Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AllaZ

Swędzenie skóry kolan, łokci i dłoni

Polecane posty

Gość AllaZ

Witajcie! Mam pewien problem i zastanawiam się, czy może któraś z Was miała coś podobnego. Wczoraj rano po kąpieli na skórze kolan, łokci i stóp pojawiły się czerwone plamy. Nie swędziały, zniknęły po dwóch godzinach i wszystko było w porządku. Do czasu... wieczorem, jakoś 40 minut po kąpieli wspomniane miejsca zaczęły swędzieć i pokryły się dziwnymi bąblami. Wkrótce już swędziało mnie niemal całe ciało - szyja, ręce, dłonie (palce, wierzch a nawet wewnętrzna strona dłoni!) a kolana i stopy w szczególności. Mam cztery koty, ale nigdy nie miałam żadnych reakcji alergicznych, raczej nie jest to łuszczyca (która dotknęła moją kuzynkę, i o ile się orientuję nasila się stopniowo, a nie pojawia z dnia na dzień) świądu też nie podejrzewam przez wzgląd na to że nie swędzą mnie typowe dla tej choroby miejsca... Czy któraś z was miała już dziwne bąbelki na nadgarstkach, dłoniach i kolanach, które bardzo swędziały? Teraz piję wapno i jeśli nie pomoże, jadę od razu do lekarza...

Gość gość
Wapno nic nie pomoże, zażyj zyrtec i zgłoś się do lekarza. Poinformuj go o wszystkich zażywanych ostatnio lekach jak i suplementach diety. Na łuszczycę to nie wygląda, bo zaczyna się ona zazywczaj łagodnie, niewielkimi czerwonymi grudkami właśnie w okolicy kolan, łokci czy lędźwi. Czy zmieniłaś ostatnio środki do prania albo czyszczące łazienkę? Dodam, że reakcja alergiczna na koty może rozwinąć się także mimo braku wcześniejszych objawów

Gość gość
to nie jest forum z poradami lekarskimi idiotko!

Gość gość
To nie żadna alergia tylko ŚWIERZB! Niestety zmagam się z tym samym od kilku miesięcy, dermatolog nie pomógł nie wiem już co robić. Udaj się do lekarza czym prędzej, to jest bardzo uciążliwe

Gość gość
Tez obstawiam ze to moze byc świerzb- wtedy tylko lekarz pomoże- nawet pierwszego kontaktu, zapisze leki, da wskaazówki co i jak. Moze to byc tez atopowe zapalenie skóry albo reakcja alergiczna wtedy na poczatek wapno pomoze. Nie farbowalas moze wlosów w ostatnim czasie? Tak czy siak mykaj do lekarza jak najszybciej!