Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pampersiara mama

PAMPERSY wypowiadajcie się

Polecane posty

Gość pampersiara mama

Drogie mamy, polećcie z jakich pampersów jesteście najbardziej zadowolone i dlaczego ? A jakich nie polecacie? Ja z czystym sumieniem polecam : pampers activ baby lub happy - obie firmy są świetne, pieluszki są chłonne i odstają lekko od pupy, więc jak dziecko zrobi siku, to nie odparza. Stanowczo nie polecam dady - bardzo grube pampersy, przylegające do skóry- przy delikatnej pupie odparzenia murowane!

Gość gość
ja również polecam pampersy activ baby - są naprawdę świetne. Bardzo cienkie, bardzo chłonne - nie muszę wymieniać co chwilę jak mała zrobi siku - czego nie da się powiedzieć o dadzie. Pachną okropnie, są bardzo grube, przylegają do skóry - coś okropnego. A no i musiałam je wymieniać co chwilę - oszczędność ? żadna. najtaniej wychodzą nam pampersy pampersa, bo najrzadziej je wymieniam. Są bardzo ekonomiczne. Pamiętajcie, że nie liczy się tylko cena za sztukę, ale także, to ile tych sztuk w ciągu dnia Wam schodzi !

Gość gość
Jak moje dzieci były niemowlakami bardzo chwaliłam sobie firme pampers , prawda malo mi ich schodziło oraz Happy firmy bodajże bella dlatego ze sa troche twarde i dobrze ortopedycznie na nózki dziecku działaja .Czasami jak było brak kasy u mnie kupowałam dada i tez w miare były ok , no ale fakt faktem schodziło mi ich sporo lubilam tez huggies ale cos w pewnym momencie sie u nich popsulo z pieluchami i skonczyłam w ta firma

Gość gość
nie polecam pampers baby dry.co chwile trzeba zmieniac po siku,tj.malo chlonne,a kupa przechodzi na ubranka.

Gość gość
NIE polecam: z rossmana.. od dziecka śmierdzi moczem już z dalek happy- dawali w szpitalu, wg mnie sztywne pampers Sleep & Play Hellen Harper czy jakoś tak- tragedia, tragedia.. POLECAM -Dady Premium -Pampersy active baby

Gość gość
Znów :)

Gość gość
gość 22:42- zgadzam się z tym, że te 1 lub 2 happy, co dawają w szpitalu są jakieś trochę gorsze - nie wiem czemu. Ale za to bardzo chwalę już happy 3 - fajne fioletowe, delikatne, cienkie naprawdę dużo lepsze od tych mniejszych numerów. A jak jest u Ciebie z dadą? Ile razy dziennie wymieniasz? Nie pachnie Ci to chemią? Ja ich jakoś strawić nie mogłam i jak zbliżał się koniec paczki to się cieszyłam bardzo, że to już koniec udręki....

Gość gość
W szpitalu dawali pieluchy gdzie ?

Gość gość
gość 22:45 - tak znów, bo jest to forum poświęcone dla mam :) Powinnaś wiedzieć,że przecież jest dużo dopiero świeżo upieczonych mam, które może chętnie skorzystają z porad doświadczonych już koleżanek? A może same doradzimy sobie jakaś dobrą firmę, której wcześniej nie używałyśmy ? Jeżeli masz zamiar krytykować, to nie wchodź na ten wątek :) Pzdr. papa

Gość gość
Te mniejsze numery Happy , są po to tak zrobione by dziecku na stawy biodrowe pomagały by nie było wad

Gość gość
Active Baby - tylko te są dla nas dobre :)

u mnie na pierwszym miejscu dady! są super jak dla mnie na drugim miejscu pampersy (nie liczac tych sleep & play bo te sa na szarym końcu), ale z kolei pampersy okropnie cuchną jak dziecko się zsika. Rossmana- mi nie przypasowały totalnie- sztywne, śmierdzą jak pampersy i sa mniej elastyczne niz dady Happy- na równi z pampers sleep & play jak dla mnie

Gość pampersiara mama
w szpitalu masz specjalną półkę z pampersami, które są codziennie uzupełniane :) oczywiście nie dostajesz ich do domu, jako prezent, ale masz do dyspozycji na czas pobytu z dzieckiem w szpitalu. A ja tam sobie myślę- a może szpitale mają jakiś kontrakt z firmą bella, na te pieluszki happy 1 i 2 ? I są wykonywane tanim kosztem czy coś? Bo pamiętam, że wtedy nam nie podeszły te pieluszki, za to pampers activ baby od razu. Ostatnio jednak była fajna promocja pieluszek happy i postanowiliśmy z mężem kupić- i zdecydowanie są dużo lepsze, niż te co były w szpitalu.

Gość gość
W Szczecinie.. w Zdrojach.. można brać: koszulę do porodu, podkłady poporodowe, pieluchy _ Co do Dady.. używałam ciągle przez 12 miesięcy (pampersów nie kupowałam, czasem dostałam.. ale nie byłam do nich przekonana).. i tylko JEDEN raz trafiła mi się paczka śmierdząca czymś.. takim plastikiem jak gdyby.. poza tym te nowe Dady (od kilku miesięcy) są bardziej miękkie itp. Nie schodziło mi dużo pieluch, w nocy w ogóle nie zmieniam (a moje dziecko ma pieluchę ok 10-12 godzin). Teraz mały już chodzi, zaczyna biegać.. ciągle zmienia pozycję, siada, wstaje, kuca.. wszędzie go pełno.. i kupuję czasem pampersy- dla mnie główna różnica to zapięcia.. pampersy są bardziej elastyczne, lepiej się dopasowują do brzucha, jak dziecko je posiłek, to jest ok. Ale dla mnie wadą Pampersów jest to, że one ŚMIERDZĄ!! Pewnie przez ten wkład aloesowy czy jaki tam mają.. dlatego jak mam paczkę, to wyjmuję do pudełka wszystkie pieluchy, żeby się wietrzyły, bo zapach Pampersów zupełnie mi nie odpowiada.. na początku ciągle sprawdzałam dziecko, bo wydawało mi się, że kupę zrobiło.

Gość pampersiara mama
po dadzie moje dziecko miało uczulenie od połowy ud do połowy pleców. Nawet pediatra była przerażona tym stanem. Aby to wyleczyć, przez cały tydzień musiałam używać tylko pieluchy tetrowej i bardzo drogich maści robionych na zamówienie. Tragedia na maxa... nigdy więcej czegoś takiego. A żeby było śmiesznie, inne moje koleżanki miały podobną sytuację z nieszczęsną dadą.....

u nas też była bella happy w szpitalu ;) u nas też pampers active baby są ok, choć wolę jednak premium care, jeszcze delikatniejsze.

Gość pampersiara mama
hmmm... a może to po prostu kwestia przyzwyczajenia się? Jak dla mnie pampersy niczym nie śmierdzą, natomiast dada jakby jakaś ostrą chemią ....

[zgłoś do usunięcia] pampersiara mama hmmm... a może to po prostu kwestia przyzwyczajenia się? Jak dla mnie pampersy niczym nie śmierdzą, natomiast dada jakby jakaś ostrą chemią .... x i dlatego chwalmy Pana, że tyle firm jest :D U mnie mała np. na żadnych pieluchach sie nie odparza- ani razu nie miała tylka posmarowanego kremem czy cos, bo nie ma potrzeby, wiec pieluchy dobieram pod siebie (cena, zapach, chłonnośc, miękkosc). Natomiast znam przypadki dzieci, które mogły mieć tylko pieluchy jednej konkretnej firmy- mojej siostry syn mógł TYLKO pampersy activ baby a przyjaciólki córka mogła TYLKO dada :D

Gość gość
Syn koleżanki nie mógł mieć żadnych pieluch z wkładem z aloesu.. _ Znajome używają Dady.. i bez żadnych problemów ( a jeśli czasem dziecko się odparzyło, to bez znaczenia było jakie pieluszki..).. U nas żadnych problemów ze skórą (typu wypryski, wysypka itp) przy pieluszkach różnych firm nie było. Kilka razy mały się odparzył: pachwiny, przerwa między pośladkami.. ale to moja wina..bo np. po kąpieli w basenie na działce, niedokładnie wytarłam i założyłam pieluchę, a że ciepło to się odparzył.. albo coś.. w każdym razie odparzał sobie pachwiny kilka razy tylko, ale to przez moją nieuwagę... i szybko skóra po zastosowaniu pudru czy kremu wracała do normy (a tak normalnie, to niczym nie smarowałam)

Gość gość
To chyba cos się zmieniło co do szpitali , ja jak rodziłam 9 lat temu musiałam wszystko mieć :) w Warszawie

gośc 23:17 a bo to od szpitala zależy. 8 lat temu nie musiałam mieć nic dla dziecka poza mokrymi chusteczkami (były pampersy, ubranka, nawet kosmetyki) a niedawno jak rodziłam w innym szpitalu to musiałam mieć wszystko

Gość pampersiara mama
no teraz takie podstawy zapewniają :) u mnie nie było tylko koszuli na stanie, oraz podkłady dostałam tylko 1 paczkę (10 szt) a resztę musiał dowieźć mąż. Pampersy były cały czas na stanie i podkłady duże na łóżko.

podkłady na łóżko to i u mnie dali teraz (zeszłym razem chyba też, ale nie pamiętam). Ale oczy zrobiłam jak mi położna powiedziała, ze tutaj to tylko szpitalnej ligniny mozna używac :o Minę zrobiłam taka jakbym miała stamtąd zwiewać :D koniec konców niby taki nakaz a nikt się nie stosował ;P nawet co mnie zdziwiło- każda na wizycie mogła mieć normalne majtki :D nawet te co rodziły sn ;) To akurat mi się podobało ;)