Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy plaska głowa z tylu moze świadczyć o ...pomocy

Polecane posty

Gość gość

Słyszałam ze dzieci ze splaszczona glowka mogą mieć problemy z koncentracja .czy to faktycznie prawda? Są tu mamy których dzieci maja spłaszczone glowki mój maluch ma 11 miesiecy i to chyba juz nie ma szans na wyrównanie z nie chce by ial z tego tytułu jakieś zdrowotne problemy ;(((

Gość gość
Jeszcze mu sie zmieni kształt glowy. Kosci sa miekkie . Dziecko przestanie głównie lezec i jeszcze glowka będzie okragla. Nie martw się na zapas. Chyba do trzeciego roku życia może się to zmieniać.

Gość gość
Dziękuje ale tyle sie naczytałem ze jak ciemię zarośniętych to juz raczej nie ma szans obu tak było jak mówisz dziekii

Gość gość
Wyluzuj :D kładz dziecko do spania na bok a nie na plecki, główka sie sama ukształtuje :Dkosci są jeszcze miękkie!jak maż wątpliwosci idz do pediatry, ale mysle że wszystko ok. :D

Gość gość
Moze być niedobór witaminy d

Gość gość
Wit d w normie splaszczenie zrobiło sie przez krecz szyi dlatego teraz mamy taki problem a w kask nie chce go wkładać cały czas mam nadzieje Chociaz mówią ze kształtuje sie głowa do 6-8 miesiąca potem tylko rośnie Dzięki dziewczyny!!

Gość gość
Ja urodziłam wcześniaka. dłużej leżał niż inne dzieci, później się podnosił, dźwigał główkę. Z tyłu mu się spłaszczyła i jeszcze skrzywiła od kręczu szyjnego. Później wszystk się wyrównało, teraz/5lat/ ma śliczną główkę :)

Gość gość
o matko, ale jak można do czegoś takiego dopuścić ? Po co dawałaś dziecko cały czas na plecy ? Powinno też leżeć na brzuchu. To jest tylko Twoje zaniedbanie. Jak tak można?

Gość gość
22:22 - daj Ty spokój, nie ogarniasz tego, że niektóre dzieci nie tolerują pozycji na boku lub na brzuchu, moja ma główkę ok ale każde położenie na boku kończyło się wybudzeniem, o leżeniu na brzuszku nie było mowy, także daruj sobie swoje OGRANICZONE KOMENTARZE!

Gość gość
O matkooo! idź sprawdź czy Twoje dziecko z idealną główką właśnie nie przekręciło się na plecy, toż to przecież zbrodnia jest.

Gość gość
nie wiesz z jakiego powodu dziecko ma spłaszczoną główkę tępa istoto, np. dzieci, które mają problem z bioderkami mają leżeć na plecach, ogarniasz to czy nie bardzo?

Gość gość
22:22 nie odczytalas postów jak widać.dziecko ma plaska glowke przez krecz szyjny i to dość silny. Nie wiesz o czym piszesz czasami zdarza sie tak ze dziecko z powodów zdrowotnych nie moze inaczej ustawić glowki i nie bulwersuj sie tak tylko przemysl to chcesz napisać dziekuje

Gość gość
nie przejmuj się, zawsze się znajdzie pseudo idealna mamusia, która pozjadała wszystkie rozumy, kiedyś widziałam mamę z dzieckiem w gondoli, które miało problem z bioderkami i miało założoną szynę, niby co ta mama miała zrobić? dziecko na brzuszek czy na plecy położyć?

Gość gość
powodów, że dziecko musi leżeć na plecach jest dużo ale jak widać nie wszyscy mają o nich pojęcie i zamiast trochę poczytać to biorą się za wyzywanie.

Gość gość
Dokładnie.nie ma pojęcia o czym piszei nie życzę nikomu zeby sie przekonał. I jak zobaczysz niemowle ze splaszczona głowa to tez odrazu nie krytykuj matki ze zaniedbała dziecko.

Gość gość
Głowa ksztaltuje sie do 8 miesiąca?

Gość gość
Mój mąż ma spłaszczoną z tyłu głowę i moge Cię uspokoić, ze nie ma żadnych problemów z psychika czy koncentracją. Bardzo szybko sie uczy, ma "głowę" do interesów i dzięki jego zaradności, powodzi się nam bardzo dobrze :)

Gość gość
O jak widać nie zawsze wyrównuje sie z czasem ;)

Gość gość
Niestety taka spłaszczona głowa, jak u mojego męża, brzydko wyglada no i czapki sie źle układają ;)

Gość gość
Mam kuzyna tez ze splaszczona głowa musiał chyba cały czas leżeć jak bym mały bo głowa prawie równa z szyja z tylu

Gość gość
Mój mąż ma tak samo - zero zaokrąglenia z tyłu .

Gość gość
A może ten Twój kuzyn, to mój mąż? :P

Gość gość
Nooo moze kto wie ;))

Gość gość
Napisz jego imię albo chociaz pierwsza literę imienia ;)

Gość gość
? plaska głowa nie przeszkadza być w pełni zdrowym,bez zaburzeń w USA po narodzinach kladą dziecko na brzuszku do czasu kiedy samo przewróci się na plecki teraz wiem, dlaczego te dzieci nie mają skoliozy

Gość gość
Mój kuzyn ma na imię Lukasz;))

Gość gość
Wiele osób ma płaskie głowy i w niczym to nie przeszkadza

Gość gość
Jak moze wpływać plaska głowa na koncentracje???

Gość gość
krzywa głowka u dziecka, która powstaje ze wzlgędu na preferowanie jednej ze storn, NIE ZNIEKSZTŁCA i nie uciska mózgu...dlatego nie ma wpływu na procesy myślowe i inne funkcje ciała.

Gość gość
Ja mam lekko splaszczoną głowę z tyłu z prawej strony, jak dotknę tyl głowy to jest tak, ze z lewej strony jest idealnie okrągła i nagle na połowie u góry przez pewien moment jest lekko spłaszczona i teraz pojawia sie pytanie czy da sie cos z tym zrobic np: jakas operacja?