Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktos ma dziecko z azs?

Polecane posty

Gość gość

Dzis sie dowiedzialam ze moje 6-letnie dziecko ma azs Od miesiaca swedzi ja skora. Lekarz wlasciwie potwierdzil moje podejrzenia, kremy stosowalam wlasciwe ale nie przyniosly efektu. Dostalismy na kilka dni masc sterydowa i jakis syrop. Mamy wprowadzic diete, wykluczyc wszelka "chemie" z otoczenia. Podobno bardzo duzo dzieci cierpi teraz na azs. Poradzcie jak radzcie sobie z ta choroba. Jak mozna corce pomoc?

Gość gość
up

Gość gość
moje dziecko ma azs, zostalo zdjagnozowane w 7 miesiacu

Gość gość
Co to za skrót? Napisz jaśniej, co to za choroba , od czego to jest? Czy to genetyczne schorzenie?

Gość gość
nie genetyczne, to atopowe zapalenie skory, objawia sie swedzeniem, sucha skora. u mojego dziecka byly czerwone plamy na skorze ktore drapala, teraz ma rok i piekna skore, na poczatku panikowalam i biegalam po lekarzach, ale w koncu samo przeszlo. piore jej ubrania w prodzku jelp, stosuje oilatum do kapieli,

Gość gość
Dziękuję ja za wyjaśnienie.

Gość gość
nasz też maiał..ale po roku przeszło na skórę najlepszy krem nivea sos, lupowany w realu- nigdzie go dostać nie moglismy- uważaj na sterydy- tylko jak jest mocno skóra zaczerwieniona i podrazniona, poetm pod wpływem słońca zostają odbarwienia- i w żadnym razie nie dawać na twarz, syrop albo byl ketotifen albo fenistil w kroplach zyrtec u nas troche swędzenia hydrosyzyna osłabiała. praliśmy w dziecięcych u nas dzidziuś.ale to jeszce chemia dochodzi przy sprzataniu, i inne ale tego nie wykluczyzsz bo musiałabyś dziecko na zawsze w domu zamknąć.Zrób testy one powiedza n aco głównie jest uczulona i co wzmaga, unas był pies, u moejj bratanicy kot, u znajomych białko,ale testy sa najważniejsze zanim będziesz maltretować małąsterydami!

Gość gość
Mój też ma- teraz ma 8 miesięcy. Ma również skazę białkową.

Gość gość
ale dziewczyny to jest ogromna różnica AZS u niemowlaka a u 6 latki, te alergie skórne zwane AZS u malutkich dzieci zwykle są tymczasowe a AZS jest nieuleczalne, ja mam już 32 lata AZS, mój tata ma, i mój syn również więc ja bym widziała w tym prawidłowość dziedziczną, wiele osób jakie znam z AZS ma również to dziedziczne, co do leczenia to ja polecam kosmetyki dedykowane atopowej skórze Lipikar, Atoperal itp.. mnie pomagają w zasadzie tylko sterydy jak już mnie zaatakuje a to oznacza każdą jesień i wiosnę, całorocznie nie stosuję perfum, kosmetyków zapachowych, kolorowych, zero makijażu itd.. myję się szarym mydłem lub Białym Jeleniem, kąpiele w oliwie z oliwek itd... to starszna przypadłość dla kobiety ale cóż zrobić...

Gość gość
To dlaczego lekarze określają to (u niemowlaka) jako AZS?

Gość gość
bo są kretynami? z AZS się nie wyrasta, to nie mija ot tak z czasem, u niemowląt po prostu jest skóra wrażliwa, często dzieci uczą się dopiero walczyć a alergenami itd.. pewno i są trafne diagnozy bo z tym się człowiek rodzi, tylko nie zawsze od razu wie że to AZS, to się może uaktywnić w okresie dojrzewania, w huśtawce hormonalnej, jak i przy nasileniu kontaktu z sierścią, roztoczami, kurzem itd...nawet zanieczyszczenie środowiska i brak słońca ma ogromny wpływ

Gość gość
córka miała 2.5 roku jak zaczęła mieć problemy. pediatra ma początku powiedziała że to świerz b i przepisala jakiś płyn po którym dziecko nie mogło w nocy spać i drapalo się do krwi. dopiero następnego dnia w szpitalu dermatologicznym powiedzieli że to nie żaden świerzb tylko azs. dostała sterydy na początek a teraz wystarcza balsamy

Gość gość
dziekuje za wszytskie odpowiedzi. Sterydy mamy stosowac 5 dni. Martwi mnie to bardzo, ze ujawnilo sie to teraz jak ma 6 lat. Czy sa mamy z azs u tak duzych dzieci?

Gość gość
ja mam ponad 20 lat i zdiagnozowano u mnie azs

Gość gość
Dopiero teraz pojawily sie objawy choroby? Jak to wyglada u Ciebie? Jak sie leczysz? Moje dziecko nie ma widocznych zmian na skorze ale dokucza jej świąd. Zastanawiam sie jak bedzie latem, bo obawiam sie, ze miejsca zmienione chorobpowe nie beda sie opalac i pojawia sie widoczne plamy.