Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

płyn do płukania

Polecane posty

Gość gość

Hej, używacie płynu do płukania czy tylko proszku dla niemowląt?

Gość gość
?

Gość gość
Tylko proszku

Gość gość
Uzywam dluzo plynu do plukania, bo uwilbiam jak wszystko w szafie pachnie. Mam swoj ulubiony plyn o intensywnym zapachu i nawet jak na chwile otorzysz moja szafe, to zapach jeszcze dlugo zostaje w pokoju. I nawet jak wieczorem zdejmuje majtki, to one naprawde jeszcze pachna. Wiem, ze to glupie :P Ale tak lubie.

a jakiego płynu używacie? bo ja kupuje E ten biały, ale właśnie nie za długo ten zapach zostaje :/

Droga Mamo, to dobrze, że pamiętasz, by stosować środki przeznaczone dla maluchów :) Skóra dziecka jest nawet do pięciu razy cieńsza niż nasza. Do 3. roku życia ma inną budowę i nie spełnia jeszcze swoich funkcji ochronnych w takim stopniu jak skóra dojrzała. Warto wiedzieć, że w przypadku niemowląt wprowadzanie płynów do płukania zaleca się dopiero w następnej kolejności. Od razu po narodzinach specjaliści radzą, by używać proszków lub mleczek do prania, ponieważ są one delikatniejsze. W przypadku płynów zmiękczających nie mamy takiej pewności, gdyż dodaje się je do ostatniego płukania. Gdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, chętnie pomogę :) Jeśli zaś chciałbyś dowiedzieć się czegoś więcej na temat odpowiedniej ochrony i właściwej pielęgnacji skóry maluchów, zachęcam do odwiedzenia strony internetowej „3 lata pod ochroną”. Pozdrawiam, Doradca Lovela

Ja wszystko dla małej płukałam w E różowym. Bardzo ładnie pachnie :) I cena jest mega atrakcyjna :)

Uzywam ekologicznego plynu do prania i do plukania (Ecover), ale to glownie ze wzgledu na meza. Wszystke ubrania mojego dziecka pralam w "normalnym" plynie od poczatku