Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annn000000

seks, pierwszy raz....

Polecane posty

Gość Annn000000

witam, niedlugo zamierzamy z chlopakiem rozpoczac wspolzycie. ustalilismy ze nie bedziemy sie zabezpieczac, mozna przeciez sie kochac w dni nieplodne.. ale tu jest problem.. kiedy sa dni plodne a kiedy nieplodne? jak to obliczyc? czy jesli bedziemy wspolzyc kilka dni po owulacji nie dojdzie do zaplodnienia? prosze pomozcie.. niebardzo sie na tym znam, w szkole cos tam o tym bylo ale nie konkretnie bardziej tak ogolnie. slyszlam ze kobieta w ciagu cyklu ma tylko 8 dni plodnych, czy to prawda? napiszcie

Gość gość
milego macierzynstwa ;)🖐️

Gość gość
na początek strzel sb z paltza

Gość autorka tematu powyzszego
ale nie poradzicie mi nic? czy Wy tez jeszcze jestescie niedoswiadczeni? albo dzieciaci?

up up up

Gość gość
nie chcesz sie zabezpieczac i nie masz zielonego pojecia o dniach plodnych i nieplodnych. zaliczysz wpadke szybciej niz ci sie wydaje

mam jakies pojecie, ale c hcialam sie upewnic. myslalam ze ktos z Was moze ma wieksza wiedze i doswiadczenie ale chyba nie macie.

czy naprawde nie ma tutaj nikogo kto mialby jakies pojecie o seksie i dniach plodnych? chyba nie jest ze mna tak zle......

Gość gość
dni płodne to dzien 2-3 dni owulacji plus 2 dni przed owulacja i dwa dni po owulacji .. Razem w miesiacu masz około 8 dni płodnych pozostałe 22 dni to dni niepłodne

Gość gość
Nie wiem ile masz lat ale widzę że do seksu to jeszcze za wcześnie.Może zapytaj własną matkę, jak się to robi żeby nie zajść w ciążę. Moja rada. Zabezpieczaj się. A jeśli facet nalega żebyś tego nie robiła, to wiedz, że jemu wcale na tobie nie zależy.

Gość gość
dni płodne to 2-3 dni owulacji plus 2 dni przed owulacja i dwa dni po owulacji .. Razem w miesiacu masz około 8 dni płodnych pozostałe 22 dni to dni niepłodne

Gość gość
Chyba jednak chcecie zaliczyć wpadke bo co za problem żeby facet ubral gumke na siebie ?? Wtedy nawet może jechać do końca i się spuscic do gumy.

Gość gość
Dobra rada dla autorki powyższego tematu Ty to się lepiej dziewczynko za lalki weź a nie za seks. Po co pytasz się ludzi na forum? Idź do ginekologa on Ci wszystko wyjaśni ewentualnie przepisze tabletki anty. Bo jak będziesz liczyć na metodę dni niepłodonych to za 9 miesięcy wiedzę przed Tobą wózek dziecięcy.

dziekuje za uwagi i odpowiedzi. nie bede pytac mamy bo na niektore tematy lepiej nie rozmawiac, na kafe jestem anonimowa i mi latwiej. a czy stosowalyscie wlasnie ta metode keidys? kalendarzyk. wiadomo ze ryzyko jest zawsze ale wlasnie slyszalam raz od babki od religii(!!) ze ona to stosuje z swoim mezem i w ciaze nie zaszla, dlatego pytam

Gość gość
kalendarzyk to zadna antykoncepcja... a babka od religii powiedziala wam to, bo kosciol nie uznaje antykoncepcji

Gość gość
Ja z mężem stosowałam "kalendarzyk" właśnie do zajścia w ciążę, a nie jako zabezpieczenie. Jednak radzę Ci iść do ginekologa i jego się zapytać o sposoby antykoncepcji, bo trzeba obserwować i znać swój organizm i cykl, żeby polegać na kalendarzyku a i tak można wpaść...

Gość vcvcvc
dni płodne masz gdy sluz jest ciągliwy.. 4 dni ale do tych 4 dni musisz dodac dodatkowo 2 dni przed okresem płodnym i 2 dni po . Te dodatkowe 4 dni to jako zabezpieczenie czyli razem 8

Gość gość
jezu, a nie możesz po prostu kupić prezerwatywy i DODATKOWO oszacować sobie dni niepłodne??? Nie wyliczysz na bank, weź sie zastanow kobieto!

dzieki za wytlumaczenie. niektorzy doradzaja mi tabletki anty.. ja z tego nie bede korzystac. teraz jest taka moda wszyscy to biora,m ale przeciez to wprowadza zmiany w organizmie, pozniej po odstawieniu tych tabletek dziewczyny nie moga zajsc w ciaze, albo rodza chore dzieci. ja chce miec dzieci w przyszlosci. nie zamierzam sie truc.

Gość vcvcvc
zakladamy ze styczen ma 31 dni dni płodne masz przez 4 dni gdzie sluz jest nabardziej ciagliwy , a wiec na przyklad miedzy 14 a 18 stycznia musisz dodac dodatkowo 4 dni ( 2 dni przed i 2 dni za ) zeby było 8 dni - czyli będzie 12 - 20 stycznia - to twoje dni płodne

Gość vcvcvc
jezeli nie dodasz dodatkowo 4 dni . To wystarczy ze ci okres zmieni sie o jeden dzien i jestes w ciąży.

moge kupic prezerwatywe, ale chcialam odczuc cos przyjemnego, a w prezerwatywie chyba nic nie poczuje? tak mi sie wydaje. myslalam ze ten kalendarzyk to dobra metoda. w koncu jest powszechnie znany. a w sumie to zadna metoda antykoncepcji nie daje 100 procent pewnosci ze sie nie zajdzie w ciaze.

ja mam okres co 34 , 32 dni.. czyli nie ma pewnosci ze mi sie uda z ta metoda?

nie, ja po prostu chcialam wejsc w to wspolzycie i poznawac je a nie izolowac sie od przyjemnosci, o ktora przeciez chodzi...

to kobieta odczuwa ruch bez roznicy ? czy to w prezerwatywie czy bez? myslalam ze jednak prezerwatywa stopuje wrazenia

Gość gość
W ustach nie masz prezerwatywy.. Może zacząć w prezerwatywie w pochwie , zdjąc prezerwatywę i skońćzyć w ustach . Doznania się nie zmniejszą

zalezy czyje doznania... napewno nie kobiety

a czy to prawda ze przy owulacji odczuwa sie bol? ja odczuwam taki lekki bol, policzylam sobie ze to byc moze wlasnie ten owulacyjny

up up