Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oleo

pomocy z włosami

Polecane posty

mam bardzo długie wlosy i bardzo czesto rozdwajaja mi sie koncowki :/ nie wiem co juz z nimi robic ? nie chce ciagle podcinac

Gość gośó
kup sobie nozyczki fryzjerskie i kaz sie nimi sciac fryzjerce

Też mam długie włosy i taki sam problem. Fryzjerka poleciła mi kiedyś jedwab do włosów, stosuję go od jakiegoś czasu, może z dwa miesiące. Włosy są w trochę lepszym stanie i ładniejsze ale i tak się rozdwajają. Niestety nic nie zastąpi regularnego podcinania.

Gość Marysia32
Aby uniknąć rozdwojenia końcówek, należy wybierać odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji włosów. Trzeba myć włosy szamponem o niskim pH, a po umyciu nakładać na włosy odpowiednie odżywki bez spłukiwania na zniszczone końcówki. Podczas mycia warto masować skórę głowy, gdyż poprawi to ukrwienie cebulek, a co za tym idzie, także kondycję włosów. Wskazane jest również stosowanie innych kosmetyków regenerujących, na przykład maseczek do włosów. Warto również pamiętać, aby nigdy nie czesać włosów, kiedy są mokre, gdyż bardzo się wtedy rozciągają i osłabiają swoją strukturę. Do czesania powinno się wybierać szczotki z naturalnych materiałów – plastik rozdziera łuski włosa. Dobrym rozwiązaniem będzie także unikanie gorąca. Nie należy również zbyt często czesać włosów.