Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dni niepłodne a ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość gość

mam takie pytanko, kochałam się z moim chłopakiem w 26 dni cyklu (owulacje już miałam 16 dnia, były to dni niepłodne) i był to stosunek przerywany. w chwili gdy ze mnie wychodził, troszeczkę spermy zostało na moich wargach sromowych, we mnie nie doszedł na pewno. czy jest jakieś ryzyko, wiążące się z ciążą ? nie martwię się zbytnio, ale zastanawia mnie to. dodam, że moje cykle trwają zwykle 29, 30 max 31 dni. co o tym sądzicie ? :)

Gość milenaa5416
ryzyko znikome, jak nie zerowe ;) nie ma sie co martwic

Gość gość
jesli jesteś pewna że owulacja była 16 dnia i nie wyliczyłaś jej sobie na podstawie internetowego kalkulatora tudzież innego wyliczacza dni płodnych, to nie ma szans

Gość gość
Dziewczyna bzykając się jest narażona na ciążę.O tym piszą w książkach w gimnazjum.Najlepiej popytaj mamy jak najlepiej się bzykac ,aby nie była młodą babcią.

Gość ankaa77
Pierwszy problem czy na pewno dobrze wyznaczyłaś dni płodne, a drugi to fakt, że plemniki mogą przetrwać do dni już płodnych. Stosunek przerywany generalnie nie jest skuteczną formą antykoncepcji, gdyż w preejakulacie również znajdują się żywe plemniki. Jeżeli nie masz pewności,a nie chce mieć jeszcze dziecka to możesz iść do lekarza po pigułkę po.

Gość gość
A w jaki sposób wyznaczasz sobie owulację?