Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

patologia sie rozwija

Polecane posty

i tak wogóle to nie bierzecie pod uwage że ona szuka pomocy ze względu na dzieci a nie na siebie? tak pyszczycie jak wam na kwitku od wypłaty napisali że macie tyle mniej bo dostała tamta. co was to wogóle obchodzi? dla mnie to jest wogóle śmieszne, nie znacie sytuacji z innych krajów. ja jak złożyłam jeden wniosek o zasiłek na dziecko (próg dochodowy 40 tys euro na rok lub 55 tys gdy pracuja dwie osoby) i jak dostałam jeden zasiłek to z automatu przyszły mi dwa dodatki bez składania wniosku. jeden na bierzące wydatki dziecka a drugi na pokrycie kosztów żłobka, przedszkola czy świetlicy. i tą kasę dostają praktycznie wszyscy, nikt nie napierdziela jeden na drugiego. a w polsce za marne grosze taka chryja. juz nie wspomne o tym że mieszkania za granica dostaje się od państwa bez jakiś tam wymagań specjalnych. to jest normalne że jak są dziec***aństwo się do tego dokłada a nie patologia jak wy piszecie

Gość gość
nikt jej nie zg****ił więc sama chętnie rozkładała nóżki... królica y*****. "suka nie da pies nie weźmie" - wiedziała, że roochając się z pijakiem po pierwsze może zaciążyć a po drugie nie dostanie żadnych alimentów bo żule nie pracują tylko żebrają na piwo.

Gość gość
nikt was tu o pomoc nie prosi, znajdą się ludzie którzy pomogą. tematem na kafe chcecie tępić patologię? brawo!

Gość gość
właśnie sracie się jakbyście z własnego portfela jej dawały. nie podoba się, to przelaczcie program, a nie się oburzac. polska zazdrość, bo nie wiem jak ktoś miałby źle to jego wina i pomocy niech nie dostaje, mnie nikt nie pomaga to i jej się nie należy... masakra

Gość gość
ty argeritta - zejdź z tematu jak siedzisz za granicą, tu polska, tu bieda jakl h*j, nas nie stac na dzieci, my z**********y za 800 zl po to aby mieć na chleb, a te baby w h*j dostają za darmo pieniędzy tylko dlatego, że się pieprzą jak krolice bez zabezpieczania sie

Gość gość
lady_margarett - widocznie tez pochodzi z takiej patologii jak tak popiera te puste baby

taaa siedzę za granicą a Polska się domaga żebym odprowadziła podatek do polskiego urzędu skarbowego za prace w nl!!! a was w Polsce nikt siłą nie trzyma

Gość gość
Socjal powinien być równy dla wszystkich rodzin z dziećmi.W Polsce jednak jest inaczej.Patologia ma dużo, natomiast przyzwoita rodzina z dwójką dzieci, nie ma nic.Nawet potrafią sądownie zabrać dzieci do domu dziecka,a takiej jak pokazywano dziś pomaga się ze wszystkich stron?!

Gość gość
p********y rząd człowiekowi za pracę daje jałmużnę a tu za darmo tyle forsy rozdaje,

Gość gość
Dokładnie, zgadzam się, że jeżeli Państwo ma wspierać rodziny z dziećmi, to wszystkie, a nie tylko biedę i pijaków. To oni dostają pomoc, bo nie pracują, piją, a ja pracuję ciężko i nikt mi w nagrodę nie da pieniędzy na dziecko. To jest sprawiedliwość?

Gość gość
wiecie co jesteście wredne, z autorką na czele! zero empatii, czasem w życiu różnie się układa, a kobieta dba o dzieci, nie pije... o co wam chodzi??? ja jej zazdrościsz to narób sobie też 8-mioro dzieci, zyj w biedzie, bez łazienki, bieżącej wody... to w końcu do ciebie przyjedzie tv i dostaniesz to co tamci. Czy naprawde chciałabyś być w syt tej kobiety???? wątpię!

Gość gość
nikt jej nie zg****ił więc sama chętnie rozkładała nóżki... królica y*****. "suka nie da pies nie weźmie" - wiedziała, że roochając się z pijakiem po pierwsze może zaciążyć a po drugie nie dostanie żadnych alimentów bo żule nie pracują tylko żebrają na piwo. x patolgia to sie na kafe największa rozwija, a wpis powyzej to już jest totalne dno.

Gość gość
nic w życiu nie bywa, co 10 dzieci bywa, co nie wiedziała, że rodzi dziecko za dzieckiem, przy 10 się dopiero ocknęła, ze ma ich już 10, to tylko sytuacje losowe wymagają wymagają pomocy, choroby, pożary itp. a tak won, inni mogą myśleć głową a nie tylko d**ą a ta patologia to co nie ma mózgu. sam ksiądz byl zdziwiony taka ilością dzieci i bez chłopa, do tego księża karzą rodzic, to niech biorą sobie na plebanię takie rodziny na utrzymanie, mają kupę forsy do tego mają rozbudowane plebanie, u nas 4 księży a plebania jak pół mojego bloku

Gość gość
zazdrosne żmije!!! a czy wam ubyło od tego ze tamta rodzina ma lepiej????

Gość gość
i jeszcze księzy do tematu wmieszała.... brak ci już rozsądnych argumentów??? może jeszcze całą Święta Trójca zawiniła?

Gość gość
mnie ubyło, bo mnie p********y rząd nie wypłaca więcej pieniędzy za prace bo twierdzi, że nie ma,

Gość gość
ale rząd nie dał tym ludziom na dom tylko inni ludzie, ludzie dobrej woli! a ty nic na tym nie straciłaś. jak można być takim zawistnym, nie dziwne że ci się w życiu nie układa. Dostajesz to co sama dajesz, czyli nic.

Gość gość
człowiek człowiekowi wilkiem.

Gość gość
człowiek człowiekowi wilkiem bo do tego pieprzony walęsa doprowadził, rozwalił równo kraj, żyje ten co umie kombinować, a nie ten co uczciwie pracuje

Gość gość
to nie zadni ludzie dobre woli dali tylko urzad gminy ze swoich pieniędzy, także mieszkańcy tej gminy za to, że musza utrzymywać tą patologie nie będą mieli np. drogi, chodnika czy tp.

Gość gość
hipokrytki. jak matka 10pióro dzieci ma to źle, bo co oprócz miłości ona może im zapewnić... jak dostała pomoc od ludzi i państwa, żeby dzieci w miarę normalnie żyły to też źle, bo ona dostała a ja nie... brak słów... i pomyśleć, że wszystkie tutaj jesteście matkami....

Gość gość
super argument. drogą ważniejsza niż pomoc rodzinie. a skoro uważasz, że tak faktycznie jest, że coś za coś, to chyba nie wiele wiesz

Gość gość
jej dzieci jej problem a nie nasz

Gość gość
ale tak niestety często jest,że w ten sposób wspiera się patologię...bo,to że ja i mąż ciężko pracujemy,mamy 3 dzieci,mieszkanie w kredycie,to na żadną pomoc liczyć nie mogę...i nie zazdroszczę ani domu,ani niczego,tylko poczucie niesprawiedliwości jest,bo człowiek się stara i co? i gucio! niech pomogą pracę znależć,dzieciom w nauce pomóc,a nie tylko kasa,kasa,kasa...i co? czy to takie dziwne,że w uczciwie pracującym człowieku coś sie zagotuje?

decydując się na mieszkanie i pracę w Polsce sami dobrowolnie się na to zgadzacie. tak jak pisała w innych krajach wszyscy dostają po równo...że wam się nie chce dupska ruszyc za granicę to wasz problem, lepiej siedzieć, narzekać i nic z tym nie robić

Gość gość
ej lada, to dlaczego ta babsko mogła nie ruszać dupska tylko leżeć i się pieprzyć, wiesz co, ty popadasz z jednej skrajności w druga, to mamy ruszać dupska, czy leżeć i rodzić dziecko za dzieckiem, wez ty się lecz, bo ta zagranica walnęła ci na mózg

no bo piszecie że wszyscy powinni mieć po równo a wiecie chyba z góry że takie coś jest w Polsce nie możliwe. To że babka napieprzyła dzieci to jej sprawa, każdy ma wolna wolę a sorry ale to prawda system w polsce człowiekowi tak zryje mózg że każdy mysli że żyje po to by pracować, po kilku latach spędzonych za granicą trochę się oczy otwierają. wy sobie zdajecie sprawę z tego że praca w polsce to jest po prostu wyzysk, w innych krajach na takich stanowiskach jak wy zarabia się kilka razy więcej? niewolników z was robią, bo dla was praca robi się ważniejsza niż rodzina bo nawet na dziecko sobie trzeba zapracować. patrząc z boku to jest chore!!! a kobieta nieświadomie przeciwstawiła się systemowi, niech państwo też da coś od siebie a nie tylko zabiera w podatkach

Gość gość
tylko ,że jak wszyscy zaczniemy tak rodzić, to będziemy drugą afryka