Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mououou

Raty, odmowa przez Bik

Polecane posty

Gość Mououou

Mam 23 lata pracuję od 4mc, moje wynagrodzenie wynosi 2200zł miesięcznie. Nigdy nie brałem kredytów, rat, nie miałem na siebie rachunków. W życiu miałem jeden mandat który został uregulowany w ciągu tygodnia. Od stycznia posiadam internet z Orange za 59,99zł miesięcznie który jest płacony zawsze na czas. Chciałem wziąć na raty aparat o wartości 2tyś zł i spotkałem się z odmową trzech banków gdzie odrzucił mi BIK... Myślałem że to za duża kwota bo nie mam historii kredytowej więc chciałem zacząć od mniejszej kwoty (monitora w cenie 600zł) lecz również odrzucony z powodu informacji w systemie wewnętrznym. Dlaczego tak się dzieję jeśli nie mam długów? I jak zacząć tworzyć historię kredytową? Czy może też być możliwe że tak się dzieje dlatego że krewny upoważnił mnie do konta bankowego na którym jest 660zł długu? Jestem tylko pełnomocnikiem i nawet nie mogę zamknąć tego konta, a nie korzystałem nigdy z niego?

Gość gość
Tak jak jesteś upowazniony do konta na którym widnieje zadłużenie jesteś jak jego współwłaściciel i tyle stąd odmowy zapłać tamto będzie giot albo wycofaj się z tego konta z zaległościami.

Gość Mououou
Chciałem wycofać się już 3 lata temu ale Pani w banku poinformowała mnie że nie mam takiej możliwości ani go zamknąć. Dług na koncie cały czas rośnie bo są to opłaty za prowadzenie konta. A kuzyn jest za granicą i jemu ten dług nie przeszkadza. Co mam zrobić żeby się z tego wyplatać?