Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość gość

pytanko jak dlugo mozna brac zwolnienie lekarskie od rodzinnego ? mam wizyte u reumatologa na 13 03 to przez ten czas kto mi wystawi zwolnienie nadmienie ze ciagne juz ponad miesiac bo nasi lekarze niewiedza co mi dolega i czekam na specjaliste chora sluzba zdrowia :0

Gość gość
zwolnienie możesz ciągniąć 182 dni plus 3 miechy rehabilitacji.

Gość gość
lekarz rodzinny moze cie leczyc 1 miesiac jeśli nie ma poprawy musi cie skierowac do specjalisty ole może dalej dawać ci zwolnienia aż do czasu wizyty u specjalisty nie dłużej niż 182 dni ciągłości leczenia

Gość gość
no tak ale czemu lekarz rodzinny mnie odsyła do specjalisty . bylam u okulisty bo lecze sie miedzyczasie na oko bo to jakies powiklania tej choroby co mam ale co to nikt niewie .czy musi lekarz rodzinny ma obowiazek wystawiania mi zwolnienia czy nie ???mam czekac na 13 03 reumatologa a na oko niewidze za dobrze na to okulistka z łaska dala mi 5 dni zwolnienia i co teraz ?? prosze o pomoc jesli ktos sie orientuje

Gość gość
dzieki za odp . ide do tej babyjagi rodzinnej dziwaczka jakas miga mi sie od wypisywania zwolnienia myslalam ze nie moze . masaka jestem strasznie poirytowana ta instytucja .wysylala mnie prywatnie do reumatologa ,bo szybciej moze tak zrobie ale majpierw do niej sie udam pozdrawiam zycze zdrowia :)

Gość gość
dzieki za odp . ide do tej babyjagi rodzinnej dziwaczka jakas miga mi sie od wypisywania zwolnienia myslalam ze nie moze . masaka jestem strasznie poirytowana ta instytucja .wysylala mnie prywatnie do reumatologa ,bo szybciej moze tak zrobie ale majpierw do niej sie udam pozdrawiam zycze zdrowia :)

Gość gość
nie wiem na co jesteś chora, ale jesli nie czujesz sie na siłach aby pracowac zmień lekarza

Gość gość
wlasnie lekarz rodzinny to wogole nie wie co mi jest mam objawy ja by cos z reumatoidalne zapalenie stawow do pracy to moze bym wrocila ale bardzo zle widze na oko mialam zastrzyki 2 serie i nic niepomogl :9 rodzinna odsyla mnie do reumatologa a okulista do rodzinnego p**********.rece umywaja i tyle .pojde prywatnie bo jak nieposparuje sie w tym kraju to koniec .tylko czy prywatnie da mi zwolnienie niewiem .

Gość gość
nie ma znaczenia czy leczysz się prywatnie jeśli lekarz będzie ci dawał zwolnienia lekarskie tylko licz się z tym ze możesz zostać wezwana na komisję z ZUS dzieje sie to przy dłuższych zwolnieniach

Gość gość
dziekuje raz jeszcze za odp. wiem o komisji nieboje sie jej wrazie co. bo naprawde mam jakies schorzenia tylko lekarze rodznni niewiedza co to bez specjalisty .

Gość gość
a i jeszcze jedno przy leczeniu prywatnym wszystkie badania też wykonujesz prywatnie moja rada zmień rodzinnego dociągnij zwolnieniem do 14 03 czyli do piątku idź 13 do reumatologa i powiedz że zwolnienie chcesz od poniedziałku 17.03 w ten sposób od 17.03 będziesz mogła chorowac następne 182 dni + trzy miesiace rehabilitacji po orzeczeniu ZUS