Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

patologia sie rozwija

Polecane posty

I ja się wypowiem. Dla wyjaśnienia- nie biorę ŻADNEGO zasiłku. wiecie co wam powiem? Jedziecie na tą biedną kobietę a prawda jest taka, że państwo i tak g***o jej pomogło! Wiecie jakie zasiłki na dzieci ma sie w innych krajach? I czy tam kogoś bioracego taki wysoki zasiłek nazywa sie pasożytem? NIE! Bo zasranym obowiązkiem Państwa jest poprawa jakości życia rodzin! Pierdzielicie, ze nie ma polityki prorodzinnej, sracie się że wy becikowego nie możecie wziac bo ograniczenia ale jak komuś państwo odrobinę pomoże to jest ŹLE?!

Czepcie sie lepiej szych z zusu czy polityków- bo taka kase jaka oni przepierdzielają to by rozwiązano problem skrajnej biedy w Polsce

Gość gość
a wiesz jakie wynagrodzenia są w innych krajach, nich sie cieszy z tego co za darmo dostała, bo może wcale nie dostać. Kolejna zagraniczna idiotka się odezwała

Gość gość
Te...Naja...a obowiązkiem rodzica jest wziąć odpowiedzialność za siebie i dzieci ! i właśnie praca jest częśćią odpowiedzialnośći,bo robię wszystko,żeby moje dzieci miały co jeść,i to że pracuję,jestem ukarana,bo mi pomoc się nie należy,skoro tak świetnie z*********m !

Ty zobacz lepiej ile za darmo dostają politycy i podobne typy ;) co ta kobieta dostała? G***o dostala! To jest minimum jakie powinna od panstwa dostać. na tyle dzieci? A czemu rodziny zastępcze dostaja tyle na dzieci a rodziców nic tylko się kopie w d**ę?

gość Te...Naja...a obowiązkiem rodzica jest wziąć odpowiedzialność za siebie i dzieci ! i właśnie praca jest częśćią odpowiedzialnośći,bo robię wszystko,żeby moje dzieci miały co jeść,i to że pracuję,jestem ukarana,bo mi pomoc się nie należy,skoro tak świetnie z*********m ! x "Te" to możesz sobie mówić do swoich dzieci. To raz. Dwa- i właśnie o to chodzi "bo mi się nie należy to jej też nie moze"- mentalnosć Polaków- zamiast powiedzieć WSZYSTKIM rodzinom od państwa się należy. Jesteś jak taki typowy pies ogrodnika- sama nie możesz zjeść to i drugiemu nie dasz

Gość gość
lady_margarett "taaa siedzę za granicą a Polska się domaga żebym odprowadziła podatek do polskiego urzędu skarbowego za prace w nl" Klamiesz :D Polskie prawo juz dawno nie wymaga podwojnego opodatkowania. Po co piszesz bzdury? Po co klamiesz? Chora jakas jestes.

Gość gość
naja i lady to jedna osoba i dostaje za darmo i przez to popiera, zapewne pochodzi z takiej rodziny jak ta z 10 dzieci, matka dostawała, ona dostaje i uważa, ze winniśmy szmatlawców popierać, no niestety nie

siedzą takie kobiety w dziurze zabitej dechami i udają wszechwiedzące i oczywiście krytykujące wszystko to co leży poza jej polem widzenia. jak ktoś nie wie jak jest w innych krajach to lepiej niech się nie odzywa! ona nic takiego nie dostała! Jesteście wszyscy w UE a pomoc macie żadną. w nl każda normalna rodzina jesli nie chce brac kredytu dostaje od gminy mieszkanie socjalne za które płaci czynsz, do którego i tak państwo dokłada. a jesli nawet weźmie kredyt to tak połowę raty finansuje państwo. więc w porównaniu do europejczyków nie dostałą nic nadzwyczajnego

i nie jestem zadna naja, ja pisałam matka nas aż dwoje napieprzyła w 14 letnim odstępie czasu. a jeśli kłamie to po co zastosowanie by miała ulga abolicyjna?

lady widzę, że i nas juz połaczono węzłem jednej osoby pod wieloma postaciami :D To prawie jak małżeństwo- pamietaj :* :D I jak Twoja kieca? :D afery chyba w końcu nie było? :D

Gość gość
A ja sie zgadzam z autorka. Owszem szkoda mi dzieci ale jak ktos klepie dziecko za dzieckiem nie majac do tego warunkow to jest skrajnie glupi i nieodpowiedzialny. Piszecie a co z ojcem, sama sobie nie zrobila. No fakt. Ale tez zdaje sobie chyba sprawe ze ma juz kilkoro dzieci i nie stac jej zapewnic im godnego zycia to normalna kobieta by sie dwa razy zastanowila zamiast radosnie rozlozyc nogi przed kolejnym facetem. I owszem facet jest wspolwinny ale matka tez, nie robcie z niej takiej biednej pokrzywdzonej bo wiedziala co robi. Nie zaluje jej tego ze dostala pomoc ale ogolnie nie mam pozytywnych odczuc do ludzi ktorzy klepia dzieci po to by dzieci klepaly biede. Dzieci szkoda, matki mi nie szkoda. Ja mam jedno dziecko bo chce zeby mialo normalne zycie. Moze zdecyduje sie na drugie ale na trzecie nie bo mnie na to nie stac. To jest niesprawiedliwosc w zyciu ze ten kto sie stara, pracuje i psie pieniadze za to dostaje nie moze liczyc na zadna pamiec, ale juz osoby ktore do zadnej pracy sie nie garna tylko potrafia dzieci robic moga liczyc na pomoc bo im sie nalezy. Osobiscie wole pomoc staruszce ktora ma mala emeryture i brakuje jej na leki niz wielodzietnej rodzinie w ktorej ani zadne z rodzicow ani pozniej dorosle dzieci nie garna sie do roboty. A tak czesto jest. Mialam sasiadow 12 dzieci, bieda. I tak, rano szlam do pracy lezeli pod drzewkiem, wracalam, lezeli pod drzewkiem. Ksiadz z baszej parafii wozil im jedzenie i ubrania no bo biedni i jeszcze ta pomoc od innych mieli i ubran nawet nie prali tylko jak brudne to do kosza bo tyle tego dostawali od ludzi. Dzieci te najstarsze juz dorosle i tak samo lezeli pod drzewkiem bo po co szukac jakiejs roboty jak ludzie pomoga. Teraz prawie wszystkie dzieci sa juz dorosle i uwaga, pracuje az jedna z corek i ma normalna rodzine. Reszta dalej siedzi na kupie i tylko teraz corki donosza swoje potomstwo do ich domu.

Gość gość
Mialo byc pomoc a ńie pamiec

Gość Wkórqwia mnie takie cos
A TO DLATEGO, ZE - MAM 27 IAT JESTEM BEZROBOTNA, SLABO WYKSZTALCONA, ZYJE NA CUDZYM GARNUSZKU I TEZ BARDZO CHCIALABYM MIEC RODZINE I DZIECI ALE (choc wcale nie strasze i PRZYTSIEGAM, ZE GDYBYM TYLKO ZECHCIALA TO ZNALAZLBY SIE NIEFRASOBLIWY, NIEODPOWIEDZIALNY KANDYDATNA TATUSIA) TO NIE MAM DZIECI....bo nie chce aby byly nikim, zeby musialy zebrac o wysztsko, tylko dlatego Ze biedna niezaradna glupia baba (ja)zachciala potomstwa. QA boli mnie wylacznie to ze na mnie we wsi gadaja -zem egoistrka, stara panna wystchnieta bezdzietna...a ja pragnelam rodzi ny ale taiej w ktorej dzieciom bedzie lepeij a nie takije j co to rece tylko wyciagac potafin....I zlosci mnie to uzalanie sie nad yymi co to nie naja za co wychowac ale rodza i kazdy ich za to powaza, ze niby takie matki polki, jha teZ moglam taka matka polka byc ale zalezalo mi na losie tych powolanych do zycia dzieci a

Gość gość
Chyba też to ogladałm koszmar a dziewczyna chyba jedna z najstarszych tez ma już dziecko- i mieszka tam z nimi gdzie ojciec praca ?

Gość gość
ich praca to pieprzenie się jak zwierzęta dla zaspokojenia chuci seksualnej, to już niejednokrotne częściej suka odgania psa bo nie ma z nim ochoty na seks

Gość gość
Lady plujesz sie a autorka ma racje .. Po to człowiek ma rozum żeby panować nad swoim popędem seksualnym a nie rozmnażać się jak zwierze .TO ze twój facet pochodzi z takiej patologi to nie jest powód do dumy tylko wstydu.

Gość gość
Ależ niech się mnożą . Przynajmniej pielęgniarki , nauczycielki i panie z MOPSu będą miały pracę.

Gość gość
autorka ma 100% racji a baby nikt nie g****il sama dupsko podstawiala. takie to powinno po 3 ciazy sie ubijac a bachory do rodzin zastepczychto moze na jako tako ludzi wyjda

Gość gość
mam 2 dzieci dbam aby chodzily do dobrych szkol aby rozwijaly swoje pasje uczeszczaly na zajecia dodatkowe uczyly sie jezykow obcych i po co to wszystko?? po to zeby z********aly potem na dzieciakow tej patologii?

Gość gość
nie wierzę!!! głupie, wstrętne, zakłamane baby!!!! czy wy dałyście chociaż złotówkę na dom tej kobiety???? NIE! ale ja nie mam, niech inny tez nie ma. pomogli im bezinteresownie obcy ludzie, jeśłi gmina sie dołożyła to bardzo dobrze, bo i tak by rozkradli urzędnicy te pieniądze. niech sobie ma nawet 20 cioro dzieci, to też sztuka tyle urodzić i wychować.

Gość gość
ktoś napisał że za te pieniądza gmina mogłaby drogę wybudować.... ha ha jestem pewna że gdyby nie ten program nie byłoby ani drogi ani pomocy tej rodzinie.

Gość gość
dlatego jest idotką bo świadomie skazuje swoje dzieci na taki los... nie powinna mieć tylu dzieci

Gość gość
tak nie myśli normalny człowiek. " kochanie straciłam pracę, będzie bieda, zróbmy sobie jeszcze trójkę dzieci :D "

Gość gość
Dobrze że dzieci i to niektóre małe mają lepiej. Jednak na nie rozumiem jak można tak bezkrytycznie podchodzić do życia. Oglądalam reportaż żona mowi o mężu że to pracowity człowiek itp. po czym słysze że majac tyle dzieci nie pracuje kilka lat, a jedynie sezonowo zbiera grzyby oraz jagody- przy takich potrzebach zbieractwo to można traktować jak rozrywke nie dochod. Dziwie się że nie zabrano im tych dzieci, warunki straszne do tego brak wzorca by żyć normalnie. Nie sztuką jest urodzić dzieci i nie zapewnić im podstawowych rzeczy. Moim zdaniem MOPS powinien pomoc znaleźć prace tej kobiecie i jej mężowi, najstarsze dzieci (podejrzewam ze poełnoletnie) zmobilizować do praktyk kończenia szkoły a jeżeli jest tam samotna matka to przenieść do domu samotnej matki i starać się pomóc przez normalne przystosowanie do życia typu stała prace i powoli wychodzenie z biedy. Pomalowanie ścian to pomoc symboliczna tam fundamentalny problem to brak stałego zatrudnienia.

Gość gość
Oglądalam reportaż żona mowi o mężu że to pracowity człowiek itp. po czym słysze że majac tyle dzieci nie pracuje kilka lat, a jedynie sezonowo zbiera grzyby oraz jagody- przy takich potrzebach zbieractwo to można traktować jak rozrywke nie dochod. - k****a zero wstydu ma ten baran co zbiera jagody :O grzybki se pozbiera, ot jego pracowitosc, a kobita musi po telewizjach dziadowac :O jak zapladnial ja radosnie to niech sie k****a wezmie do roboty, nie wierze, ze facet zadnej roboty nie moze znalezc, bo moze isc nawet cegly podawac na budowie, ale nie lepiej sobie pospacerowac po lesie i jagodek pozbierac :O moglby chociaz cos z ta chalupa zrobic, ja to bym sie ze wstydu spalila gdyby mi dzieci w takim chlewie mieszkaly :O

Gość gość
Masz racje.

Gość gość
i dlatego nie dam nigdy zlotowki na taka patologie umyslowa :O chorym dzieciom i rodzinom, ktore z przyczyn losowych sa w czarnej d***e moge pomoc, ale nie debilom z proznia zamiast mozgu, ktorych nie stac nawet na 1 dziecko, a zrobili sobie 10 (w takim tempie rozmnazania teraz maja pewnie z 15 tych dzieci :O), ale co tam chuć wazniejsza :O

Gość gość
a kolejny przypadek w tym programie to jeszcze lepszy :O obejrzyjcie do konca to wam stringi opadna :O

Gość gość
ja też chyba zawołam telewizje ni powiem im, że sie powieszę, bo moi rodzice pracują obydwoje, matka i ojciec i matka zarabia 1200 zl a ojciec 1600 zł i nie stać ich na dodatkowe lekcje dla mnie i siostry, wycieczki, nie po to rodzice pracują by ich rząd tak upokarzał i płacił za pracę jałmużnę gdzie za darmo daje dużo więcej, do tego odchodzą koszty dojazdów do pracy rodziców,