Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie imiona dla córek bliźniaczek

Polecane posty

Gość MonikaKinga
Wg mnie to najważniejsze żeby Tobie te imiona dobrze się kojarzyły. Drugie na co zwracałabym uwagę to żeby były "podobne" czyli jeśli mają zdrobnienia to oba, i w pełnej wersji żeby miały podobną ilość sylab ;) Np. Dominika i Weronika (choć tu problem bo obie mogą być Niką) Weronika i Wiktoria Gabriela i Rozalia Paulina i Karolina Julita i Judyta Iwona i Sabina (miałyby razem imieniny w październiku) itp.

Gość gość
Michalina to kojarzy mi sie z babcia,stare i niemodne:O podobnie Liliana,takie wyniosle i niemodne

Gość gość
Ala I Ola

Gość gość
Gabriela? :O Gabi jak pies.

Gość gość
Co to k***a znaczy modne imię? To nie pokaz mody tylko prawdziwe życie, modne imię julka kiedyś było i co mamy teraz, co drugi bachor to julka :O

Gość MonikaKinga
A ja znam 2 Michaliny - obie piękne, z wrodzoną klasą, miłe. Podobnie Lilianna- piękna, naturalna dziewczyna. Myślę, że imię częściowo określa człowieka. Osoby z mniej popularnymi imionami z reguły są też mniej "pospolite", mają jakąś tajemniczość w sobie. Znam też Luizę, Judytę, 2 Malwiny,2 Gabriele, Ninę, Julitę, Nataszę, 3 Bogumiły, 2 Zuzanny - wszystko miłe osoby, każda z swoją pasją, gronem znajomych i właśnie jakąś taką tajemniczością. Są to imiona mniej popularne, czasem stare, ale nasze. Natomiast nie podobają mi się Amandy, Angeliny, Sybille, Jessiki (a już Dżesiki na pewno), itp.

Gość lewira
nie tyle imie kształtuje psychike tylko rodzice. rodzice ktorzy nadają mocno oryginalne imiona sami często żyją w niestandardowy sposób i tak też żyje dziecko. Znam Roksane i Nikole i nie powiem, żeby były mocno stylowe. Raczej niezbyt.

Gość gość
Konstancja i Anastazja piękne imiona, może się zdecydujesz?

Gość gość
Pyralgina i Pabialgina....:D :D ale mnie rozwaliło...:D uwielbiam takie poczucie humoru...tak parsknęłam,że monitor oplułam :D :D

Gość gość
Przy trojaczkach mogla by byc jeszcze polopiryna:)

Gość gość
Anielka i Helenka (czyli Aniela i Helena). Ewentualnie Anielka i Hania (czyli Aniela i Hanna). * Z tych które wymieniłaś to Ewa i Weronika, chociaż żadne do mnie tak naprawdę nie przemawia. Basia i Zuzia mi się wcale nie podobają.

Gość gość
pelargonia i mieczyk

Gość gość
Coco i Chanel :D

Gość gość
Pierwszy zestaw. Co do Ewek to sie nie zgodze ze dretwe i ne potrafia nawiazywac kontakty. Te ktore znam wlasnie sa najbardziej rozrywkowe, mozna sie z nimi niezle powyglupiac i maja mase znajomych. Imie nie decyduje o charakterze. Znam zarabiste Kaski z ktorymi mozna konie krasc i znam takie snobki ze odechciewa Ci sie z nimi zadawac. Tak samo znam kilka fajnych Beat, przesympatyczne itd, ale w sredniej mialam taka Beate ze wyzej sr..a niz d..e miala, byla chamska, sztywna i opryskliwa i nikt jej nie lubil. Tak ze trzeba sie kierowac tym jakie imie nam sie podoba a nie tym czy znam osobe o tym imieniu i czy ja lubie czy nie :) ale fakt ze jak kogos sie bardzo nie lubi to i imienia sie nie lubi :)

Gość gość
Ola i Hania

Gość gość
Spinka i Szminka I-vona (Ajwona) i I-gata (Ajgata) , modnie, na czasie i przyszlosciowe