Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wziąć kasy od wspolokatorów za gotowanie im obiadów

Polecane posty

Gość gość

gotowałabym wtedy dla 4 osób (w tym dla siebie) i zastanawiam się ile wziąć od nich kasy na miesiąc na zakupy plus ile sobie policzyć za "robocizne" :o

Gość gość
robocizna min. 9 zł za 1h gotowania do podziału na 3os ceń się !!!! :D

Gość gość
glupia jestes ze chcesz sie tak dac wrobic? :o

Gość gość
ale jak gotujesz "w tym dla siebie" to w sumie tez musisz się dołożyć do rzarcia:-/ Na jedno wyjdzie.. A ile weżmiesz na rzarcie, zalezy od tego co bedziesz gotowac. Ale jak dziennie policzys z 10zl za obiad, to za 30zł i na deser starczy:]

Gość gość
zależy co im zamierzasz gotować, ale w miarę zjadliwe drugie danie dla 1os zaczyna się dla mnie od 5 zł wzwyż

Gość gość
po prostu kase na wszystkie produkty oni pokryja,a ty juz nie i to bedzie twoja zaplata.plus naczynia dla nich:P

Gość monia_8877
z 200 zł od głowy

Gość gość
no chyba logiczne, że musze za swoje zrobic zakupy dla siebie, ale mnie ciezko ocenic ile ja wydaje na obiady, bo robie zakupy łącznie. z produktami na sniadanie obiady podwieczorki etc. w sumie jako jedyna tutaj lubie i w ogole potrafie gotować i codziennie jem ciepły obiadek i mi zawsze zazdrościli i żebrali żeby dać spróbować chociaż, no to wpadliśmy na pomysł, że po prostu dadza mi kase, ja ogarne zakupy i będę też dla nich gotowac. i tak gotuję codziennie więc co mi szkodzi.. szukałam jakiejś dodatkowej pracy.. a tutaj chyba mogę sobie troche policzyć, za cięższe zakupy i więcej pracy i czasu przy garach.

Gość gość
mi też się wydaje że co najmniej 200 od osoby

Gość gość
Moim zdaniem wpakujesz sie tylko w niezle g... Najpierw bedziesz targac torby z zakupami dla trzech chlopow, a za chwile sprzatac ich brudne gacie z podlogi i prac skarpetki, bo sie kolesie przyzwyczaja, ze maja sluzaca. Straca do ciebie szacunek i tak to sie skonczy. Ja bym na takie cos nigdy nie poszla. Jak chca codziennie cieplego obiadku to niech sie naucza gotowac.

Gość gość
o nie nie ja robie obiad jednodaniowy. albo robię konkretniejszą zupę na mięsie, albo drugie. jednak najczęściej drugie. i to zwykle jakieś mięsko czy coś robię na 2-3 dni i fogluje pomiędzy ziemniakami, ryzem, kaszami etc i sałatkami.

Gość gość
a skad ci przyszło do głowy, ze mieszkam z kolesiami? :o to musi byc smutne na kazdym kroku tak stereotypami wszystko oceniac. tak sie sklada, ze gotowałabym dla 1 dziewczyny i dla parki z dzieckiem (dziecko ma dopiero 6tyg)

Gość gość
Trzy baby w domu i tylko jedna gotowac potrafi? Swiat schodzi na psy.

Gość monia_8877
jeny po co sie tak czepiacie, pytanie nie brzmi czy dobrze robie ze bede gotowac tylko ile wziąc kasy za gotowanie... skoro to odpowiada autorce to nie wasza sprawa

Gość gość
A zmywac tez bedziesz jak powiedza, ze oni nie umieja i przeciez ci placa?

Gość gość
po twojej wypowiedzi rozumiem, ze gardzisz wszelkimi ludzmi ktorzy trudnia sie sprzątaniem, gotowaniem, pomocą domową... i jest im za to płacone.

Gość gość
W knajpie obiad 10 kosztuje:-)