Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja098

bezsenność a akupunktura

Polecane posty

Gość kaja098

Mam okropne problemy z bezsennością czytałam o pomocnej akupunkturze jednak jakoś tak średnio mam zaufanie do tego typu zabiegów ………jednak nie wiem co robić rano jestem nie do życia. To już 2-gi miesiąc kiedy się wreszcie wyśpię!!!!!!!! Nie wiem co się dzieje przecież nie mam wielkiego stresu, nie jem na noc, chodzę na spacery …biore neopersen. Może mi ktoś podpowiedzieć kto przeszedl przez zabiegi co myśli o zabiegach akupunktury i czy pomoga przy bezsennosci?

Gość gość
Nie masz co się zastanawiać tylko idź. Na każdego działa to w innym stopniu ale pomaga na pewno wycisza. Pomyśl tez o oczyszczeniu organizmu naturalnymi środkami.

Gość Igarr
Ja mam super lekarkę która nie dość ze zajmuje się badaniami klinicznymi to jej pasą jest medycyna chińska i mam do niej 100% zaufanie, jest tez wykładowcą w szkole akupunktury w Bydgoszczy, do tego jest wspaniałą osobą. Mam rade znajdźcie kogoś kompetentnego to zabiegi na pewno pomogą.

Gość Irennka
Witam krajanke :) Ja w akupunkturę wierzę gdyż stosowałam ją na problemy z nerwobólem z powodzeniem, ale niestety moja lekarka wyjechała do Londynu. Czy mogłabyś przesłać mi namiary na swojego lekarza? Mieszkam 20 km od Bydgoszczy więc albo tu albo Toruń mam taka sama drogę.

Gość Igarr
A już chciałam wyjść z biura :-) oczywiście w Bydgoszczy na Jagiellońskiej na przeciwko MediaM. Lekarz Ewa Łączkowska zobacz na www.akupunktura24.pl , super gabinet i atmosfera. Przy okazji możesz się wybrać na tym samym piętrze na masaż i jakieś zabiegi upiększające to tez pomoże się zrelaksować.

Gość gość
Do wszystkich którzy maja problemy z bezsennością radze zabrać się za ten temat poważnie i nie odkładać wszystkiego na później ponieważ takie zaburzenia prowadzą do jeszcze gorszych objawów tj. depresji i stanów lękowych. Problemy ze snem, które zbyt długo trwają mogą prowadzić do pojawienia się sporych kłopotów zdrowotnych!

Gość jolka12
Akupunktura jak i inne metody alternatywne nie może być jedyną terapią bezsenności, Przy tak długiej bezsenności niezbędna jest wizyta w poradni leczenia zaburzeń snu. Leczenie bezsenności nie może ograniczać się do brania leków nasennych. Tabletka to leczenie skutków a nie przyczyny. Konieczna wydaje się terapia pod okiem specjalisty.

Gość gość
Dlatego ja też po prostu na powaznie myslałam o tym zeby odrzucic tabletki na rzecz czegoś skuteczniejszego, a własnei tez przez chwile myslałam o akupunkturze i wydaje mi sie ze to był bardzo dobry pomysł.

medytacja i wizualizacja. tez uspokaja, ale trzeba poćwiczyć. ważne, aby pozbyć się przed snem natłoku myśli.

Gość gość
Taa taa,k i tu Eryk ma racje

Gość gość
Ja na akupunkturę zdecydowałam się z ciekawości i tego, że poprawia krążenie i ogólne samopoczucie. Po zabiegu jestem bardzo zadowolona, bardzo fajny i ciekawy. Z pewnością skusze się jeszcze raz. Na akupunkturze byłam u http://www.activummed.com/metody-terapii#akupunktura

Gość gość
Na mnie aku nic nie pomogła. Przereklamowane strasznie. Bezsenność najczęściej wiąże się z psychologią i z problemami psychologicznymi. Polecam poczytać ten artykuł o 3 filarach powodujących problemy ze snem: http://hipnosencja.pl/blog/inne/problemy-z-zasypianiem-sposob-na-to-aby-je-rozwiazac/ spróbuj tego rozwiązania a zobaczysz poprawę już po kilku dniach.

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy oceniają działanie medycyny naturalnej, choć nigdy z jej nie korzystali. W sumie... ja też podobnie podchodziłam do niej, dopóki nie trafiłam w ręce gabinetu Dr Siergiej w Warszawie.

Gość gość
Medycyna naturalna jest bardzo skuteczna, moim zdaniem powinnaś spróbować, akupunktura potrafi naprawdę leczyć różne dolegliwości, sam niejednokrotnie się o tym przekonałem. Polecam Ci także wizyty w gabinecie medycyny naturalne www.activummed.com.

Gość gość
Moim zdaniem akupunktura w przypadku bezsenności jest jedną z najskuteczniejszych metod jej zwalczania. Przede wszystkim dla mnie jest to mega odprężający zabieg, który pozwala totalnie rozluźnić się. Zabiegi akupunktury wykonuję regularnie co kilka tygodni w centrum medycyny naturalnej www.activummed.com.

Gość gość
Mi akupunktura pomogła. Teraz lepiej śpię, chociaż na początku wcale tak dobrze nie było. Dopiero z czasem, z każdą wizytą w Natur Medic, po dwóch tygodniach zabiegów zaczęłam czuć się senna, tak najpierw pół godziny, później godzinę wcześniej niż jak przedtem ok 6 rano dopiero...

Gość gość
ja też w walce z bezsennością postanowiłam wypróbować akupunkturę, bo wszystkie inne sposoby zawiodły i organizm zaczynał odmawiać posłuszeństwa, zgłosiłam się do Pana Ziętka z http://www.naturalnamedycyna.sosnowiec.pl/, już po paru wizytach widziałam poprawę, wciąż nie jest idealnie ale różnica jest kolosalna i na pewno nie zaprzestanę wizyt