Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w 41tc i mam pytanie odnosnie przyspieszenia porodu

Polecane posty

Gość gość

ponieważ skurcze męczą mnie od 2 tygodni, już mam dość. Mama zamiar juz zakupić olejek rycynowy któraś korzystała? i ile go wypić ? Albo jakieś inne metody podajcie proszę :(

Gość gość
Olejek bardzo grozny moze byc dla dziecka, ja polecam moj sprawdzony sposob jak tylko ginekolog powiedziala ze ciaza donoszona ze moge rodzic 38 tydzien to chcialam odrazu bo dziecko jest w pelni wyksztalcone a ja tylko cierpie bo tyje itd wiec dala nam sposob ktory napewno wykorzystam przy drugim dziecku powiedziala ze maz moze pomoc :) i pomogl sex byl w czwartek piatek i sobote sperma tak dziala a w srode o 8:35 rano corcia byla z nami. Porod godzina i 25 minut cudo polecam :)

Gość gość
Nie dopisalam ze maz musi skonczyc w tobie aby sperma byla w tobie powodzenia :)

Gość gość
kochana, olejek rycynowy to jest na rozwolnienie :) dostaniesz porządnej sraczki i chyba nic poza tym. A takie eksperymentowanie w tak zaawansowanej ciąży, to chyba nic mądrego. Każdy szpital po ukończeniu 41tc ma obowiązek Cię przyjąć na porodówkę w celu zrobienia testu oksytocyną- wiem, co mówię bo sama urodziłam w 41+1tc. Radzę Ci spakować się do szpitala i do porodu, wziąć męża i jechać do szpitala w którym chcesz robić, zapisać się na zapis KTG a tam już dalej Cię przyjmą na porodówkę na test oksytocyny. Ciąża po terminie nie należy już do bezpiecznych, także zbieraj się i jedź ! I szczęśliwego porodu życzę :)

Gość gość
A ja myłam okna na przeddzień.. Wysiłek ponoć też pomaga:x

Gość gość
KOCHANA- tak jak pisał gość wyżej- jedź koniecznie do szpitala na zapis KTG, szpital po 41tc ma obowiązek Cię przyjąć na test oksytocyny. Wiedz, że wody płodowe w tym momencie zaczynają się już starzeć i będą robić się zielone, a to może doprowadzić do zatrucia Twojego dziecka!!!!!! NIE ZWLEKAJ TYLKO DO SZPITALA !!!!!!!!!! JESTEŚ ODPOWIEDZIALNA ZA TO DZIECKO !!!!!!!!

Gość gość
Dobrze piszecie, że olej rycynowy jest na rozwolnienie. Ale rozwolnienie wiąże się z przyspieszeniem porodu (wzmaga się perystaltyka jelit, co może przyspieszyć/spowodować skurcze). Jednak też zgadzam się, że z olejem rycynowym lepiej nie eksperymentować, żeby sobie nie zaszkodzić.

Gość gość
Oszalałaś, chyba jak można próbować takie rzeczy, jak Ci odklei łożysko to będzie tragedia. Ciąża po terminie to ciąża podwyższonego ryzyka .

Gość gość
Możesz sobie i dziecku tylko zaszkodzić, ja próbowałam rożnych rzeczy, oprócz tak głupich jak olejek:seks, kilkukilometrowe marsze w upale, bieganie co druga schodę, normalnie sprzątałam, myłam, okna. poród wywołali mi w 42 tc, a szyjka była tak zagięta, że musieli ją odgiąć ręcznie (najgorszy moment porodu).