Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teofila

Mamy decydujące się na cc 'za życzenie', zobaczcie ten filmik

Polecane posty

Gość gość
Ja mam troje dzieci urodzone przez cc. Żadna cesarka nie była na żądanie. Pierwsza ..masakra , przez dwa lata upierałam się że nie będę miała więcej dzieci. Do tego po samym porodzie wielkie rozczarowanie miało- a miało być tak pięknie. Rana nie chciała się goić , bardzo zle to zniosłam.Przy drugiej ciąży byłam bardzo zawiedziona , że nie mogę rodzić sama , całą ciążę przygotowywałam się do sn, a tu zonk na ostatnie wizycie u lekarza okazało się że sama nie urodzę . 40 tydz. dziecko wysoko, wszystko pozamykane , zero jakichkolwiek objawów porodowych. Lekarz stwierdził ,że nie będziemy się męczyć z wywoływaniem tylko na drugi dzień poszłam pod nóż:) Trzecia cesarka ( poza granicami kraju) już zaplanowana ,ze względu na dwie poprzednie. Rewelacja. Po sześciu godz wstałam z łóżka , sama zajmowałam się dzieckiem, po prostu czułam się wspaniale. Po 34 godzinach byliśmy z dzieckiem w domu. Po tygodniu czułam się tak jakby nie było cc. Dodam że wszystkie dzieci zdrowe, żadnych poważniejszych chorób . Od pierwszej cesarki minęło 15 lat.

Gość gość
28.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość a wiesz na jakie choroby jest narażone dziecko przez ten niby maly zabieg?! ### A wiesz ze niektóre kobiety z powodu np. strachu nie sa w stanie urodzić naturalnie. Dla nich lepiej jest urodzić się w 10minut niż utknąć np. w kanale rodnym i się niedotlenic

Gość do TEOFILA
mieszkam w Skandynawii( Dania) cesarka dopuszczona -powód- trauma po poprzednim porodzie z problemami zakończonym też cesarką.

Gość gość
Na jakie to choroby narażone są dzieci urodzone przez cc? U mnie w rodzinie kuzyni (rodzeństwo urodzone przez cc) zdrowi , moje dzieci zdrowe i moja kuzynka też zdrowa. Wszystkie cięcia były ze wskazaniem medycznym i wszystkie odbyły się bez komplikacji a dzieci miały w pierwszej minucie 10 pkt Apgara. Syn mojej dalszej ciotki urodził się z niedotlenieniem poprzez poród naturalny. Statystyki mówią że więcej komplikacji porodowych i poporodowych ma miejsce po porodach naturalnych.

Ale po co walkowac kolejny raz ten sam temat?wiadomo ze zwolenniczki sn będą się upieraly jaki to poród sn jest cudowny dla dziecka. Taki cudowny,ze przez ta jego cufownosc mialam kiedyś brata,urodzil sie z nie niedotlenieniem i porażeniem nerwu twarzowego,dzis nie żyje.i co?myslicie ze gdyby moja mama miala cc tez taki bylby jego los? Mama rodzila go ponad dobę,nikt nie chciał jej zrobić cc. myslicie ze ja zdecyduje sie na taki los dla mojego dziecka? wg waszej teorii wole żeby mial alergię niż taka wadę. ale robcie co chcecie...jednak nie wmawiajcie mi ze sn jest takie cudowne i wyjątkowe.albo wytlumaczcie to mojej mamie :o

Gość gość
Kolejka frustratka z rodzicielstwa bliskości sie odezwala, biedn dziecko w łóżeczku będzie spali zamiast z mamą do 10 roku zycia... Straszne, idź nakarm swoje 5 letnie dziecko piersią, zawiąż w chustę i do przodu a nie dramatyzuj

Gość gość
Ja mialam cc i super wspominam warto wypytać jaka metoda robia, jest metoda bez przecinia mięśni brzucha tylko z rozchylaniem ich płatów i po tej super sie czlowiek czuje

Gość gość
Porody z natury nie są zdrowe ani dobre dla kobiety. Poród to mus, tak a nie inaczej naturalnie wychodzi dziecko na świat i tyle. Każdy poród pozostawia na zdrowiu i w ciele ślad (zdanie lekarza). Cesarka to operacja która też pozostawia ślady. Chirurdzy są zdania że pierwsza i jedyna operacją cc to operacja łatwa i prosta, nie stanowiąca zagrożenia dla kobiety natomiast każda kolejna już owszem. Z porodem naturalnym jest tak że każdy, zarówno ten pierwszy jak i trzeci może być obarczony komplikacjami .