Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam ją zostawić

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem. Moja dziewczyna jest świetna kiedy jest trzeźwa. Nie mogę od niej oderwać wzroku i kocham ją bardzo. Na szczęście/nieszczęście jest piękna i bardzo atrakcyjna, inni faceci czasem podchodzą do niej choć jej nie znają a ona jest z tego dumna. Jednak kiedy idziemy na imprezę, wypije sobie i przytula się do innych facetów, pozwala się dotykać, inne dziewczyny na imprezie tak się nie zachowują. Umawia się też na imprezy z innymi facetami (ja to rozumiem) jednak tam też się upija i dziwnie się zachowuje, pod koniec czasem wymiotuje i wstyd mi za nią. Z początku nie miałem z tym problemu ale teraz widzę, że to mnie przerasta. Wiem, że miłość to jest miłość ale nie chcę się męczyć, nie wiem co zrobić, chciałem się związać z nią na dobre i złe ale boję się w końcu to zrobić z taką osobą...... Może przestać się do niej odzywać przez jakiś czas i może zrozumie? Ale boję się, że mnie zostawi. Rozmawiałem z nią o tym ale twierdzi, że przesadzam i że nie jestem wyluzowany. Może powinienem być z kimś normalnym, kto nie lubi alkoholu w dużych ilościach i komu bardziej by na mnie zależało niż na imprezach? Ostatnio spędziłem dzień z dziewczyną, która była zupełnie inna, miła, łagodna ale seksowna,uśmiechnięta i nie myślała o imprezowaniu, byłem zaskoczony, że takie dziewczyny w ogóle istnieją ;) zazdroszczę jej facetowi i myślę jak on ma dobrze z nią! Nie musi się denerwować co ona robi jak pójdzie na imprezę. Czy większość dziewczyn/kobiet jest taka?

Gość gość
Zwykla lalunia i tzw.ukryta cichodajka.:OMa zadatki na alkoholiczke. Nie mamy tak.Nie tulimy sie do byle kogo.

Gość gość
Tolerujesz to? Jestes dda?

Gość gość
mnie denerwują pijani mężczyźni i wiem dokładnie co przeżywasz. nie wiąż się z kimś takim. ona ma problem alkoholowy. będzie tylko gorzej. ja byłam z facetem, który dokładnie tak postępował. zerwałam z nim kiedy miałam już serdecznie dość. po roku spotkałam faceta, który jest całkowitym zaprzeczeniem tamtego i dziękuję najwyższemu do dnia dzisiejszego, że się z tamtym rozstałam, chociaż groził, że się zabije. ratuj się. kobiet jest cała masa i na pewno znajdziesz taką, która wyznaje twoje wartości. powodzenia.

Gość gość
Chcesz ja na matke Twoich dzieci? Alkoholiczki to egoistki i mysla tylko o sobie. Potem zostawi cie z dzieckiem i pojdzie na impreze.

Gość gość
Zazdroscisz factowi tej innej dziewczyny.Sam sobie odpowiedziales...:)Nie stac Cie na taka Dziewczyne???

Jeśli ona sama nie widzi problemu to nie będzie się starała go rozwiązać. Piszesz, że boisz się, że Cię zostawi a jednocześnie sam zastanawiasz się nad zerwaniem... ;/ ja i tak podziwiam Cię za wyrozumiałość i nie okazywanie zazdrości. większość facetów nie byłaby zachwycona takim zachowaniem dziewczyny i na pewno nie pozwoliłaby na to, żeby dziewczyna umawiała się z innymi na imprezy. postaw jej ultimatum- albo ograniczy alkohol albo z wami koniec. Naprawdę są normalne dziewczyny, których życie nie wgląda jak kolejny odcinek warshaw shore;)

Gość gość
Dziki, chyba macie racje, muszę sie zastanowić nad moim życiem....

Gość gość
Jeśli jeszcze raz zrobi coś takiego, przestanę się do niej odzywać i zobaczymy co będzie dalej.

Gość gość
Po pierwsze każdy może czasami się upić, ale nie może to być nagminne. Regularne wymiotowanie nie jest zbyt chwalebne i dziwne, że Twoja dziewczyna ma inny pogląd. Po drugie nie raz się w życiu imprezowało, wiadomo, im człowiek starszy tym mniej, ale nigdy przenigdy nie przytulałam się do obcych facetów. Szczególnie trzymałam dystans jak była w związku, bez względu na poziom alkoholu. Tak więc autorze, to co robi Twoja dziewczyna nie jest normalne i masz prawo poprosić o zmianę zachowania.

Gość gość
Jezu jak ja Wam zazdroszczę, że macie normalne życie. Wolałbym już nikogo nie kochać, niż być tak zakochanym i cierpieć z tego powodu. Błogosławieństwo jest często przekleństwem.

Gość gość
uciekaj od niej zawsze bedziesz cierpial

Gość gość
Szukaj chlopie innej dziewczyny. Pijanstwo to nic w poruwnanju z tym ze maca sie z innymi. Kiedys przy tobie zrobi komus loda. Moze to cie przekona do rozstania.

Gość gość
jezeli ona teraz tak sie zachowuje a ty to tolerujesz to w dalszej znajomosci przyprawi ci rogi a ty bedziesz musiał udawac ze nic sie nie stało swoja droga mam tyle kolezanek a nie znam takiej

Gość gość
Cóż, problem z alkoholem jest JEJ problemem i jeśli nie chcesz tego znosić, to ją zostaw. Jeśli jednak chcesz ją zrozumieć i wiedzieć czy to ma sens, musisz uzmysłowić sobie coś. Nadużywanie alkoholu jest sposobem na zagłuszenie jakichś odczuć. Twoja panna prawdopodobnie ma jakieś ukryte kompleksy, które sprawiają, że czuje się niepewnie i ze zdenerwowania przegina z procentami. Możliwe, że dźwiga za sobą jakiś emocjonalny bagaż z przeszłości. To mogą być jakieś przykre przeżycia z dzieciństwa, które mocno odbiły się na jej psychice. Powiem Ci z doświadczenia, bo mój (już były) facet też miał ze mną ten problem... Taka osoba z początku nie zauważa, że coś jest nie tak. Uzmysłowi go sobie w pełni dopiero, gdy poniesie z tego powodu jakieś przykre konsekwencje. Można się z tym uporać stosując samoleczenie albo psychoterapię. Alkohol jest tylko rezultatem, przyczyna leży w psychice. Z tego można wyjść i można to zmienić, ale przede wszystkim ona musi tego chcieć.

Gość gość
Jak taka teraz to co będzie potem?