Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JuliaJuliaJulia

Na co chorujesz i ile masz lat?

Polecane posty

Gość gość
29-rozstrzenie oskrzeli, astma,alergia, zatoki, zespól kartenegera

Gość gość
42 lata cd.

Kto się licytuje? Jak ktoś pisze, że jego choroba to krótkowzroczność, to wnioskuję, że niektórzy mają nastawienie na "kto da więcej" :D Autorka pisze, że ludzie robią wielkie oczy, że na coś choruje. To ja pytam, co to za ludzie, i gdzie autorka żyje, że jest takim wyjątkowo chorym człowiekiem, mając megapopularny problem z tarczycą i megapopularną anemię. Ja od dziecka zapieprzam do przychodni i szpitali, gdzie napatrzyłam się na ludzi naprawdę chorych, na dzieci, które w szpitalu spędzają pół życia, i dziwi mnie uważać się w wieku 36 lat z hashimoto za "wadliwy" organizm. Ludzie, błagam, trochę szerszego poglądu na świat...

Gość gość
to Ty lepiej nie rozśmieszaj wszystkich tutaj, bo chyba nie liczyłaś, że ktoś umierający będzie wypowiadał się na kafe:O litości:O poza tym pytanie było: ile masz lat i na co chorujesz? a nie czy Twoją chorobę ma spora ilość populacji czy niektórzy uważają, że taka choroba to "nie choroba":O

Gość gość
i ktoś kto ma nieprawidłowo pracującą tarczycę ma chorobę przewlekłą czy to się Tobie podoba czy nie i nie jest osobą zdrową czy to się to Tobie podoba czy nie nie pasuje Ci temat, to po prostu poszukaj innego :P

What? ! :D po prostu przeczytaj ten wpis: 02.03.14 [zgłoś do usunięcia] JuliaJuliaJulia Wszyscy sąsiedzi zdrowi, więc ona się zastanawia, czy jest wyjątkowo chora :O

Gość piroxeni
Syttsyn-ludzie, co to za choroby, te wasze choroby, to najwyżej jakieś małe niedogodnośc***echowiec.gif zresztą licytacja kto ma więcej w tym przypadku to trochę bieda :/ Jesteśmy zdrowi, tak naprawdę Mnie przeraża fakt, ze tyle osób, młodych osób zmaga się z przeróżnymi chorobami, które utrudniają im codzienne życie. Nie pisz, ze to są niedogodności, chyba że masz na myśli swoją chorobę.

Gość gość
35 lat i od 2 lat mecze sie z nawrotnym zapaleniem rogówki

piroxeni, nie bardzo rozumiem, uwierz, że niedoczynność tarczycy, którą sama też mam, i celiakia, którą miałam przez 10 lat, są niczym w porównaniu z cukrzycą I typu. Połknięcie codziennie rano tabletki jest niczym wobec nieustającej odpowiedzialności jaką mam za poziom cukru we krwi.

Gość gość
migreny i hashimoto

Gość gość
24 - migreny i hashimoto

Gość truposzczak
43 lata,nadciśnienie tętnicze,rozwalony cały kręgosłup od ostróg piętowych-szyjny,widze tylko na jedno oko,torbielowatość jajników,PFO,2 udary móżczkowe,1 mózgowy,zaburzenie błędnika,konflikt naczyniowo-nerwowy obu kompleksów nerwów VII - VIII,po za tym przeszłam zakrzepice-zator żylny,usówanie żylaków,artroskopia kolana,zespół cieśni nadgarstka na obie ręce reszty nie pamiętam ale pewnie coś pominęłam ;)

Gość gość
Jezu , prawdziwy z Ciebie truposzczak.Jesteś 10 lat ode mnie młodsza ale masz 10 razy więcej chorób. ja mam usuniętą tarczycę , biorę hormon ale reszta bez zarzutu.

Gość piroxeni
Syytsyn-wierzę Ci, każda przewlekła choroba jest tragedią dla chorego. Czymś straszniejszym dla mnie jest obawa o postęp choroby, gdy zastanawiam się, czy wstanę z łóżka, czy dam radę wziąć prysznic, czy..skorzystać z toalety, bo to dopiero wyzwanie dla osób z tak zniszczonym kręgosłupem, jak mój.O pracy nie mówiąc, takie podstawy bywają niemożliwe i nie do wykonania, a być skazanym na drugą osobę, to porażka.Nie zwracam już uwagi na to, że nigdy nie założę ulubionych szpilek-od 6 lat ich nie noszę, bo mam porażone palce, jak zresztą całą zewnętrzną część nogi, z pośladkiem włącznie-potrafię zalać się krwią przy goleniu nogi, obciąć kawałek ciałka zamiast paznokcia.... Jazda rowerem, to już przeszłość, chyba że na stacjonarnym..ale tym czasem cieszę się, że póki co czuję, gdy siusiam.Jak dopadnie ból, to zastanawiam się, czy wziąć leki przeciwbólowe, po którym mimo osłony będę mieć biegunkę i spędzę na toalecie pół dnia.. Ale przecież nie chodzi o to, by się licytować, każdy chory cierpi, jeden mniej, drugi bardziej i każdy chciałby być zdrowy, bo zdrowia się zazdrosci.

Gość gość
bo każda niedoczynność przebiega tak samo :O może ty masz tak lajtowy przebieg, że bierzesz tylko rano euthyrox i nic ci nie dolega... nie każdy tak ma, mogę tylko pozazdroscić

Gość gość
23 lata i przewlekla choroba gardła. leczę się i leczę a i tak ciągle chora jestem .

Gość JuliaJuliaJulia
Syttsyn, czy jak Ci tam... troche szerszego pogladu na swiat chyba Tobie by sie przydalo. U mnie akurat te hormony na tarczyce nie dzialaja i mozesz sobie te swoje teorie wsadzic w buty, bo nie masz bladego pojecia, jak upierdliwa moze byc niewyrownana niedoczynnosc. Ale nie o to chodzi w tym temacie. Nie podoba Ci sie, to nie wchodz tutaj, powymadrzaj sie gdzies indziej - tematow jest dosyc :-P :-D

Gość gość
36 lat nerwica lekowa:( depresja

Gość gość
38 lat kamienie na nerce , nadkwaśność , wydaje mi się że mam za mocno łuszczącą się skóre w owłosionych miejscach np z wierzchu rąk niw wiem co to moze byc

Gość gość
chyba mam zszarpane nerwy

Gość gość
29l, poważna wada wymowy, którą mam od dzieciństwa i zniszczyło mi to całe życie, nie mam pracy, nie mam nic przez to... wolalabym miec raka, serio, chociaż jest szansa na wyleczenie.

Gość gość
zzsk, padaczka, depresja, nadciśnienie, chondromalacja rzepek, niewydolność żylna

Gość gość
jestem zdrowa brak chorob

Gość gość
25 lat, dziewczyna. pęcherz (trudności z opróżnianiem, już 1,5 roku, ale nie bakteryjne sprawy) nawracające grzybice pochwy, bóle stawów (jeszcze nie wiem co to jest, mam nadzieję, że nie reumatyzm), dwie ósemki robią jazdy od czasu do czasu, a z tych poważniejszych to zaburzenie osobowości zależna (osobowość zależna) i DDD (dorosłe dziecko dysfunkcji).