Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaak

5 inseminacja?

Polecane posty

Gość jaaaaaak

Hey dziewczynki jestem po 4 nieudanych inseminacjach, jak myślicie czy warto robić 5? Jak było w Waszym przypadku za którym razem Wam się udało? Najgorsze jest to że oboje jesteśmy zdrowi i wszystko jest w porządku, ale i tak nie wychodzi. Nie mam już za bardzo nadziei, nie wiem czy 5 iui ma szansę wyjść.

Gość jaaaaaak
Bardzo serdecznie proszę o Wasze opinie, jak to było z Wami

Gość gość
Wiesz tak naprawde jedna wiecej jedna mniej ui nie robi roznicy moze sie udac za 5ym a nie musi najgorsze jear to wlasnie nie wiadomo o co chodzi:/ dlugo sie staracie juz? Wiem jak to jest chodz ja mialam tylko 1dna iui kolejnych szans na iui juz nie bylo a o in vitro myslicie?

Gość jaaaaaak
Myslimy ale te koszty sa ogromne bedziemy musieli wziazc pozyczke

Gość jaaaaaak
A Ty probowalas in vitro udalo Ci sie wkoncu zajsc w ciaze?

Gość gość
Hm piąta inseminacja nie ma sensu musoisz się pogodzić z tym ze jesteś wybrakowana kobieta która nigdy nie uszczęśliwi Meza i nie da mu dziecka ale miejmy nadzieje ze zmadrzeje i ciebie zostawi a znajdzie prawdziwa kobietę a niue takie cos jak ty:-)

Gość gość
Z jakiego miasta jestes?czemu nie podejdziesz dp refundowanego ivf? Placi sie tylko za leki. Ja w sumie staralam.sie 6 lat juz z przerwa jaka teraz mialam roczna ....i zapisujemy sie na refundacje. I kwalifikujemy sie. Dlugo sie staracie juz? W jakim jestescie wieku ? Leczyliscie sie w klinie nieplodnosci?wiesz iui ma male szanse powodzenia tak naprawde ....ja mialam jedna gdyz wyniki meza nie pozwalaly na iui bo u nas tylko in vitro wchodzi w gre...

Gość gość
w moim przypadku druga inseminacja dała mi synka.

Gość gość
Jak bys chciala pogadac na priv to zapraszam bo widze ze dzieciom sie nudzi

Gość gość
Ale przecież to święta prawda:-) nieplodna kobieta = wybrukowana nic nie warta jako zona :-)

Gość gość
Dziewczyny a miałyscie hsg robione ja miałam i zaszła w ciążę miesiąc po tym hsg a starała m się 8 lat

Gość gość
i przez 8 lat nikt nie zaproponował Ci hsg? ja miałam to badanie po roku

Gość gość
moim zdaniem lepiej pomyśleć o in vitro, ja mam syna za I podejściem z in vitro. podchodziłam do insem. ale nasienie było zbyt kiepskie i nawet do zabiegu nie doszło.

Gość gość
chodzilam po roznych lekarzach i tylko mowili ze prolaktyna winna a potem jak trafilam do innego lekarza to zlecil mi hsg ale mialam drozne jajowody

Gość gość
8 lat po takich konowałach chodziłaś???

Gość gość
nie po konowalach tylko prywatnie i nawet wyslal mnie jeden gin do jakiegos profesora i tylko kase zdzieral az wokoncu trafilam na porządnego

Gość gość
no ale w sumie konowaly bo chodz prywatnie chodzilam to gowno za przeproszeniem zrobili tylko tej prolatyny sie uczepili

Gość gość
przepraszam bardzo, ale jeżeli przez 8 lat nie skierowali Cię na hsg, laparoskopię, histeroskopię, to konowały a nie lekarze

Gość gość
wiem wiem ale ciesze sie ze trafilam do bardzo dobrego lekarza ktory wlasnie kierowal mnie do szpitala a prolaktyna powiedzila ze mam wynik na tle stresowym a do tego co wlasnie chodze najpierw jak skierowal mnie pierwszy raz na hsg to mialam drozne jajowody ale macice z przegroda to skierowal mnie na histeroskopie i laparoskopie zeby mi usuneli ta przegrode i potem znowu za jakis czas na hsg sprawdzic czy niemam zrostow po tej laparoskopie w pazdzierniku bylam w szpitalu a w listopadzie sie udalo :)

Gość gość
to ja też miałam problem z przegrodą, ale niestety jak narazie w ciążę nie udało mi się zajść, dobrze że w końcu trafiłaś na kogoś mądrego

Gość gość
a mialas po tej laparoskopi hsg i kiedy mialas ja robiona

Gość gość
nie miałam, ponieważ moja ginekolog stwierdziła, że skoro miałam jajowody drożne, to nie ma takiej konieczności

Gość gość
a po laparo jestem już w sumie rok

Gość gość
no ja tez mialam drozne ale mi usuneli ta przegrode no i za jakis czas lekarz mi kazal isc na to hsg znowu zobaczyc czy nie ma zrostow popytaj lekarza

Gość gość
pytałam, bo profesor który robił mi laparo wspominał o hsg, ale moja gin stwierdziła, że musiałabym mieć wyjątkowego pecha żeby zrobiły mi się zrosty w dwóch jajowodach, gdybym sie uparła to skierowanie mam od ręki, ale w sumie mam narazie dosyć tego wszystkiego, bo 4 lata biegałam do lekarza ( właściwie prowadziło mnie 3), na monitoringi itd.

Gość gość
zastanow sie idz na to hsg jednak warto wiem to po sobie :)

Gość gość
a w sumie rok Ci juz minął od laporo wiec jak najbardziej powinnas zrobic to hsg czy nie ma zrostow

Gość gość
nie wiem czy warto, wszystko zależy od tego w czym jest problem... ja założyłam sobie, że 3-4 IUI i koniec.

Gość gość
mnie skutek 5. inseminacji śpi właśnie na brzuchu, a nikt łącznie z lekarzem nie wierzył, że się uda!

Gość gość
na nic nie ma reguły :(