Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic chodzi o prace

Polecane posty

Gość gość

Napisze w skrócie Mialam cudowną prace.Taka do której chętnie wstawalam rano.Spełnialam sie w niej na sto procent.Pracodawca również byl zadowolony.Poznalam mojego juz teraz męża,zaszlam w ciaze chcialam choć wiedzialam ze będę musiała wybierać praca czy dziecko.Jako ze mialam 30 lat pragnelam tego dziecka.Umowa byla na czas określony .Powiedzialam ze jestem w ciąży a poniewaz byla zagrożona musialam isc na l4.Rozmawialam z pracodawca mówil ze jeśli bym wrocila zaraz po macierzyńskim to mi przedłuży ale to bylo niemozliwe wiec mialam umowę do dnia porodu.Pożegnałam pracodawcę i współpracowników tortem i szampanem.Minęły 3 lata i zapragnelam tam wrocic.Kilka razy odwiedzilam zaklad pracy w tym czasie.Wspolpracownicy zawsze pytali kiedy wracam itd ale pracodawca nie pytal.Teraz prowadze firmę ale nie mogę przestać myśleć o tamtej pracy.Marze aby di niej wrockc mimo ze mniej zarobię niż teraz. Dla bylego pracodawcy moja ciąża byla zaskoczeniem i chociaz nigdy nikt mi nie powiedział ze ma jakiś zal ze tak sie stalo i to zwolnienie z powodu zagrożonej ciąży to mam wrażenie ze jednak jest zly na mnie ze tak wyszlo. Chcialabym niedlugo podjechać do bylej pracy i porozmawiac ale przeraźliwie boje sie odmowy.Ta praca byla calym moim zyciem jak sie teraz okazuje.Nie wyobrazam sobie innej.Obawiam sie ze pracodawca odmówi mi przez to co sie stalo.Ja jyz dzieci wiecej nie planuje.Poradzcie mi co mam robic.Jak rozmawiac?

Gość gość
Proszę doradźcie mi cos bo mam mętlik w głowie nie wiem jak rozmawiac z pracodawcą czy powiedzieć ze ta praca jest dla mnie wazna czy opowiedzieć cala historie i ze juz dzieci nie planuje nie wiem ci robic.

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz. Weź CV i porozmawiaj z szefem. Jeśli mają wolny etat może jest szansa. Zaznacz, że nie planujesz więcej dzieci, a to chodzi (jak zakładam) do żłóbka lub przedszkola, więc możesz podjąć pracę na pełnym etacie. Na pewno nie jesteś jedyną kobietą, która ma dzieci w tej firmie. Powodzenia!;)

Gość gość
Jeżeli byłaś dobrym pracownikiem, to zarobiłaś na L4, a pracodawca i tak płaci do jakiegoś czasu, a potem zus. Możesz próbować, jak pracodawca ma pozytywne wspomnienia, to może udać się.