Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

patologia sie rozwija

Polecane posty

Gość gość

sprawa dla reportera z dnia 27.02.2014 - ..."Wracamy do sprawy pani Elżbiety i jej 10. dzieci ze Skępego, którzy żyli w warunkach urągających godności, bez toalety i bieżącej wody. Po emisji programu, dzięki pomocy gminy i widzów programu ich dom został rozbudowany i wyremontowany m.in. dobudowano łazienkę..." no i po cholerę pracować, najlepiej narobić dzieci i mieć za darmo, pokazywana jest też jedna z córek, która chciała targnąć sie na swoje życie z powodu takich warunków, dla mnie to wina matki, nie mając gdzie mieszkać i ona rodzi dzieci jak królica, no nie, umie sie babsko ustawić, narodzi, wezwie telewizję i już ma pomoc za darmo. Przecież ona w cholerę niemało dostaje pieniędzy za darmo, alimenty, zasiłki rodzinne itp. dla niej, bo kiedy będzie jak zajęta robieniem i rodzeniem kolejnych dzieci, najmłodsze ma ok. 2,5 miesiąca, to zaraz będzie kolejne, i jeszcze z taka 10 urodzi.

Gość jakubrać
mocno to napisałaś, ale ogólnie się zgadzam..

Gość gość
sama sobie te dzieci robiła?

Gość gość
jak by pracowała i Państwo by jej zabierało 40% wynagrodzenia, a mimo to dzieci by głodne chodziły to by było ok? z pracy tych dzieci jak dorosną to będziemy emerytury mieć! tak jak teraz z naszej pracy mają emeryci. kurde pewnie, dzieci nie robić a potem płakać że nie ma kto pracowac i podatków płacić. weźcie się pieprznijcie w łeb, co wy takie zazdrosne o te zasiłki? widzę że matki tutaj to typowe psy ogrodnika, same nie wezmą a drugiemu też by nie dały!!!

Gość gość
Jasne akurat pojda do pracy,tez beda wyludzac kase,bieda jest dziedziczna

oto właśnie typowa polska mentalność, nic tylko narzekać i krytykować bo ktoś coś dostaje, bo dzieci sra ta ta co was to wogóle obchodzi? wy dajecie jej tą kase na te dzieci z własnej kieszeni?

Gość gość
Dobrze by bylo gdyby te jej dzieci w przyszlosci pracowaly i placily jakies podatki ale najczesciej niestety biora przyklad z rodzicow i powielaja zly przyklad, przez sporo lat pracowalam w takiej poszkolnej swietlicy dla dzieci z takich domow i moge powiedziec z doswiadczenia, ze w 99% dzieci zakladalo rodziny bardzo wczesnie, majac np 4w wieku 19lat, mieszkajac w skrajnej biedzie i nie daj boze isc do pracy, smutne ale prawdziwe

Gość gość
i nie chodzi mi o to, ze ludzie nie powinni i pomagac, bo jezeli matka, mimo biedy i niezaradnosci jest dobra dla tej 10dzieci to warto jej pomagac, polskie prawo nie przewiduje przymusowej sterylizacji a dzieciakow szkoda, zeby w takich warunkach mieszkaly

no to jak widać matka dla tych dzieci robi co może. i po co od razu gdybać że te dzieci nie będą pracowac. mój facet też jest z takiej rodziny a jakos pracuje i cały czas powtarza że nigdy w zyciu nie dopuści bysmy zyli w takich warunkach w jakich on żył a nasze dziecko ma mieć wszystko czego on nie miał

Gość gość
Emeryt dostaje swoje pieniądze na które harował przez 40 lat. Tak że ty martw się o porządną robotę żebyś też miała emeryturę.

Gość gość
Kobitka pewnie się stara żeby mieć w domu drużytnę piłkarską wraz z rezerwą. Dostaje alimenty, a najmłodsze ma 2,5 miesiąca. Ciekawi mnie kto jej to zrobił. A może wiatropylna?

ja pracuje na faście więc nie mam się o co martwic. ale jeśli myslisz że emeryt pracował 40 lat i przez ten czas jego pieniądze były odkładane do czasu przejścia na emeryture znaczy że się wogóle nie znasz

Gość gość
zabrać tej małpie dzieci a ją do pracy, nie stać na dzieci to się nie rozkłada gir

Gość gość
no ale skoro dziecmi sie dobrze zajmuje to dlaczego od razu zabierac, myslisz, ze w domu dziecka bedzie im lepiej? koszt utrzymania dziecka w DD tez jest duzy to juz cyba lepiej tej matce pomoc

Gość gość
ciągle tylko matka, ona, jej... a gdzie go k.... nędzy jest ojciec, (są ojcowie) tych dzieci??? i wy swietojebliwe, co was obchodzi że dostaje kasę? waszych nie bierze, psy ogrodnika...

Gość gość
naszych nie bierze? dobre sobie...a czyje???

Gość gość
jak kuźwa naszych nie bierze, a chałupę i remont to z czyich pieniędzy zrobiony, a alimenty płacone z funduszu z czyich pieniędzy są wypłacane, przecież to są pieniądze pracujących ..... pracujących ....... pracujących ...,.,.. podatników a nie kuźwa leżących i pieprzących sie jak króliki. Jak pieprzony rząd będzie mi płacił 8 tys.-10 tys. miesięcznie za prace, tj.połowę tego co ta babsko dostaje za darmo to nie bedę już nic mówić, a tak jak z*********m za 1200 zł miesięcznie i nie mam dziecka bo mnie nie stać, to będę walczyła z tą patologią, bo ja mogę myśleć w łóżku a takie dziadostwo w oczy się śmieje z pracujących. Ta sklepowa miała rację w pierwszym reportażu, bo ona pracuje na chleb, w przeciwieństwie do tej królicy.

Gość gość
no wybacz ale z twoich 1200 wiele nie weźmie, i już nie rób z siebie takiego wielkiego podatnika... och ubodło, czyli chodzi o to, że ona dostaje a wy nie? skoro tak zazdrościsz jedna z druga tych 8 tysięcy to wiesz co robić :) a poza tym jak chcesz zwalczać patologie? pisząc na kafeterii? no rzeczywiście, masz ode mnie owację na stojąco za akt odwagi!

a jak sobie za te "wasze" pieniądze jakiś pijacki poseł kupi nową limuzynę albo zakupi kolejną posesje to jakoś afery z tego nie robicie

Gość gość
czytałam kiedyś opisy rodzin z tej akcji takiej co można było sprezentowac potrzebującej rodzinie coś na święta. I było np tak : pani Anna od 9 lat nie może znaleźć pracy, jej dzieci są w wieku : 16,14, 8,6,4,2,1, - przykładowo. I np. piątkę dzieci sobie narobiła wiedząc, że nie ma na to warunków :D

Gość gość
kur.... sama sobie nie zrobiła! co wy się tak tych kobiet uczepilyscie! żadna z was do tej pory nie wspomniała o faceci ktory jakby nie było jest współwinny tej sytuacji, tylko kasa, patologia i za moje za moje jej dom budują! za moje też i jakoś nie płacze a tak swoją drogą ta co pisała o tym ze za 1200 pracuje i na dziecko jej nie stać. może i lepiej że cię nie znać, bo jakbyś miała takiej nienawiści uczyć dzieci od małego to współczuję

Gość gość
sama nie, tak napisałam jeju ale co nie zmienia faktu że ktoś tu jest bezmyślny :P

Gość gość
reportaż - polska non stop, 28.02.2014 - "O 16 zł za wysokie dochody oraz o 20 cm za duży metraż. Tylko tyle dzieli samotną matkę wychowującą w dramatycznych warunkach czwórkę dzieci od zamieszkania w nowym lokalu. Urzędnicy zasłaniają się przepisami i... nie czują się zobowiązani do pomocy. Kobieta i dzieci skazani są na bytowanie w zagrzybionym baraku bez ciepłej wody..." kolejna napieprzyła dzieci, od 19 lat mieszka w tych warunkach i nie zdążyła sobie poprawić na lepsze ale narobić dzieci potrafiła, do tego wychowuje już wnuka, widocznie córcia taka sama a może gorsza bo oddała babce dziecko, przecież jako rodzina zastępcza też kupę forsy dostaje, te babay to znalazły sobie sposob na zycie, narodzić dzieci, wezwać telewizję i czekać na kasze mannę z niema, won z taką patologią, nie stac to się nie rodzi. Nie widziałam aby pokazywali babska, które zapraszają media po to aby im pomogły w antykoncepcji. Same posiadanie macicy nie upoważnia do głupiego rodzenia dziecka za dzieckiem. TO JEST WINA TYCH BAB, TO SĄ MATKI, KTÓRE SWOIM DZIECIOM NIC NIE UMIEJĄ ZAPEWNIĆ TYLKO JE NARODZIĆ, TO NIE SA MATKI, TO SA BEZDUSZNE BABSKA MYŚLĄCE TYLKO O SOBIE, BO IM SIE PRACOWAĆ NIE CHCE

Gość gość
jakby nie rozkładały byle pijakowi nog to by nie miały dzieci, sie myśli głową a nie dupa, to nie matki, to nie matki, to nie matki, to sa bezmózgowia, które własnym dzieciom stowrzyly gehennnę

Gość gość
Podoba mi się to co napisałaś.Cwana baba potrafi mądrze urządzić się za darmo.Mało tego facet alkoholik a ona z takim ma 10 dzieciarów.Słusznie napisane.Patologia nam kwitnie.

Gość gość
Ja popieram autorkę. Nigdy nie wspieram dzieciorobów ani alkoholików. Jak ktoś prosi o pomoc, bo np. dziecko zachorowało, operacja potrzebna albo leczenie, to inna sprawa. A taka co ma 10-cioro dzieci w lepiance jakiejś, bo domem tego nazwać nawet nie można, sama jest sobie winna. Może dzieci nie zrobiła sama, ale facet jej chyba nie g****ił? A jak zg****ił, to prawo zezwala na aborcję. Jak można się nie zabezpieczać w takiej sytuacji, żyjąc w ubóstwie skrajnym, bo to już nawet bieda nie jest. Ja rozumiem 1 wpadka może się zdarzyć, ale nie 10. A jeżeli świadomie zachodziła w ciążę, to nie powinna teraz łapy wyciągać tylko sobie radzić. Ewentualnie do ojca tych dzieci kierować roszczenia finansowe. Co ona tym dzieciom da? Miłość? I od nadmiaru tej miłości córka chciała się zabić...

Gość gość
kobieta, którą bez słowa zaciągnięcia potrafi obrażać inna kobietę i wyrywać ją, też nie powinna być matką! a już na pewno nie powinna wychowywać dzieci, bo według waszego toku myślenia, dzieci będą takie same... tak mówię o was drogie koleżanki, bo chyba jesteście matkami skoro wybrałyście takie forum