Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość start w przyszlosc

start w dorosłość

Polecane posty

Gość start w przyszlosc

Cześć ! Pisze tutaj, bo nie wiem juz gdzie szukac pomocy. W domu nie mam takiej osoby z ktora moglabym o tym pomowic...dodam ze jestem jeszcze bardzo mloda, bo mam dopiero 20 lat i maju pisze mature. Oczywiscie nie chce zaraz po niej konczyc edukacji, ale tez biore wszystkie mozliwosci pod uwage a mianowicie to ze moge np jej nie zdac...i czekajac na poprawke bede miala rok czasu i chcialabym go zagospodarowac w rozsadny sposob. Chcialabym skonczyc studium najlepiej florystyczne. Nauka jest tylko w weekendy wiec w tygodniu moge pracowac...problem w tym ze jestem z wioski i nie mam szans na realizowanie sie w tym miejscu. Marze o tym zeby wyjechac do miasta...sprubowac czegos nowego i przezyc jakas przygode.wiem ze tu nic mnie nie czeka... prosze Was doradzcie mi czy ide w dobrym kierunku i czy to ma sens? Nie musi byc to jakies niewiadomo jak wielkie miasto..moze byc Legnica, Zielona Gora itp.. (te miasta sa najblizej mnie) . Na studia dzienne mnie jeszcze nie stac, na zaoczne tym bardziej.. bede zobowiazana.

Gość start w przyszlosc
Nikt nie odpowie?

Gość gość
a co zamierzasz jesli zdasz mature?

Gość start w przyszlosc
Tak jak pisalam, nie stac mnie na studia wiec chociaz przez rok praca...niestety, manna z nieba nie poleci...

Gość gość
no to niby o czym chcesz rozmawiać?

Gość start w przyszlosc
O tym zeby ktos z Was obiektywnie na to spojrzal. Pomogl, doradzil... czy w ogole jest sens..a moze zostac w tej zapyzialej wsi i byc jak Ci wszyscy ludzie...ech..nie wiem..

Gość gość
ciężko Ci będzie się wyrwać bo nie masz kasy, nie masz doświadczenia, wykształcenia wysokiego, a na tej Twojej wsi to aż tak źle jest? mało ludzi tam mieszka? może tam byś coś znalazła?

Gość przyszły niedoszły kierowca
Powiem tak: niewazne skad jestes, cos oprocz matury warto w dzisiejszych czasach miec, gdyz nie wiesz, jak ci sie zycie ulozy... a wies... coz, ja cale zycie mieszkam w miescie i czasami marzy mi sie wies i zazdroszcze ludziom, ktorzy tam mieszkaja, tam sie urodzili, maja bliskich, taka swoja mala ojczyzne...

Gość start w przyszlosc
Kasy nie mam, wiem..ale tez nie mam nic do stracenia. Nic mnie nie trzyma.. a moja wies jest straszna..nawet nie ma w niej 100 domow..wszedzie daleko, straszni ludzie, zasciankowe poglady. Nie chce takiego zycia...;/

Gość start w przyszlosc
Do przyszly niedoszly kierowca. Jasne, ze tak. Wies nie jest zla ale dla kogos kto chce tam zyc. Ja tez nie chce na cale zycie wyjezdzac..ale puki jestem mloda i chce cos robic to dlaczego nie?

Gość przyszły niedoszły kierowca
ja Cię rozumiem, jak się ma 20 lat to normalne jest, ze chce sie czegos wiecej od zycia, byłby z Toba problem, gdybyś nie chciała czegoś zmienić... a nie myślałas na przykład (na wypadek niezdanej matury) by wyjechac na rok za granice jako au pair na przykład???

Gość start w przyszlosc
Pewnie, ze o tym myslalam bo to nie jest glupie..ale jak wyzej wspomnialam mm problem z bliskimi..nikt mnie nie wspiera a jak juz zaczynam temat to sa jakies wymijajace odpowiedzi...;/ nawet nie mam takiej kolezanki ktora chcialaby zrobic cos podobnego..dlatego szukam porady tutaj ..

Gość start w przyszlosc
Jako dorosly powazny mezczyzna musze przyznac ze mimo mlodego wieku jestes juz bardzo dojrzala i wiesz co chcesz robic w zyciu. Przeciwnosciami losu nie przejmuj sie zbytnio bo one sa zassze a jesli ktos chce to poradzi sobie zawsze

Gość start w przyszlosc
Ech..podszywow nie brakuje. Ty wyzej prosze nie wypowiadaj sie w czyims imieniu.!!!

Gość aguuniaaa
Dokladnie. Rob kursy jakies studium . Ja jestem po 3 kursach i mam super prace. Tobie tez sie to przyda z pewnoscia.

Gość gość
podszyłaś się za samą siebie? :D

Gość start w przyszlosc
No wlasnie nie. Nie ja ktos chcial mnie osmieszyc. !! :/ agusia a jakie kursy skonczylas?

Gość życie trudne jest
Maturę zdaj, bo może się przydać. Natomiast jeśli nie jesteś pewna studiów teraz to nie idź możesz iść nawet za 10 lat to nie ma znaczenia. Pamiętaj: nie idź na żadne kursy kierunki, studia i inne g***a które brzmią jak nie wiadomo co- w pracy liczą się konkrety, uprawnienia zawodowe a nie teorie.

Gość start w przyszlosc
Oczywiscie bede robic wszystko zeby jednak tę maturę zdac jak najlepiej ale studium florystyczne mi odradzasz? Myslalam ze tam sa same konkrety wlasnie