Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak wiec co mowie

pasta do zebow dla dzieci bez fluoru

Polecane posty

tak zupełnie nawiasem, swego czasu panowała na tym forum nadzwyczaj intensywna kampania żeby stosować Ajonę bez fluoru, kryptoreklama niektórych produktów jak widać wiecznie żywa ;/

Gość gość
ale chodzi o to że małe dziecko połyka tę pastę, a to jest niebezpieczne dla organizmu.

Gość gość
Moj syn ma 1,5 roku i lekarz tez zalecil paste bez fluoru. Kupujemy paste ziaji. Dentysta powiedzial ze pasta z fluorem dopiero jak dziecko umie ja wypluwac w czasie mycia. Polykanie pasty z fluorem jest poprostu szkodliwe.

Gość gość
dokładnie.

oczywistym jest że jeśli dziecko nie umie wypluwać pasta powinna być z obniżoną zawartością fluoru, nieraz bez, gorzej jeśli pastę bezfluorową używa np 10-latek

Gość gość
Hm, wyraźnie napisałam, że Nenedent zalecił stomatolog opiekujący się dziećmi od 1,5 rż.

ja uzywam elmexu 0-6 lat z fluorem 2 razy dziennie i raz dziennie welede bez fluoru. dentysta bezwzglednie kazal stosowac paste z fluorem, pediatra rowniez.

Gość harkosia
Nie używamy past z fluorem od kilku lat i jakoś to zakładane efekty przynosi. Przede wszystkim nie mamy problemów z zębami. Ja przy ajonie nie leczyłam zębów od 4 lat, przy czym nie wiem, czy to wyłącznie jej zasługa.

Gość gość
Ziajka, Lavera

Gość gość
Ja polecam Wam produkty bez fluoru oparte o nano hydroksyapart kupiłam dla swojego dziecka pastę Brush-Baby, która jest opracowana przez Mamę Stomatolog z Wielkiej Brytanii i moje dziecko bardzo chętnie nią myje zęby, co więcej zawiera również Xylitol cukier pochodzenia naturalnego. Zastanawiam się również nad zakupem szczoteczki sonicznej Brush-Baby, albo Philips Sonicare, w sklepie stomatologicznym w Krakowie. https://profilactica.pl/pl/c/Szczoteczki-mechaniczne/191 Czy któraś z Was miała styczność z taką szczoteczką?

Gość moskits
Bez fluoru ma być ta pasta - u nas od samego początku korzystaliśmy właśnie z takiej. Dorośli również na nią przeszli - wiele się złego naczytałam na temat fluoru, więc coś musi w tym być.

Gość hesznik
Od początku nasze dzieci miały pastę bez fluoru, tak zostało już na stałe i żadnych problemów jak dotąd nie mamy. Wprost przeciwnie. Zęby mają w idealnej kondycji, ładne, zdrowe, mocno odmienione. Nawet nie sądziliśmy, że zmiana może tutaj być aż taka.

Gość gość
Nasze dzieci od pierwszego ząbka miały pasty bez fluoru i nie ma żadnych problemów z ich zębami. Wprost przeciwnie - mają je w bardzo dobrej kondycji, pozytywnie odmienione, a uzyskanie czegoś takiego wcale nie jest proste.

Gość gość
Uzywajcie systematycznie ajona, właśnie pasty bez fluoru. U mnie doprowadzenie wszystkiego do normalności długo trwało, ale zęby sobie przywróciłam do właściwego stanu i w tym momencie wygląda to jak należy.

Gość Agnieszka_Eko
Cześć, my używamy pasty dla dzieci bez fluoru Azeta Bio(azetabio.pl). Jest to pasta z ksylitolem w stojącej tubie z pompką - młodszy synek(2latka) używa pasty dla dzieci 0-36 M o smaku truskawkowym, a starszy(6 lat) używa pasty dla dzieci 3-7lat o smaku malinowym. Wcześniej używaliśmy past z fluore) i po przestawieniu się na pasty bezfluorowe dla dzieci widzę sporą różnicę w wyglądzie zębów. Ksylitol pomaga w absorbcji wapnia i rzeczywiście coś w tym jest ;) polecam Aga