Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo podoba mi się imię Bożena

Polecane posty

Gość gość

Niedługo rodzę córkę i bardzo ale to bardzo podoba mi się to imię. Męża już przekonałam i nawet zaczyna mu się też podobać Bożenka, tylko mam problem z rodziną, po prostu nie dają nam żyć. Wydzwaniają non stop, odwiedzają nas i niby to pod innym pretekstem ale ciągle mówią, żę imię beznadziejne, że zmarnujemy dziecku życie, że niczego nie osiągnie z takim imieniem no ludzie :O co ma imię do osiągniecia czegoś? Że jak Bożenka z klanu :O, nie oglądam żadnych głupich seriali więc na pewno nie sugerowałabym się czymś takim, nawet nie wiem do końca o kogo chodzi. *** Jesteśmy już prawie przekonani co do tego imienia, ale chętnie poznam opinie osób trzecich. Wytłumaczcie mi to o co chodzi z tym zmarnowaniem dziecku życia i tym, że niczego nie osiągnie bo jestem osobą w miarę ogarniętą życiowo, ale takich bzdur to nie słyszałam nigdy. Czy naprawdę to piękne wg mnie, tradycyjne imię może być postrzegane jako brzydkie, paskudne i wywoływać salwy śmiechu wśród rówieśników? O co chodzi?

Gość gość
a ja powiem tak - nie dałabym córce na imię Bożena, bo po prostu mi się nie podoba. Ale to moja subiektywna opinia, a Tobie się podoba więc czemu nie, nie jest jakieś obciachowe w stylu Hermenegilda czy coś, więc spoko. A na rodzinę się nie patrz, urywaj temat, olej ich, to wasze dziecko i wy będziecie decydować.

Gość gość
Dobrze, ze przed slubem twoj maz spodobal sie rodzinie. Inaczej slubu by nie bylo bo robisz to co chce rodzina. Jak meble do mieszkania kupowalas to rodzina zgode dala? Na kupno samochodu tez? Czy seks uprawiasz po uprzedniej zgodzie od rodziny? Ty dorosla jestes czy jeszcze w szkole podstawowej? :O:O:O:O

Gość gość
O Boże :(:( Zdajesz sobie sprawę że to biedne dziecko do szkoły pójdzie za kilka lat ?

Gość gość
ja nie kieruję się opinią rodziny, gdyby tak było to już dawno zmieniłabym zdanie, a tkwię przy swoim, więc nie rozumiem? Pytam tylko o Wasze odczucia względem imienia, pytam z ciekawości bo choć decyzja już podjęta to zastanawiam się dlaczego czepiają się wszyscy....podczas gdy wg mnie imię jest piękne :) .... no pójdzie do szkoły i co w związku z tym? Kasia, Ola i Amelia też pewnie pójdzie do szkoły

Gość gość
*pójdą

Gość gośćop
Imię ładne. Nie jest w tej chwili modne ale jest normalne, nieudziwnione. Czy się podoba czy nie to rzecz gustu. Jeżeli wam się podoba to nawet się nie zastanawiajcie.

Gość gość
Mam kuzynkę Bożenę - 19lat. Zawsze gdy ktoś mówi jej, że ma fajne, nieoklepane imię (mnie się podoba!), ona szczerze wyraża do niego niechęć. Mówi, że jest okropne i nie pasuje do nikogo przed 40-tką. Wolałaby być kolejną Olą, Magdą czy Natalią.

o Boże, Boże, Boże.......Bożenko :D ogólnie przypałowe imię jak na te czasy ;) mam koleżankę Bożenę i mówimy do niej Bożi :D

Gość gość
sorry, ale imię przepaskudne i kojarzy się ze starą babą, która gnój wywozi w pole w chuście na głowie i obsranych gumofilcach, z nieogolonymi pachami z których capi na kilometr. Twoja rodzina ma rację.

Moja mamunia ma tak na imię. Bardzo go nie lubi, mówi, że jest twarde i harde. Jak dla mnie jest ok, ale też bez szału. Nie jest jakieś obraźliwe czy udziwnione, więc wydaje mi się, że ok.

Gość gość
Amelia i Dżesika a nawet NIkola też mogą chodzić w gumofilcach, więc nie widzę Twojego skojarzenia zbyt klarownie :O

Gość gość
A mi z gumofilcami kojarzy sie zocha i maryska,autorko skoro tobie sie podoba to obstawaj przy swoim,normalne imie

Gość gość
straszne :O

Gość gość
nie wierzę...

Gość gość
Nie ma kakała! I choćbym się zesrała to nie będzie! - mówi Wam to coś? Jest taki fajny kabaret Smile i taki skecz "śniadanie" tam jest taka Bożenka żona Merlina Mansona xD Ja bym nie nazwała dziecka Bożena dla mnie okropne imę zarezerwowane dla starej baby.

Gość gość
Zawsze marzylam, ze jak bede miec corke nazwe ją wlasnie Bozenka. Bardzo mi sie to imie podoba.

Gość gość
imię może nie jest najpiękniejsze, ale zdecydowanie lepsze od Julek, Lenek, Zuzi, Mai, Amelek i innych badziewi.

Gość gość
Wszystkie Bożeny jakie znam to fajne babki

Gość gość
Mam na imię Bożena od 57 lat :))jestem szczęśliwą osobą ..wykształcona, mam dobrą pracę i płacę, atrakcyjna i w łóżku i w papilotach i na plaży....jesteś taka jaką chcesz być... a imię wszystko zależy w jaki sposób wymawiamy...jeżeli jesteś ok to nawet twarde:Bożena z ust innych brzmi fajnie...znajomi mówią do mnie Boszka ...nie jest to imię nowoczesne ale przyjazne...szkoda, że tak żle moim przedmówcą się kojarzy...dlaczego??:0

Gość gość
Ooo. Ja też Bożena jestem :-). Mam 37 lat. W klasie byłam zawsze jedyna Bożeną. Ale znam terqz może że 4 kobiety z takim imieniem. Mnie się moje imię podoba, mojemu mężowi też.

Gość gośćTomek
uwielbiam to imię

Gość gość
Jedno z najbrzydszych imion żeńskich blee aż mnie telepie. Znałam jedną bozene miejscowa żulice. Może konkurować jedynie z patologią Grażyną

Gość gość
Miałam w klasie Bożene, bardzo ładna i miła dziewczyna. Imie podoba mi sie. Niespotykane dzisiaj wiec dodatkowy plus.

Gość gość
Pasuje do mamy Grażyny i taty Janusza. Fuj

Gość gość
Ciekawe czy autorka ma teraz czteroletnią Bożenkę :)

Gość gość
Klan to serial dla emerytów dzisiaj - kiedy Twoja córka będzie nastolatką nikt żadnej tam Bożenki z Klanu nie będzie pamiętał. Rodzina kieruje się jakimiś swoimi skojarzeniami, a przecież ten dzieciak będzie żył w zupełnie innych realiach i innym pokoleniu.

Gość gość
Ciekawe, nikt nigdy nie pisze jak ostatecznie nazwal dziecko. Fajne, dosyc orginalne imie, Mam nadzieje, ze dali tak na imie.

Gość gość
Super!

Gość gość
Bardzo ladne imie.