Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piczenie warg sromowych

Polecane posty

Gość gość

4 dni przed miesiączką zaczełam brać ketokonazol doustnie i clotrimazolum dopochwowo - w opakowaniu 6 globulek.., na swędzenie i białe upławy z pochwy (grzybica) niestety dostałam okresu i przyjmowanie globulek musiałam przerwać. Dziś skończył mi się okres. Pojawiło się zaczerwienienie warg sromowych i pieczenie. Jak narazie nie mam białych upławów oraz nie swędzi mnie. Czy powinnam dokończyć kuracje (zostały tylko 2 globulki) czy dzwonić do ginekolog że jednak nie przeszło?

Gość gość
kontynuować, a najlepiej zadzwonić do gina i zapytac co zrobić

Gość haneczka9011
oczywiście, że musisz te dwie globulki wykorzystać i jeśli nie przejdzie to udaj się jeszcze raz do ginekologa. Grzybicę trudno od razu pierwszymi przepisanymi lekami wyleczyć. Po skończonym leczeniu zrób wymaz z pochwy i sprawdź czy jest o.k. Odbuduj też mikroflorę pochwy probiotykiem dopochwowym, ja miałam przez 14 dni stosować kapsułkę invagu na noc.

Gość gość
dokoncz stosowanie leku, potem oczywiscie probiotyk, ja zawsze stosuje Lactovaginal, bo ma polskie szczepy bakterii, a wiec skuteczniej kolonizuje pochwe niz te probiotyki z obcymi, zagranicznymi szczepami, jest dla mnie zawsze skuteczny, bo nie dostaje infekcji pochwy, uplawy tez szybko mi po nim przechodza, wiec mozesz sobie sprobowac taka, 7 dniowa kuracje probiotykiem