Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jajko i olejek rycynowy na wlosy

Polecane posty

Gość gość

Mam spalone wlosy, polecono mi zastosowac jajko (zoltko) z olejkiem rycynowym, ale czy na wlosy umyte i lekko osuszone czy na suche? i czy to zoltko wczesniej troche podgrzac w garnuszku?

Gość gość
Jajko ci się zetnie w garnuszku jak za mocno podgrzejesz .Zalezy spróbuj na suche i zobacz jaki bedzie efekt i zobacz na mokro jaki bedzie .W zaleznosci od włosów niektóre maski na mokre włosy sa lepsze niz na suche .Ale jak masz spalone włosy polecam olej lniany bo mozesz stosowac go nawet codziennie a olejek 1-2 razy w tygodniu tylko nie czesciej

Gość gość
dziekuje... Olej lniany na wlosy? czy ugotowac siemie lniane?

Gość gość
Możesz gotować ale wtedy sie kleją są sztywne .Lepiej olej kupić tam sa witaminy oraz kwasy omega itp .Lepiej działa olej na włosy

Gość gość
olej kokosowy jest najlepszy.

Gość gość
Zalezy do jakich włosów , nie kazdy olej sie nadaje do wszystkich włosów chodzi o porowatośc włosa

Gość frukssa
ja czasem stosuję takie domowe metody ale bardzo ważny jest również wybór odpowiedniego szamponu .warto wybrać taki bez parabenów by dodatkowo nie obciążał włosów

Gość gość
http://olejek-rycynowy.pl - poczytajcie sobie o olejku rycynowym. Warto wiedzieć jak dokładnie go stosować. A olejek swoją drogą bardzo polecam, super nawilza włosy.