Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka pralka żeby działała długo

Polecane posty

Gość gość

jaką pralkę kupić żeby działała długo? Polecacie jakieś sprawdzone modele i marki, teraz musiałam wywalić pralkę po 4 latach użytkowania, naprawa kosztuje mnie połowę wartości pralki więc odpuściłam.

Gość gość
a zastanawiałaś się na pralką LG? Ja mam już kilka lat i działa bezawaryjnie, pierze bardzo dobrze (mam w domu alergików i zalezało mi na bardzo dobrym wypłukiwaniu proszku do prania i pod tym względem pralka sie bardzo dobrze sprawdziła). Silniki w tych pralkach są bardzo trwałe, jeśli jeszcze szukasz to możesz zajrzeć na stronkę niezawodnepralki.pl tam sporo informacji przydatnych na pewno znajdziesz

Gość gość
tylko miele pralki ale kupiona w niemczech moze byc uzywana bo te dane na polske terz sie psuje oprucz niemiecke

Zgodzę się z komentarzem powyżej - LG mają naprawdę dobre pralki. Sama zdecydowałam się na sprzęt tej firmy przede wszystkim dlatego, że mają aż 22 lata gwarancji. Pod tym względem biją konkurentów na łeb. Tu masz (http://www.niezawodnepralki.pl/) różne modele. Ja zdecydowałam się na pralko-suszarkę bo nie mam za bardzo ani czasu, ani miejsca na normalne suszenie.

Gość gość
22 lata gwarancji... weź się opamiętaj.:D LG daje 8 lat gwarancji na silnik w wybranych modelach, nic więcej.:D

Gość gość
silniki w kazdej pralce wytrzymują pada elektronika (program)bo tak jest teraz to konstruowane aby sprzet wytrzymywał okres gwarancyjny i nie dotyczy to pralek ale wszystkiego telewizory, lodówki ,piece a nawet auta 5 lat gwarancji na karoserie a po 5 latach rdza zżera auto kiedys francuzi robili oto raban i nic nie wskurali

Gość gość
Polecam pralki marek Hoover i Bosh, a co awaryjności to nigdy nie ma się gwarancji ile pralka podziała, często psuje się elektronika, jakieś głupstwo typu przepalony bezpiecznik, a naprawa w serwisie 300-400zł, samodzielna naprawa 5-10zł. U mnie po 6 latach padło łożysko, naprawa w serwisie 450zł, rozkręciłem pralkę na części, kupiłem nowe łożysko za 60zł i pralka śmiga jak nowa, przy okazji wyważyłem bęben i pralka pracuje tak cicho że ledwo co ją słychać, nawet jak była nowa tak cicho nie pracowała.