Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy branie wit B w ciąży wspomoże w rozwoju mózgu u płodu

Polecane posty

Gość gość

pytanie tak jak w temacie, tak gdzieś wyczytałam i chciałam zasięgnąć opinii, oczywiście tych forumowiczek, które mają na ten temat pojęcie. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Radziłabym zapytać lekarza. Raczej nie zaleca się przyjmowania niektórych witamin w ciąży. Wiem że wit. A jest teratogenna i absolutnie zabroniona w I trymestrze. Ja sama brałam wit B ze względu na męczące mnie zajady. Lekarz się zgodził na wit. B, ale kręcił nosem...

I pierwsze słyszę że wit. B wspomaga rozwój mózgu. Raczej wątpliwe. Ale tak jak mówiłam, zapytaj lekarza.

Gość gość
MałaMi - ja identycznie jak TY - w drugiej ciąży niemal od początku męczę się z ciągłymi zajadami :( i wspomagam się w tym witaminą B ....

Ja walczyłam z nimi maściami i innymi smarowidłami, ale jak już sobie nie mogłam poradzić to lekarz łaskawie pozwolił mi na wit. B.

Gość gość
Nie tyle wspomaga rozwój mózgu co te witaminy podaje sie w niektórych chorobach neurologicznych np rwie kulszowej itp Gdy mój zwierzak dostał nagłego niedowład ułamek lekarz podawał mu te witaminy w zastrzykach, pomoglo

Gość gość
La p ek. miało być