma po cesarce bardzo źle się czuła, ciągle ją bolało i to mocno, każdy mówił, że to minie itp. a potem się okazało, że podczas cesarki zaszyli jej chustę. Wszystko skończyło się dobrze ale niepotrzebnie tyle czasu cierpiała. Ty też może źle się czujesz od czegoś innego niż normalny ból po porodzie. A co do anemii - ja też mam całe życie anemię ale odkąd jestem w ciąży przeszkadza mi to o wiele bardziej - senność, szybko się męczę, ciężko oddycham itp. więc nie porównujcie anemii w normalnym stanie a gdy kobieta przeszła poród. Dziecko jest bardzo ważne, to nie ulega wątpliwości, ale to nie znaczy, że matka ma całkowicie zapomnieć o sobie i zaniedbać zdrowie. A najbardziej wkurzające są komentarze - weź się w garść, bo ja to to albo ja to tamto - jak taka jesteś super leć po order, inni nie mają zamiaru robić z siebie męczennic tylko proszą o pomoc.

Gość gość
macie racje jutro się do mojej zapisze i nie będę gdybać dzięki za miłe odpowiedzi