Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cofające się dziąsła

Polecane posty

Gość gość

Czy zna ktos skuteczny sposób na cofające się dziąsła?nie wiem czy tak dokładnia sie to nazywa ale chodzi o to że przy jednym zębie ubywa mi dziąsła i odsłania się szyjka a dziąsło jest żywoczerwone,ale na razie nie boli.Miał ktoś tak?

Gość gość
Nieprawidłowe szczotkowanie. Kup sobie szczoteczkę elektryczną.

Gość gość
Najlepsze szczoteczki to sa reczne,a nie elektryczne,co raczka nie chce sie ruszac???

Gość gość
Chce się ale jak widać niektórzy robią to nieprawidłowo i powstają takie kwiatki jak odsłonięte szyjki zębowe. Szczoteczką elektryczną jednak trudniej sobie krzywdę zrobić.

Gość gość
H he odsłaniajace sie szyjki to wynik procesu starzenia,ubywania komórek w organizmie na to szczoteczka zadna nie pomoze niestety....

Gość gość
parodontoza nie jest oznaka starzenia się , zaczyna sie juz w mlodym wieku. leczenie odpowiednimi prepartami i szczotkowanie z masowaniem dziaseł

Gość gość
Cofanie sie dziaseł i paradontoza to dwie rózne rzeczy,a starzejmy sie juz od urodzenia.....

Gość gość
autorka: co do starzenia to bez przesady mam 28 lat. I generalnie problemy z uzebieniem zaczely sie po ciazy..

Gość gość
Efekt ciąży a konkretnie hormonów ciążowych Miękka szczoteczka, plukanie ziołowe no dentosept, pasta ziołowe na paradontoze