Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jonaszek123

kuchnia wege

Polecane posty

Gość gość
a gdzie można kupić majonez wegański?

Gość dyrtyk
Zgadzam się i kibicuję :) A wegański majonez można zrobić samemu - ja robię z tofu, wody, oleju, musztardy, octu ryżowego lub jabłkowego, ksylitolu, soli i pieprzu. Można też zrobić z fasoli albo z mleka sojowego albo kupić w sklepie ze zdrową żywnością. Ale zachęcam do zrobienia, jest lepszy :)

Gość gość
dzięki bardzo za rady :-) Pozaglądam na blogi wege, sprawdzę sojowe wędliny i ukręcę samodzielnie wegański majonez :)

Gość dyrtyk
Sprawdź, pooglądaj, ukręć, bo warto :-)

Gość gość
Spróbuj wędlin roślinnych, np. Salve (robią wędliny na bazie pszenicy) lub Polsoję - sojowe (robią parówki i wędliny plastrowane, m.in. salami). W sklepach można również dostać wędliny z tofu.

Gość gość
Polecam, zwłaszcza tofu, bo jest przezdrowe! :-)

Gość gość
Podpisuję się. Warto tofu wprowadzić do codziennej diety.

Gość lenoror
Kuchnia wegetariańska nie jest taka prosta do przygotowywania jej samemu. Zauważyłem, że trzeba trochę się namęczyć, żeby dobrze komponować ze sobą produkty i wiedzieć w jakich produktach są jakie witaminy, żeby nie zrobić sobie krzywdy . Bo o to bardzo łatwo na diecie wege, a nie każdemu chce się czytać i uczyć a potem jeszcze gotować i ma na to czas ( ja np nie mam ) Dlatego zacząłem zamawiać najlepszą dietę pudełkową wegetariańską jaka teraz jest na rynku, czyli od Fit&Eat od Brzezińskich ( wiele dobrego o nich wcześniej słyszałem więc się na nich zdecydowałem ) no i super sprawa, dania są naprawde dobre . Cenowo nie jest super tanio, ale to dobrze, bo przynajmniej wiem, ze jem produkty z najwyższej półki.

Gość Kapka

Może i nie jest prosta, ale jest możliwa. Ja jak bylam na wegetariańskiej to czułam się najlepiej! Nagle otrzymalłam totalny power, energię do życia -  a na blogu ballarini pl/blog znalazłam masę bardzo dobrych i wartościowych przepisów vege