Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla niedoswiadczona mama

jestem w ciazy kiedy moge pojsc do lekarza

Polecane posty

Gość barszczzuszkami
Hm ja to już sama nie wiem czy widac czy nie :)) mogę chyba troszke tak :D

A co to w lato bedzie :D goraczka straszna a my beczulki :D

Gość barszczzuszkami
Dlugo myślalam nie chxe się wam za bardzo zalic ale nie mam tu nikogo zżeby pogadac. Ostatnio z moim często się klocimy boję sie że coś sie psuje sama nie wiem. Czasami mam ochotę wyjsc gdzieś na cały dzień lub nawet dwa odpocząć od tego wszystkiego ale nie za bardzo mogę bo wiadomo obowiązki.

Barszczzuszkami ja tez ostatnio kloce sie ze swoim. Nie kozemy sie dogadac w wielu kwestiach. Ale mysle ze to przez nasze hormony. I pamietaj. Po to tu jestesmy. Nie musimy tutaj pisac tylko o ciazy ale tez o problemach itp. A tym bardziej ze lazda z nas jest tutaj pod pseudonimem. Wspierajmy sie wzajemnie, doradzajmy sobie. A ja ci radze porozmawiac ze swoim i powiedziec co cie gnebi. Ja wczoraj sobie porozmawialam ze swoim i jakis rezultat jest bo dzisiaj sniadanko do lozka, buziaczki w brzuszek. Bo do niego przestalo docieac ze ojcem bedzie.

Gość barszczzuszkami
Rozmawiam caly czas rozmawiam z nim oby w końcu to przyniosło efekt :)

Moje biadolenie w koncu przynioslo jakis efekt :D teraz juz jest o 100x lepiej... moj zrobil sie taki.... czuly jak nigdy... a ja juz eie wtorku nie moge doczekac...

Jak tam wam niedziela mija? Ja sie objadam chrupkami kukurydzianymi :D ostatnio moge je jesc non stop :)

Gość barszczzuszkami
Ja przeszlam dziś całe miasto za mietowymi lodami ale nie znalazłam :D

Hahahaha :D narobilas mi teraz ochoty na lody!!! :D

JUŻ JUTRO!!!!! :D doczekac sie nie moge. 3 tygodnie to stanowczo za dlugo :)

Gość barszczzuszkami
To jutro się pochwal co tam u maluszka :))

Gość gość
mam nadzieję, że ten temat utrzyma się chociaż do Waszego porodu :) bo po porodzie wiadomo, że każda z Was będzie miała mnóstwo innej roboty :D wypoczywajcie i zbierajcie siły na zaś :)

Ja tez mam nadzieje ze ten temat wytrwa :) i ze po porodzie tez od czasu do czasu napiszemy "jak tam zdrowko" :D

Gość barszczzuszkami
My dzisiaj wyjeżdżamy do moich rodziców na majowke mamy im teraz powiedziec o ciazy. Dlugo czekaliśmy ale jak jakbysmy ostatnio byłam przed pierwsza wizyta u gina a przez telefon. To tak głupio. Kurcze szczerze mówiąc boje się jak cholera :D ale liczę że poszyjma to spokojnie

A ja wracam od lekarza, moja dzidzia ma 6,6 cm :) duza jak na swoj tydzien :) a tanczy jak zawodowiec :)

Ale beda mieli niespodzianke :D barszczzuszkami :D z jednej strony to i lepiej bo juz jestes pewna :) na 1000% :)

Czesc dziewczynki.co u was slychac? Ja dopiero dzisiaj doszlam do siebie po weekendzie.to juz 16 tydzien:-)

A ja ogladalam wyczyny mojego skarbka :) dostalam nagranie :) cudo :D

Eh tak sobie dzisiaj myslalam za dwa tygodnie bede juz w 5 miesiacu i ani sie nie obejrze a tu juz pazdziernik bedzie i termin porodu

Gość listopadowa_mama
Ja też słyszałam serduszko i myślałam, że rozryczę się na fotelu u lekarza. Takie maluteńskie jest to nasze Słoneczko jeszcze i takie śmieszne. Termin mam na koniec listopada. W piątek idziemy z mężem wspólnie do lekarza. On cały w nerwach, bo zobaczy naszego Malucha po raz pierwszy :)

Listopadowa_mama witam cie :) ja tam sie rozryczalam jak uslyszalam :D a teraz zmienilam lekarza prowadzacego, dostalam zdjecie oraz nagranie na plycie :) moj dzisiaj wraca wiec sie ucieszy :) to prawie wszystkie rodzimy w listopadzie :)

Przyszla dlaczego zmieniasz lekarza? Mnie tesciowa namawia na zmiane bo do lekarza ktorego chodze jakiejs dziewczynie nie wykryl wady genetycznej u maluszka

Niby wielki specjalista a traktuje mnie jak powietrze. Na ostatniej wizycie nwwet mnie nie zbadal!!! A jak sie zapytałm dlaczego to powiedzial ze nie widzi potrzeby. Bezczelny facet.

A jak zapytalam sie go o konflikt serologiczny ktory ja i moj narzeczony mamy to on z taka obojetnoscia A o tym to przed porodem pogadamy. No myslalam ze podejde do niego i mu w leb palne

Gość Huanamaria
Hej dziewczyny :) Od kilku dni czuje takie bulgotanie, łaskotanie w brzuszku, :) no ale dziś to poczulam takie rozpychanie i takie uczucie "pływajacej rybki" :) Zdziwiona bylam bo to dopiero 15 tydzien. Zadzwonilam do lekarza i mówi że bardzo mozliwe ze juz czuje bo chudziutka jestem a chude osoby wczesnie wyczuwaja ruchy malenstawa:) tak samo jak z brzuszkiem :) mam juz mniej wiecej taki jak na tym zdjęciu : http://fajnamama.pl/13-tydzien-ciazy/zdjecie/3351/ Wydaje mi sie ze dosyc duzy :) Natalcia Ty masz starsza ciąże ode mnie tez masz juz taki brzusio jak na tym zdjeciu?

Mam juz troche mi ciezko.ja tez jestem chuda i jeszcze nic nie czuje

Ja nic czuc nie powinnam, dopiero 14 tydzien a czuje takie... cos podobnego do huanamarii :) ale to zapewne czyms innym spowodowane.

Gość Huanamaria
Przyszlamamo : bardzo mozliwe ze odczuwasz juz takie bulgotanie, cos podobnego do trzepotu skrzydel motyla. Chudsze osoby czuja wczesniej ruchy. Ja najbardziej czuje coś takiego jak "plywajaca rybka" :) Jestem pewna ze to dzidzia sie rusza bo od jakiegos czasu co noc budze sie miedzy 1 a 4-5 i nie moge spac. Dzis tez sie obudzilam o tej porze, trzymalam dłoń na brzuchu i czulam jak sobie fika koziolki, obudzilam narzeczonego zeby przylozyl dlon to moze cos poczuje i poczul ale tak minimalnie takie jak by wlasnie bulgotanie w brzuszku, jakbym tam babelka miala. dziś sie troche napracowalam i nachodzilam, jak sie polozylam to czulam jak fika :) zadzwonilam do wujka, byl w domu i zrobil mi usg bo sam nie dowierzal ze juz czuje. on patrzyl na usg a ja mu mowilam kiedy malenstwo sie rusza :) potem mnie przepraszal bo mowi ze tak rzadko sie zdarza ze w 15 tc czuc ruchy :) Uslyszec bicie serduszka to cos pieknego ale poczuc jak w brzuszku dzidzia sie wierci to cos wyjatkowego :)

Ja tak mysle... mozliwe we moge czuc ruchy. Na Usg ostatnio pan doktor nie kogl serducha zlapac malenstwo tak sie ruszalo. A na dodatek ma 7 cm prawie. Czyli jest duze jak na swoj tydzien. :) bo ja czuje tak jakby pukanie jak reke przyloze :D wczesniej czulam bulgotania takie. A wcsoraj narzeczony polozyl reke na brzuchu i do mnie " to tobie az tak bije serce ze az tutaj czuje czy to u skarba?" No ja myslalam ze tych bulgotan nie czuc tak ale... faktycznie czuc... teraz ide 13 go do lekarza to sie zapytam :)

Gość Huanamaria
Przyszlamamo moze jestesmy tymi szczęściarami co czuja wczesniej :) ja dzis znowu przebudzilam sie przed 4 rano, ja bez przykladania dloni czuje jak malenstwo sobie tam plywa. Narzeczony przylozyl dlon i tez czul :) Taki przeszczesliwy jest :) wczoraj w ciagu dnia się dwa razy ruszylo malutkie no i w nocy :)