Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie macie wrażenia że ludzie z jasnymi oczami są ładniejsi

Polecane posty

Gość gość

Bo ja tak. Jak obserwuję ludzi o zbliżonym poziomie atrakcyjności to Ci o niebieskich/zielonych/szarych oczach wygladaja lepiej niż Ci z brązowymi, czarnymi czy tym podobnymi. Sama też mam brązowe oczy i jak założyłam niebieskie soczewki (nie powiększające) to o wiele atrakcyjniej wyglądałam. Nie wiem skąd się to bierze, ale ja tak mam.

Zależy od osoby, Tobie mogło się tak wydawać bo to było coś "nowego". Poza tym niebieskie czy zielone oczy wcale nie muszą być jasne.

Gość gość
Raczej miałam na myśli po prostu jaśniejsze od brązowych. Ciemnoniebieskie też lepiej wyglądają od brązowych

Gość gość
A mi się wlasnie podobają się dziewczyny z ciemnymi oczami :) tajemnicze , piękne , uwodzicielskie

Gość gość
oczywiście że TAK:D bo brązowe oczy są brzydkie

Gość gość
Nie,

To nie do końca tak działa - np. mój partner ma piwne oczy które są jaśniejsze od moich niebieskich :D I naprawdę myślę, że to kwestia gustu, poza tym jednak piwne/brązowe oczy zdarzają się częściej, więc może niebieskie/zielone/szare przyciągają bardziej uwagę? Tak samo jak naturalne blond włosy przyciągają uwagę, a niekoniecznie są ładniejsze. W każdym razie mnie się podobają "krowie" oczy (czyli właśnie brązowe i takie błyszczące).

Gość gość
Mnie bardziej pasują brązowe oczy do cery i koloru włosów niż te moje zielono-niebiesko-szare...

Gość gość
Moorland, ja mówię o swoich wrażeniach kiedy patrzę na ludzi o brązowych oczach i w innych odcieniach.. watpie, aby jedynym argumentem był fakt że one są rzadsze. Moja koleżanka ma zielone oczy i jasną oprawę oczu, wielkość jak ja praktycznie, ja brązowe, i ona bez makijażu nadal super wygląda, a ja okropnie pospolicie

Gość gość
brązowe sie częściej zdarzają? wątpie wiecej znam ludzi z niebieskimi i zielonymi oczami :o poprostu takie są ładniejsze nie oszukujmy się

Gość gość
brązowe oczy są bez wyrazu

Sama przyznałaś w tym momencie, że chodzi właśnie o unikatowość. Ty wyglądasz "pospolicie", a ona ciekawie, ale czy to znaczy, że od razu ładnie? Moim zdaniem takie zestawienie wygląda mdło. Więc myślę, że to po prostu nic innego jak Twój gust, a każdy ma inny, więc ciężko powiedzieć, że jasne oczy są uniwersalnie ładniejsze. :)

Gość gość
coś ty, procentowo to brąz jest najczęstszym kolorem wśród ludzi niestety ona właśnie ŁADNIE wygląda i to definitywnie, wrzucac jej zdjęć nie będę, ale zapewniam was, że bardzo dobrze. ja za to no commento, a i typy urody mamy podobne swoja droga to ona ma zielone oczy, a i tak zaczęła nosić niebieskie soczewki :P nie wiem po co jej one

Gość gość
dzieki jasnym oczom twarz dlugo wydaje sie mlodsza ja mma prawie czarne oczy :/ wlosy tez mam czarne

ja mam znajomą którą uważam za ideał urody, jest w połowie Francuską i ma mlecznobiałą skórę, idealne rysy i wielkie, brązowe, błyszczące oczy. Każdy przy niej wypada przeciętnie, więc chyba nie o sam kolor oczu chodzi, a o całokształt.

Gość gość
brązowe oczy i czarne kłaki są po prostu paskudne, fuj :O

Gość gość
zasada jest chyba taka: jak masz brązowe to podobają ci się niebieskie i odwrotnie, tak samo z włosami, co do oczu to znam pasztety z niebieskimi i pasztety z brązowymi

Gość gość
ja mam niebiesko-zielone i za nic w świecie nie chciałabym mieć brązowych, brązowe oczy mi sie nie podobają. ale podoba mi sie facet a on ma ciemno brązowe oczy, ale on w ogóle jest przystojny i te oczy dodają mu tylko uroku :p

Gość gość
up

Gość gość
"co do oczu to znam pasztety z niebieskimi i pasztety z brązowymi" myślę, że ten, kto to napisał, wyczerpał temat :) tak jak było mówione, kwestia gustu, w żadnym wypadku kolor oczu nie determinuje poziomu atrakcyjności

Gość Ciemnabrunetka123
Wszystko zależy od osoby. Ja mam czarne włosy, ciemno brązowe oczy i ciemno oliwkową karnacje. Raz ubrałam niebieskie soczewki - wyglądałam strasznie. Wszystko zależy od osoby. Oczywiście, że zimnej blondynce bądź rudej lepiej by było w jasnych oczach niżeli w ciemnych, ale ciemnej brunetce takiej jak ja poprostu idealnie pasują ciemne oczy, bo jasne by zniszczyły ciemną oprawę oczu. A i wbrew wcześniejszym komentarzom w Polsce ciemne oczy nie są takie pospolite. Na świecie tak, ale nie w Polsce. Zauważyłam, że w Polsce z reguły górują szare, niebieskie ew. blado zielone oczy. I nie wyglądam jak to napisaliscie pospolicie, tylko lepiej niż większość moich niebieskookich koleżanek, które wyglądają poprostu szaro.

Gość gość
Jasne oczy są rzadkością w swiecie dlatego sa ładniejsze .:-)

Gość gość
nie porównuj brązowe do niebieskich na tych zdjęciach bo te brązowe są przerobione i nienaturalne a gdyby były prawdziwe brązowe to pewnie by lepiej wyglądały