Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc w szlafroku

jakie mialyscie sukienki na slub cywilny ?

Polecane posty

Gość gosc w szlafroku

j.w

Gość gość
ladna ta sukienka

Gość gosc w szlafroku
ja rowniez planuje tylko slub cywilny :)

Gość morelka89
A dziękuję gościu :) gość w szlafroku - wolałam dopisać bo dla niektórych ślub kościelny nie ma znaczenia, biorą potem oddzielnie kościelny i tam dopiero szaleją. A ja uważam, że ślub cywilny jest piękny, można założyć piękną suknię a nie się ograniczać, że to "nie wypada" :)

Gość gosc w szlafroku
moze ktos jeszcze sie wypowie ?

Gość gość
Ja mialam prosta, dluga, bezowa. Ale nie dlatego, ze to "tylko" cywilny (to byl moj jedyny slub), tylko dlatego ze taka mi sie akurat podobala. Gdybym brala koscielny sukienka bylaby taka sama. Moim zdaniem nie powinno sie myslec w kategoriach "sukienka na slub cywilny" czy "suknia na koscielny". Kazda kobieta powinna wybierac co jej sie podoba.

Gość gosc w szlafroku
Zgadza się. Ja chciałabym coś w bieli, góra gorsetowa, a dół lekko rozkloszowany lub krótki przód dłuższy tył - taki jakby tiul.. Ale nigdzie takich nie widziałam :(

Gość gość
Wyglada jak firanka, nie jest elegancka taka " szmatkes" Poszukaj czegoś innego :)

Gość gość
to ja się dziwnie czuję... mimo, że to był ślub to miałam żółto-czarną sukienkę, taką... hmm... nie znam się na fasonach, ale taką letnią, jaką ubiera się jako gość na weselu. a moja lepsza połówka pasujące do moich kolorów przewodnich dodatki...

Gość gość
Dlaczego dziwnie sie czujesz? Jesli ci sie tak podobalo to innym nic do tego. Zyj i daj zyc, c'nie? ;)

Gość gość
dzięki :) dziwnie, bo spodziewałam się, że właśnie kobietki będą pisały, że jakieś kolorowe czy garsonki, a tu jak na razie klasyka ślubnego gatunku z małymi wariacjami. poczułam się trochę jak pstrokata pisanka w koszyczku z eleganckimi śnieżnobiałymi jajeczkami :D

Gość gość
Ja bym wlasnie wolala byc ta pstrokata pisanka. :D

Gość gość
To twoj slub wiec wybierz taka sukienke czy suknie jaka ci sie podoba niewazne jaki bedzie miala kolor. Co cie intersuje zdanie innych?

Gość gosc w szlafroku
Tak mój ślub. Pytam nie ze względu na zdanie innych, a raczej chciałam zasięgnąć jakiejś inspiracji. Może ktoś wklei jeszcze jakieś zdjęcię :)

a kiedy masz ten ślub? Ja za 2 miechy i też to bedzie mój jedyny ślub, mi się podobają takie w stylu lat 60 jak znajdę coś ciekawego to wkleję.

Gość gość
na cywilny miałam srebrzysto-czarną. na kościelny (parę lat później) kremową do kolan z ciemna górą. nigdy nie marzyłam o białej, nie podobają mi się. źle bym się w takiej czuła.

Gość gość
Ja miałam szytą na miarę sukienkę do połowy kolana, Taka w stylu lat 60.Materiał ecru z takimi jakby połyskującymi kwiatami. Na górze łódka, dołem rozkloszowana. I płaszcz również uszyty na ta okazję, bo brałam ślub we wrześniu.Mogę ja oddać w dobre ręce. Rozmiar 38.

Gość gosc w szlafroku
do goscia a moglabys wkleic zdjecie ? Planujemy w czerwcu :)

Gość gość
Ja miałam jak do kościelnego. Tyle,że tu na zdjęciu jeszcze nie była gotowa,bo miałam dostawiane ramiączka i skunia była jeszcze skrócana..

ja zamierzam mieć normalną ślubną suknię, ale to będzie mój jedyny ślub :P

Gość gość
05.03.14 Jeśli to pytanie było do mnie, Chodzi o sukienkę szytą na miarę 38.To napisz na maila , ja tak nie siedzę na forum. W razie w maja.p.1980@gmail,com

Gość gosc w szlafroku
kurcze waham sie czy miec taka typowo ślubną.. podobaja m isie nowoczesne sukienki np cala srebrna z cyrkoniami (krotka) i z tylu dlugi tiul.. ale nigdzie nie moge takich znalezc...

Gość gość
Moje zdanie jest takie , ze jesli planujecie tylko cywilny to warto ubrac slubna ale jesli masz miec za jakis czas koscielny wtedy nie.

Gość gość
ja swoją już mam,kupiłam w sobotę,szukałam długo,żaden salon ślubny nie sprostał mojemu :) wybredniactwu :) chciałam długą,białą nie śnieżną,ale nie ecru,marszczoną na biuście,ale bez tego wcięcia w dekolt odciętą pod biustem i lejącą się delikatnie rozszerzaną,bez koła itp,no i cyrkonie,kryształki pod piersiami i na "spódnicy".Znalazłam ją w zwykłym,niezwykłym sklepie z sukienkami na wesela,studniówki. A pojechałam tam bo chciałam kupić sobie kieckę na wesele mojego brata i zamówić buty do sukienki do brata,a w sumie kupiłam suknię na swoje i zamówiłam buty do swojej.Pani w sklepie to pękała ze śmiechu bo mierząc suknię,mierzyłam ją będąc w glanach,czarnych,stwierdziła "Boże,jak to fajnie wygląda",tak więc nie poddawaj się i szukaj też,nie w typowo ślubnych salonach,mi się udało.

Gość gosc w szlafroku
tak chcemy tylko cywilny na 100%. Nie przestrzegam reguł kościoła itp więc kościelny odpada. Zacznę poszukiwania w takim razie od przyszlego tygodnia. A może możecie coś polecić w okolicach wrocławia ?