Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciotka klotka3

Jaka karma dla kota perskiego,

Polecane posty

Go艣膰 ciotka klotka3

Adoptowa艂am kotke, nie jest to czystej rasy kot perski, taka mieszanka, sliczna kotka, weterynarz oceni艂 ja na 5-6 lat, ktos zwyczajnie wyrzuci艂 ja. Jest po sterylizacji, a teraz mysle jak tu ja podkarmi膰 . Siers w fatalnym stanie, znaczy miejscami gdzie by艂y ko艂tuny,powycinana. W sumie jest duzy wyb贸r karmy ale jaka polecacie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
To weterynarz ci nie powiedzia艂 a od czego masz miau .pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka klotka3
no nie powiedzia艂, raz ze adoptowa艂am kotke od towarzystwa opieki nad zwierz臋tami, takze kotka trafi艂a do mnie juz po wizytach u weta, a tam karmili ja czym mieli.

Udost臋pnij ten post

Moja za such膮 karm膮 nie przepada. Jak co艣 to puszki whiskas, albo kitekat. Opr贸cz tego daj臋 serca, w膮tr贸bki drobiowe , albo pier艣 z kurczaka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka klotka3
kotka nie jest wybredna, tam dostawa艂a whiskas i taka kupi艂am ale zastanawiam sie nad kupnem chocia偶by karmy Royal,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sama sobie jedz t膮 karm臋 a kotk臋 karm kanarkami :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka klotka3
dzieki za rade gosciu,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oleslawa
Koty powinny je艣膰 du偶o mi臋sa, udzia艂 mi臋sa w ich diecie powinien by膰 wi臋kszy ni偶 u ps贸w nawet. Nie dawaj kotu whiskasa ani kitekata. To bardzo z艂e jako艣ciowe karmy, maj膮 jedynie 4% mi臋sa, reszta to chemia i zbo偶e, kt贸rej koty nie trawi膮!

Udost臋pnij ten post

Royal jest bardzo dobry, ale cena te偶 jest wysoka. Opr贸cz tego ona uzale偶nia i wiedz, 偶e p贸藕niej ci臋偶ko b臋dzie przestawi膰 kota na inne 偶ywienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka klotka3
wiem ze nie powinnam dawac kotu tego whiskasa, ale na poczatek kupi艂am taka jaka dostawa艂a, a teraz mysle zeby jej mieszac z jakas dobra karma, tak zeby sie przyzwyczai艂a do innej karmy. Wiem ze droga ale kotka ma tak brzydka, matowa siersc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oleslawa
Po 2 radz臋 such膮 karm臋, je艣li ju偶, tak膮, kt贸ra ma co najmniej 70% mi臋sa i jest karm膮 bezzbo偶ow膮. Np. Taste of the Wild, jest w dobrej cenie co do jako艣ci. Weterynarz poleci ci Royal Canin, ale wi臋kszo艣膰 weterynarzy Ci to poleci, bo oni maj膮 w wi臋kszo艣ci podpisane umowy na ich sprzeda偶, czyli zyskuj膮 profity. Po 3 kotka ma d艂ug膮 sier艣膰. Bardzo wa偶ne jest wyczesywanie oraz podawanie pasty odk艂膮czaj膮cej. Polecam diet臋 BARFOW膭 (dieta BARF) lub mieszanie tej diety z karm膮 bezzbo偶ow膮 z wysokim udzia艂em mi臋sa w sk艂adzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oleslawa
Spr贸buj, czy kotka zainteresowana jest mi臋sem? To dla niej najlepszy pe艂nowarto艣ciowy posi艂ek, jaki mo偶esz jej teraz da膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka klotka3
Oles艂awa dzieki za rade, co do pielegnacji to ja wyczesuje, dostaje paste i przemywam oczy, jest u mnie od paru dni, a do towarzystwa trafi艂a jakis miesiac temu, popatrz臋 na ceny tej karmy co poda艂a艣,musze w koncu jaka艣 karme wybrac,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka klotka3
kotka nie jest wybredna i mi臋sem nie pogardzi, dosta艂a kurczaka i wo艂owin臋, zjada艂a z apetytem,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oleslawa
M贸j kot by艂 niesamowicie wybredny, wi臋c zawsze kupowa艂am w pobliskim sklepie zoologicznym troch臋 karmy na wag臋, 偶eby sprawdzi膰, czy mu podejdzie. Je艣li chodzi o puszki, to acana lub bozita s膮 dobre. To pierwsze jest ta艅sze i mojemu kotu bardzo podchodzi艂o. Maj膮 ponad 90% mi臋sa. Royal niestety ma m膮czk臋 kukurydzian膮, kt贸rej koty nie trawi膮. Nie jest to jakiej艣 z艂ej jako艣ci karma, ale w tej cenie jest wiele lepszych bezzbo偶owych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oleslawa
Przy zakupie, patrz przede wszystkim na sk艂ad :) Je艣li nie podoba Ci si臋 sier艣膰 kotki, mo偶esz jej kupi膰 te偶 jak膮艣 past臋 witaminow膮. Po jakim艣 czasie dobrego jedzenia Kotka b臋dzie mia艂a pi臋kn膮 sier艣膰. Cieszy serce, gdy kto艣, tak dba o swojego pupila. Powodzenia i 偶ycz臋 lata d艂ugoletniej przyja藕ni kocio-ludzkiej:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka klotka3
podsun臋艂a艣 mi dobry pomys艂, najpierw kupie na wag臋 w malych ilosciach, nie wiem czy znajd臋 akurat ta karme co mi poda艂as , dzieki za rady:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spr贸buj Canagana, maj膮 karmy specjalnie pod pi臋l臋gnacje sk贸ry i sier艣ci, moja kotka mia艂a straszn膮 egzem臋. Po przestawieniu jej na ich karm臋 przesz艂o jak r臋k膮 odj膮艂. Jest jeszcze par臋 takich karm no ale ja pr贸bowa艂am akurat tej i si臋 sprawdzi艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lanser
cagan to najgorsza karma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam koty perskie i smiac mi sie chce co wy tu piszecie - to dobre a tamto nie - hee he ! to tak jakby koty pytaly sie co ludzie lubia jadac na obiad ! jeden lubi wpi/eprz/yc kaczke a drugi nalesniki z serem ... ja sama nie zapomne tego nigdy jak - kotki dostawaly karme sucha i mokra pod dostatkiem i co robily ? - mialam zwyczaj zostawiac codziennie zupe w talerzu /dla babci/do tego zawsze byl deser ciasto lub paczki itd. zawsze mi sie zdawalo ze zupa jest troche "ujedzona" a ciasto znajdowalam pod lozkiem - maly kawalek tego ciasta, babcia nie mogla powiedziec co i ile zjadla wiec nie wiedzialam oco chodzi tak naprawde, az tu pewnego dnia przypadkiem zobaczylam jak starsza kotka /1-roczna/pokazuje tej mlodszej jak skradac sie po lozku do szafki aby wyjesc jedzonko z talerza i zjesc paczka babci, jak to robila to mozna by pasc ze smiechu - chodzila tam i z powrotem aby temu malemu szkrabowi /pare miesiecznemu/pokazac droge do jedzonka i co myslicie ze tym kotom to specjalnie smakowalo ? dlatego ja daje kotu poprostu wszystko co zjedza to zjedza- zupe z kartoflami jarzynami makaronem polana smietana albo mlekiem a miesko tez mile widziane, pomimo tego kotki maja stale suche i mokre tez - wiec napewno nie z glodu wyjadaly babci te zupki i ciastka - no i cooo powiecie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniolaa
polecam sklep http://apetete.pl/ mila obs艂uga potrafi dordzi膰 ka偶demu, zdecydowanie warto odwiedzi膰 ten sklep

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moj Lucyferek od samego pocz膮tku je bozite . Karma mi s艂u偶y . Jest wykonana z wysokiej jakosci sk艂adnik贸w , nie posiada GMO ani koserwantow .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak zmieni艂am karm臋 na bozite sier艣膰 od razu zrobi艂a si臋 lepsza . Widze ze mu smakuje i s艂u偶y wiec podajemy . Wa偶ne ze tez karma jest bez koserwantow .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mo偶na kupi膰 jakie艣 pr贸bki ? Moja kicia jest bardzo wybredna .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olga

Od dw贸ch lat kupuje bozite i widze ze mu s艂u偶y .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annkana

Bozita super wyb贸r, sk艂ad bardzo dobry, mo偶na wybra膰 karmy bez zb贸偶 (ja takie kupuj臋) receptury tych karm s膮 bogate w sk艂adniki od偶ywcze, moim kociakom s艂u偶膮 i dobrze si臋 po nich czuj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krysska

A kt贸r膮 konkretnie polecacie? i najlepiej napiszcie jak膮 na pocz膮tek dla malucha, za tydzie艅 ma by膰 u nas, nie wiem mo偶e podpoiwecie co jeszcze kupi膰 tak na pocz膮tek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gwiazdka93
Dnia 15.11.2019 o 18:27, biedronka87 napisa艂:

ja od nie dawna swojego karmi臋 szwedzk膮 karm膮聽 bezbo偶ow膮 z Bozity, bardzo mnie cieszy bo zjada j膮 z ch臋ci膮 , nie ma 偶adnych rewolucji brzuchowych po niej.

A jaka dok艂adnie kupujesz ? Bezzbozowe s膮 lepsze dla kota ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hankaaa

My kupujemy bozite i mu s艂u偶y ale wiadomo ka偶dy kot ma r贸偶ne upodobania .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

jak kolezanka wy偶ej tez podaje bozite, i wszystko jest ok.

Udost臋pnij ten post